Lukijat

perjantai 13. helmikuuta 2015

Epäoikeudenmukaisuutta ja ristiriitaa

Tulin valituksi työpaikkani luottamusmieheksi vuoden vaihteessa ja huomasin nyt että palkanlaskijan ja luottamusmiehen asema on ihan perkeleen ristiriitainen. Olinhan mä sitä vähän pohdiskellutkin, mutta nyt se iski päin pläsiä.

Maksuun olisi lähdössä erä, joka on kaikille sama, paitsi kaksi ei saa ollenkaan ja kaksi saa tuplamäärän. Jakoperustetta ei ole kirjallisesti ja virallisesti missään, eli pärstäkertoimella arvottu. Tuplamäärän on saamassa nainen, joka kieli ruskeana toppi ja housut kireänä soiden nuolee 65-v:n tj:n persettä. Alle kolmekymppinen, nätti, äänekäs. Nollat saa hiljaiset, hyvin työnsä tekevät puurtajat, jotka ei tee numeroa itsestään.

Mä en kuulu noista kumpaankaan ryhmään, eikä nuo nollat saaneet ole edustettaviani kun eivät kuulu edustamaani liittoon, mutta silti. En tykkää. Koitan pitää enimmät mölyt mahassani, mutta muistuttaa toki piti että epätasa-arvoinen kohtelu ei ole sopivaa. Ei kai tuo 65-v tj VOI enää montaa vuotta jaksaa tätä palettia pyörittää, pitää toivoa ainakin.

Ensi viikolla sitten vähän  lisää ay-henkeä hakemaan. Mr Sixpack varasi eilen hotellin ja tulee mun kanssa sitten illat ja yöt viettämään, ihanaa, olen ihan täpinöissäni! Meidän ensimmäinen "loma" :)

6 kommenttia:

 1. Tuttu tilanne, vaikka en palkanlaskija ollutkaan. Olin luotamusmies (nainen!) monta vuotta ja sain palkkatilastot käyttööni. Näin noita vastaavia tapauksia, ja arvaa veetuttiko kun ei voinut puuttua muihin kuin niihin, jotka sai julkaista. Siellä oli kanssa muutama säärillä edennyt jne. Se minua harmitti eniten, kun tulospalkkioita jaettiin, niin ne hiljaiset työmyyrät sai aina vähiten. Ja juuri niistä ei saanut puhua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!!! Meillä muutamille maksettiin jopa tessiä pienempää peruspalkkaa. Ei ole varmaan yllätys että ovat kaikki naisia? Sain tuon kyllä oikaistua sentään. Kyllä ottaa päähän!

   Poista
 2. Hyi että miten vistoa touhua! Eniten vistottaa juuri se, että ne teejiit sun muut kekkulat luulee vain olevansa niin mahtavia tyyppejä, eikä tajua, miten niille vain ollaan mielinkielin.

  Ei ole sulla helppo paikka ei. Kaikki tuollaiset maksut pitäs olla avoimesti nähtävillä, mie en tajua sitä salailupolitiikkaa - sehän on jo lähtökohtaisesti väärin. Jos asiat menis oikealla lailla, niin niitä ei tarttis salailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työntekijäpuolella palkoista puhuminen onkin paljon avoimempaa, mutta toimihenkilöt pitävät visusti palkat omana tietonaan. Siksipä näitä palkkaeroja toimihenkilöpuolella niin helposti syntyykin!

   Poista
 3. Mulla on vuosien kokemus palkkojen konkreettisesta maksamisesta ja kyllä siinä on kanssa huomannut, että vähiten saa ne, joiden työ on kaikista oleellisinta ja jotka on sitoutuneita ja joustaa ja joiden osaaminen on täysin välttämätöntä firmalle. Ja jättipalkkoja saa ne, jotka on käsittämättömän jopa typeriä ihmisiä, eivätkä välttämättä tee palkkansa eteen juuri mitään. Maailmassa ON virhe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Maailmassa on virhe! Mulle tuli järkytyksenä myös nuo palkkaerot kun palkanlaskennan alotin vajaa vuosi sitten. Siihen normaalipalkkojen eroon on jo tottunut, mutta nyt tämä ns. ylimääräisen erän jakaminen epäreilusti kävi mua vituttamaan ihan äärettömän paljon.

   Poista