Lukijat

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Makkari rempattu

Makkari valmis, jipii! 5 päivässä se hymykuopparemppasähkömies laittoi kipsilevyt seiniin ja lattiaan, maalasi katon ja kattolistat, rappasi uunin muurin, maalasi, laittoi lattiamaton ja uusi sähköt. Tapetin laitossa sillä oli apuna joku muka ammattilainen. Jep jep...

No, lähtötilanne oli tämä


Aaltoileva pinkopahvi seinissä (ei kuviin oikein saa välittymään) ja halkeillut muuri. Ruma lattia ja vanhat sähköt.

Torstaina oli tapetin asentamisen vuoro. Tultiin Kelailijan kanssa kotiin, avattiin grillikausi. Miehet painoivat vielä duunia kuuden aikaan. Tapetti asentui. Jossain vaiheessa tapettimies lähti kiroillen kotiin. Hymykuopparemppasähkömies sai myös hommansa valmiiksi ja tuli sanomaan että nyt ei kyllä tapetti mennyt ihan putkeen mutta kaukaa näyttää ihan hyvältä. No, jatkettiin grillausta ja jossain vaiheessa sitten käytiin katsomassa. Mä katsoin makkarin ovelta, ihan hyvältä näytti. Kelailija meni lähemmäs ja tokaisi "ei kyllä ole ammattilainen ollut tekemässä". Mä aattelin että liioittelee ja koittaa löytää vain virheitä, mutta ei, oikeassa oli. Päin helvettiähän se tapetti on laitettu.

Tässä makkari rempan jälkeen


Ja tässä tapetin kohdistus

Harmittaahan tuo. Saas nähdä mitä lasku sanoo, onko tajunnut edes mitään hyvittää. Remppamiehestä ei kuulunut remontin valmistumisen jälkeen MITÄÄN. Siis edes että valmista on. Huomasin sen kyllä kun kotiin perjantaina tulin että valmista on.

Kelailija sanoi että jos haluan investoida toiseen tapettiin niin hän laittaa sen kyllä. No ei kyllä huvittaisi juuri rempattua seinää alkaa toiseen kertaan tekemään.

Kiltin tytön syndroomaa näköjään vielä sen verran jäljellä, etten taida viitsiä meteliä nostaa. Tiedän, pitäisi, mutta mitä mä ajattelen? No sitä ettei kellekään tulisi paha mieli. Omalla pahalla mielellä kun ei ole näköjään väliä. Voi helvetti kun kuulostaakin idiootilta! Pitää vähän kelailla tätä kyllä, eihän tässä ajatuksessa ole mitään järkeä. 

No, kokonaisuutena ja kaukaa katsottuna tuli hieno.


9 kommenttia:

 1. Hieno se on! Mutta onhan tuo kyllä tapettimieheltä moka, ei sitä voi kieltää. Sitä kun mielellään odottaa, että jos palkkaa ammattilaisen hoitamaan työt, niin ne tulee sitten kunnolla tehdyksi.
  Enpä kyllä tietäisi minäkään, mitä samassa tilanteessa tekisin... Ei pitäisi olla liian kiltti, mutta ei pitäisi turhia nöyristelläkään.

  VastaaPoista
 2. No terve taas pitkästä aikaa!
  Onhan se mukava että hommat ovat edistyneet mutta tuo tapetti...näin alan ihmisenä en voi hyväksyä tuollaista jälkeä ja jos nyt kumminkin päädyt vaihtamaan/uusimaan sen, niin lupaan tulla tekemään sen pelkän polttoainekustannusten hinnalla. Yritys ja tarkoitus on tietysti olleet hyviä mutta ei pitäisi ryhtyä tekemään sellaista mitä ei osaa ja niin valitettavaa kuin se onkin, niin olen tämän 30 -vuotisen urani aikani törmännyt näihin "ammattilaisten" tekemiin asennuksiin (enkä puhu pelkästään tapetoinnista) melko usein.

  VastaaPoista
 3. Tuttu tunne. Mäkin hiirenä varmasti olisin hiljaa ja kaikki (paitsi minä) olis tyytyväisiä. Kun ei jaksas vääntää. Mutta... jos päätät tämän "sietää", etkä katsele läheltä, niin ainakin laskussa hyvitystä kyllä Pitäisi näkyä. Soitahan remppamiehelle sillai kiltisti, ennenkuin se laskuttaa sua. Sitten se menee taas hankalammaks...? (opetellaan Taas yhdessä olemaan vähemmän kilttejä...)

  VastaaPoista
 4. Ei edes kiltit tytöt voi hyväksyä tommosta! Ei kyllä minkäänlaista ammattiylpeyttä ole laittajalla ollu, jos on seinän tommoseksi jättänny. Ny soitat kyllä ja vaadit hinnanalennusta (tapetin hinnan + tapetoinnin työn osuuden). Eihän tommosta voi päästää ku koira veräjästä. Itekkin olisit varmaan kohdistannu paremmin. Sullahan on jo kaks laittajaakin tiedossa :)). Ja tullaan vaikka kaikki, jos siitä on kiinni.

  Mukavaa sunnuntaita kuiteski, tapetista huolimatta.

  VastaaPoista
 5. "Ammattilainen" oli vissiin käyttäny vaan sellasia tapetteja, joita ei oo tarvinnu kohdistaa :) Sillä silmällä mekin tapetti ostettiin tänne olkkariin, ettei tarvi ku lätkiä seinälle - itse kun laitettiin. Omat kuprunsa tuli siinäkin, kun ei vanhan talon seinät oo suorat...

  Mieti nyt tarkkaan, häiritseekö tuo sun silmää tulevaisuudessa liikaa, niin voit ajoissa tehdä reklamaatiota. Olis kyllä asiallista remppamiehen suunnalta tulla vastaan ja kysyä, että mitä tehdään - näkihän se itse, ettei työ ollut sitä mitä oli tilattu.

  VastaaPoista
 6. Mä odottaisin laskun tuloa (jos soittaa etukäteen ja vaatii hyvitystä, ne väittää, ettei laita tapetointia laskuun mutta lisää hintaa muihin kohtiin) ja sitten soittaisin ja vaatisin hyvityksen tapetoinnin osuudesta. Meinaan asia on niin, että noin päin pyllyä laitettua tapettia minä en suostuisi maksamaan. Vain tilauksen mukaisesta työstä maksetaan ja kyllä tapetin kuvioiden PITÄÄ olla kohdallaan.

  VastaaPoista
 7. Kaamean näköinen!

  Tapetti irti ja uusi tilalle!! Tapetointi vahennetään laskusta ja remonttimies ostaa uudet tapetit. Ja joku muu tapetoi...!

  Se ei oikeasti ole edes vaikeaa :)

  VastaaPoista
 8. en kyllä omalla seinällä kattois tollasta päivääkään. camoon. oliko neklttejä sulle???? en maksais tosta senttiäkään ja korvauksia uuden tapetin ostoon

  VastaaPoista
 9. Vaatisin kyllä korvauksia. Pilasi vielä sun tapetinkin...

  VastaaPoista