Lukijat

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hurahtanut vaihtamiseen

Olen hurahtanut vaihtomuotoiseen kirpparitoimintaan, eli myyjä laittaa tavaransa tarjolle ja kertoo mihin hyödykkeeseen haluaa tarpeettoman tavaransa vaihtaa. Raha ei siis vaihda omistajaa vaan yleisimmin vaihdokki on kahvi, vessapaperi tms yleisimmin tarvittava. Jokainen tietysti määrittelee asian itse. Vuoden sisällä on tullut vaihdeltua vaikka mitä tarpeellista ja tarpeetonta. Jotenkin kummasti mulla aina niitä tarpeita syntyy kun kyttään vaihdokkiryhmää. Nopeus on siellä valttia ja päätöksiä on tehtävä salamana. Joskus tulee hutivaihtoja, mutta useimmiten on kyllä ollut ihan hyvä tavaraa ja halvalla.

Mukavaa on ollut hakea tavaroita ympäri kaupunkia ja tutustua samalla lähiseutuun.  Pelin henkihän on tietysti se, että "ostaja" hakee tavaran niinkuin yleensäkin nettikirppistouhussa.

Tänä viikonloppuna päätin itsekin aktivoitua myyjänä ja pistin tavaraa tarjolle. Jotenkin sitä vaatetta on vain ihan liikaa ja käynnistin tavaranvähennysprojektin. No, eihän se ole kovin hyvin mennyt kun olen tänään saanut muovipussillisen tavaraa ulos ja raahasin jätesäkillisen sisälle (vaihtarilöytö lapsille). Sovittiin myyjän kanssa treffit klo 13, että ehtisin käydä ostamassa vaihtarin sitä ennen. No, kaupassa olin 12:20 kun viesti tuli että käviskö sittenkin myöhemmin kun miehensä käski kauppaan! Mä vastasin sitten että olen jo kaupassa että kai mä täällä sitte voin hengailla puoli kahteen asti kun en kotiinkaan viitsi mennä enää tässä välissä. Ai että korpesi! No, säkistä paljastui kyllä sen verran hyvää vaatetta vaihtariin nähden että taitaa jopa lapsille kelvatakin ja ärsyyntyminen on kuitattu sillä. Kauppakeskuksessa hengailu maksoi mulle yhden foam rollerin ja jumppapaidan verran. Hyvä vehje tuo foam roller jumissa olevien lihasten hieromiseen.

No, entäs sitten nämä multa tavaraa haluavat. Olin selkeästi laittanut ilmoitukseeni että tavaran voi noutaa multa kotoa tai sitten työpäivinä toisesta paikkaa. No, yksi kysyy että kulkeutuuko 20 kilometrin päähän ihan toiseen suuntaan (vaihtarin arvo n. 3 euroa). Toinen kysyy että kulkeutuuko toiseen suuntaan 15 kilometrin verran (vaihtarin arvo pari euroa). Ai saatana sentään. Vaikka puoli-ilmaiseksi hyvää tavaraa annan niin että mun pitäisi se vielä vastaanottajalle kuljettaa ihan päinvastaiseen suuntaan kuin mitä mulla on ilmoituksessa? Eikö aikuisilla ihmisillä ole MITÄÄN tolkkua?

Laitoin yhden jalkalampun ANNETAAN merkinnällä tarjolle. Siitä kysyttiin että voisinko toimittaa 15 km päähän! EN prkl voi kun ei mahdu autoon. HALOO!

Itse väännän ostajana itseni vaikka millaiselle mutkalle että saan menoni soviteltua myyjän toiveisiin sopiviksi mahdollisimman joustavasti myyjän kannalta. En tajunnut että kaikki ei toimi kuten minä itse.

Jos tää näin vaikeeta on niin tungen uffin lootaan tai energiajätteeksi kaikki.

20 kommenttia:

 1. No ihan kaikista törkeintä on kysellä kuljetusta, jos tavara ANNETAAN! Tosin likimain antamista se kahden euron hintakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Joillain on pokkaa näköjään enemmän kuin toisilla!

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta toi vaihtarihomma, en ookaan tiennyt, että tollainen on, mutta itelläkin on tota roinaa, jota voisin vaihtaa ihan vaikka siihen wc-paperiin mielelläni.

