Lukijat

torstai 27. syyskuuta 2012

Omakotiasumista

Maanantaina heräsin kännykän herätyskelloon klo 7:00. Menin keittiöön ja keittiön kello oli 7:20. Great, joko kännykkä oli seonnut tai mä olin säätänyt unissani kelloa. No, joka tapauksessa myöhässä. Kellarista kuului lorinaa, ihmettelin että ei ennen oo kyllä kuulunut, vaikka vettä olenkin valuttanut. Kellariin tutkimaan. Valo palanut, lyhty mukaan. Lyhdyn valossa sitten totesin että kellarissa on vettä. Ajattelin että voi helvetti, putki vuotaa. Pihalle, siellä on joku vesisulku. No, enhän mä sitä osannut käyttää, ihme tötterö. No, takas sisälle, kumpparit jalkaan ja lyhdyn kanssa kellariin. Ylimmältä rappuselta astuin varovasti veteen, en muistanut mimmoinen matka siitä on. No, nilkkaan asti sitä vettä sitten oli. Etsin sulun ja väänsin sen kiinni. Näin että vettä tulee seinästä tulevan putken juuresta. Veden tulo loppui.

Laitoin putkimiehelleni viestiä kun ei ollut vastannut puhelimeen kun olin soittanut. Se palasi asiaan päivällä ja lupasi tulla katsomaan. No, pääsin töihin melkein ajoissa. Töissä "oikeassa" toimistossa on parempi fiilis, ihan normaalia onneksi. Harmi vain kun joudun käymään kerran viikossa päivän siellä "kurinpitotoimistossa" Yök.

Putkari tuli sitten illalla ja totesi että putki ei vuoda, vaan se on vain sadevettä. Great. Vesiputki oli vissiin sitten tärähtänyt jotenkin kun olin sitä vääntänyt, että lorotus oli loppunut. Sitä pitkin se jotenkin sieltä ulkoota tulee. No, annoin veden olla kun en jaksanut sille mitään tehdä. Tänään kävin ostamassa uppopumpun ja semmoista putkijutskaa ja pumppasin (ihan itte!) suurimman osan vedestä pihalle. Ämpärillä pitää vissiin sitten loput selvittää. Se olkoon viikonlopun homma.

Kylppäriremppa on edistynyt. Osassa seiniä on jo laattaakin! Uskomatonta!

Kyllä tää tästä suttaantuu :). Uunin lämmityskin menee jo rutiinilla joka toinen päivä, mä oon kohta valmiina talveen :)

6 kommenttia:

 1. Auts. Ei kyllä käy kateeksi. Välillä aina haaveilen omakotiasumisesta, mutta en kyllä jaksais kaikkia hommia tehdä.
  Mutta tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
 2. Hei,

  Oon nyt seuraillut tätä sun blogia hetken ja ajattelin jättää siitä merkin sullekin. :-) Kiinnostuneena olen lukenut blogiasi, koska olen itsekin IV-kategorian kissakasvattaja, samanlaisessa elämäntilanteessa ja sitten myin juuri eilen omakotitaloni 6 vuotta sitä asuttuani ja ko. hommien kanssa itsekin painineena. Kivaa oli ja paljon onnistumisen ja selviämisen elämyksiä oli, mutta nyt huilitauko siitä hommasta.

  Tsemppiä täältäkin, vaikka oot ihan selvästi maalaisjärkinen nainen joka selviää kyllä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pauliina kun jätit merkin!Ja anonyymille kans :).

  Mä en tajua miten ihmiset voi kasvattaa kerrostaloissa :D Muutaman juoksun kuuntelin ja pelkäsin häätöä :D. Perlutexiä sitten kehiin vaan. No, nyt saavat huutaa niin paljon kuin sielusta lähtee. Itse kasvatan kolmoskategorian rotua, mikä on muuten onneksi aika hiljainen :)

  VastaaPoista
 4. Aaa...aivan joo, jostain luulin että nelosta. :-) Ja oli kyl helpompaa siellä isossa ok-talossa kuin tässä rivitalossa se kasvatus, ihanaa kun oli oma "kissahuone".

  Ja vielä rispektiä tolle kellarin tyhjennykselle, itse olisin varmaan panikoitunut paljon perusteellisemmin. :-D

  VastaaPoista
 5. Jos vesi olis asuintiloihin lorissut niin sitten olis saattanut pieni paniikki nousta. Tyhjennys auttoi vain hetkeksi, eilen kuului taas iloinen lorina...  VastaaPoista
 6. Varmaan kannattaa hoidella tuo homma kuntoon kun mahdollista... Onko salaojitus ymkunnossa? On jatkuva riesa tuommoinen ja odotapa vain kun kevät tulee ja lumet alkaa sulaa ja voit kuvitella että ajan saatossa aiheuttaa ongelmia.

  Tsemppiä! Hienoa että rohkeutta löytyy

  VastaaPoista