Lukijat

perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulujuhla

Eilen oli lasten joulujuhla. Lähdin ajoissa töistä, kävin kampauksessa (joo joo, tyhmää, mutta halusin näyttää hyvältä). Vaihdoin kauppakeskuksen vessassa pikkumustan (joo joo, tiedän, ylipukeutumista), sukkikset kiskaisin niin reteesti jalkaan että tuli reikä reiteen, onneksi naisen käsilaukussa on aina kynsilakkaa. Meikkasin vielä hillitysti ja avot! Ai hitto että tulikin hyvä lopputulos! Pää pystyssä ja itsevarmana hurautin pari tuntia juhlapaikalle. Tunsin itseni hieman ylipukeutuneeksi arkivaatteissa tulleiden vanhempien seurassa. Mutta hei, eikö koulun jouluJUHLA ole kuitenkin JUHLA, johon pukeuduttaisi vähän JUHLAvammin? No, anyway, jäädyin siellä sen tunnin pikkumustassani, mutta so what, näytin helvetin hyvältä siinä jäätyessäni :). Kaksi kyyneltä vaan vieräytin vaikka olin varautunut ulvomaan koko tunnin.

Exän tapasin juhlan päätyttyä, exän uusi ei tullut, harmi. Exä oli lihonut arviolta 10 kiloa viimenäkemisestä. Virttynyt villapaita päällä ja Sievin kulahtaneet turvakengät jalassa. Häpesin sen puolesta. Oli kommentoitava että tommosissa sitten päätit juhliin lähteä? Sanoi että se on lasten juhla eikä aikuisten. Just joo.

Autoni oli parkissa heidän kotimatkan varrella ja käveltiinkin sen luo yhdessä. Exä huomautti että konepeltini on auki, tuulilukossa. Kyllähän mä sen tiesin, mutta kun en saa sitä kiinni koskaan kun puskuri tai joku ottaa siihen kiinni. Sanoin exälle että potkaisee puskuria alemmas ja laittaa kiinni jos haluaa. Kyllähän se sen kiinni sitten saikin. Hyvä! Pitää koittaa olla avaamatta sitä taas kun se on niin vaikea saada kiinni. Toinen vaihtoehto olisi tietty korjauttaa se puskuri, no, joskus sitten, ehkä.

Ihan hyvä päivä oli eilen :)

4 kommenttia:

 1. Mie olen kans huomannu, että nykyisin ei aikuiset enää viitsi yhtään pukeutua joulu- ja kevätjuhliin :( Aika paljon mullakin kyllä aikaa meni itse juhlakalun laittamiseen, ettei itelle jääny laittautumisaikaa. Otin kuitenkin puhtaat ja hieman siistimmät vaatteet päälleni ja uusin ponnarin, huulipunaakin ehdin sutaista, mutta korvikset unohtui. Mutta niin kävi Kike Elomaallekin itsenäisyyspäivän juhliin mennessään...

  Harmi, ettei Hiirulainen sattunu oleen sun eksän mukana, olisit jättänyt sen varjoosi suvereenisti :)

  Tuo sun eksäsi vastaus pukeutumisasiaan herätti mulla uuden kysymyksen, että miksi sitten pukeudutaan esim. toisten häihin, kun nehän on hääparin juhla, eikä vieraiden?

  VastaaPoista
 2. Huomenna edessä sama kuvio. Tosin, ei exää eikä sellaisia, mutta joulujuhla. Reksi on tunnettu pitkistä puheista ja tylsistä sellaisista! Oma ei esiinny, eikä kummilapsetkaan. Pikkasen pakkopullaa siis.
  Tuo oli taatusti nyt pikku näpsy exälle, näki sut Kauniina ja ihan varmasti itseään harmitti, kun oli "huonoissa"...
  Ja konepeltikin pelittää, jess!!!!

  VastaaPoista
 3. Höpö hopö, nainen ei ole koskaan juhlissa ylipukeutunut. Pikkumusta sitäpaitsi käy tilasuuteen kuin tilaisuuteen.

  Hienoa, ole ylpeä itsestäsi :)

  VastaaPoista
 4. Oli tilaisuus mikä tahansa, niin osoittaa hyviä käytöstapoja pukeutua asianmukaisesti ja samalla siinä osoittaa hiukka kunnioitusta järjestävää tahoa kohtaan, kyllä kaikessa juhlien järjestämisessä on sen verran kova työ että se ansaitsee kunnioitusta. Toisin sanoen pisteet sulle.

  Mun piti sanoa tämä Pohdiksellekin äsken mutta se näkee tämän kumminkin niin sanon nyt; eräässä ostoshelvetissä tänään tuli kummallinen tunne kun tuijottelin yhtä naista varmana siiä, että hän on joko teikäläinen tai Pohdiskelija!! :O

  Nainen vastasi katseeseen ja nyökkäsi hymyillen, jolloin olin varma aavistuksestani ja ainoastaan puhelimeni soiminen (hemmetin suku) esti mua menemästä esittäytymään. Olis siinä tietysti ollut naisella ihmettelemistä (paitsi jos se sittenkin oli jompi kumpi teistä...) :D

  VastaaPoista