  Mutta sitä mieltä olen kans, että ylipäätään vaihtoi, antoi tai myi jotain tommosta halpaa, niin kyllä ostaja saa luvan hakea, ellei nyt tosiaan ole ihan juuri myyjän työmatkan tms varrella vailla mitään koukkauksia. Jos mä nyt vaikka myisin tuosta noi käytetyt moottoripyöräsaappaat ja niistä nyt varmaan kehtaisi pari-kolme kymppiäkin pyytää, mutta sekin on silti niin pieni raha, etten tosiaankaan lähtis kuljettaan niitä yhtään mihinkään mun vanhalla 13 litraa sadalla syövällä autolla tai muuten mulle ei jäis latiakaan sitä myyntirahaa. Ihmiset on kyllä melkomoisia idiootteja välillä. Varmaan samaa sakkia, joka tulee kaupassa kassalta kysäiseen voisiko saada pullonpalautuksestaan rahat tässä välissä, kun kymmenen ihmistä jonottaa siellä jonossa ostoksineen. Juu ei, meikäläisen kassalla ei etuilla maksavia asiakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOo ainakin täällä meidän kaupungissa toimii vilkkaasti ja tavara vaihtaa omistajaa. Olin näitä nurinoita siellä ryhmässä kyllä lukenut, mutta nyt vasta ymmärrän kun omalle kohdalle sattui. Minäminäminä-ihmisiä

   Poista
 3. Usein myös erittäin vähävaraiset tsekkailevat noita ilmaisia tai lähes ilmaisia tavaroita. Heillä ei vain yksinkertaisesti ole varaa hakea edes sitä ilmaista tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sitten esim. lähestyä sydäntäriipaisevan yksityisviestin kera, kyllä mä mielelläni autan jos pystyn. Nämä muutama tapaus nyt vaan taisi kuitenkin olla ihan mukavuusinisijöitä

   Poista
  2. Niin voisi, mutta aika monen ihmisen on todella vaikea pyytää oikeasti apua. Valitettavasti.
   Mutta on tietysti heitäkin, jotka pyrkivät menemään siitä mistä aita on matalin.

   Poista
 4. Kiva, että toi ryhmä sielläpäin toimii! Täällä ei. Ja se vähä mikä liikkuu, on ihan pikkulapsi/vauvatavaraa. Tosin voihan nuo nettikirpullekin laittaa vaihtoperiaatteella varmaan.
  Tuo kuskaaminen on vähän plää. Vaikka ehkä ne vaan koittaa, josko sattuisi kulkua sinnepäin olemaan, tai jotain?
  Hirmu hyvä tapa kuitenkin ja pojot sulle, kun sait aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä vähän ylireagoin kirjoittaessani tätä, jotenkin tympäisi niin kovin se tunnin odottelu kauppakeskuksessakin kun noudosta oli jo sovittu ja mä olin jo matkalla. Sitten kaikki nuo caset kumuloitui ja iski kiukkupostaus :D

   Poista
  2. Sun blogi, senku kiukuttelet! Ei oo pakko lukea, jos närpee. Mä en edes halua ymmärtää kuinka sovituista ajoista ei osata pitää kiinni. Kyse on käytöstavoista, ja harmi ettei äidit oo muistanu kasvattaa lapsia. ;)

   Poista
  3. No ei mun tarkotus ainakaan ollu närvetä tai muutenkaan kiukutella :) Tottakai toi ärsyttää!! Kunhan vaan totesin, että joku koitti kepillä jäätä...

   Poista
  4. Ei kai toi anon kommentti sulle ollut! :). Tänään odottelin sitten kymmenen minuuttia kauppakeskuksen pihassa sovitusta ajasta myöhästynyttä hakijaa. Tuli kylmä ja vitutus.

   Poista
  5. Kommentti oli puolikselle! Että turhaan miettii ylireagoiko itse vai nou. (...nyt jo seuraavan postauksen ilmestyttyä todettakoon etten siihen ottanut tällä kantaa.) =D Kiukkupostaukset on ok, mä en ainakaan lue blogeja joiden esittelyteksti sisältää VAIN sanoja esteetikko, muotia, ruokaa ystäviä. Ja ehkä kommenttini sisälsi pienen piikin heille, jotka kommentoivat ties mitä ja ties missä.

   Poista
 5. No et todellakaan ylireagoinut.
  Olen myös muutaman normi fb-kirppiksen jäsen ja siirryin nyt ostajan paikalta myyjäksi. Eikö jo valmiiksi puoli-ilmaisista kamoista alettu tinkimään prkl. Kerran jalassa olleista 4 € kengistä olisi pitänyt niistää puolet hinnasta pois. Ostajana en tosiaan itse ala tinkaamaan moisista ja varsinkaan minuutti myynti-ilmon julkaisun jälkeen. Olen kuitenkin nähnyt sen vaivan, että olen kamat pessyt ja puunannut niin, että senkun alkaa heti käyttämään. Mieluummin vien sitten kellarista suoraan Fidaan ja ehkä vähän pölyisinä kuin että niitä jakelen pestynä ja ulkona raikkaaksi tuuletettuna noille tinkaajille.
  T. Terppuli

  VastaaPoista
 6. Mäkin kyllä ajattelisin, että tollasessa tinkaamisessa / myyjän juoksuttamisessa on useemmin kyse käytöstavoista kun vähävarasuudesta. Ei sen rahasta pitäisi kiinni olla, että osaa pitää sovituista käytännöistä kiinni taikka sitten sopia jotain muuta viesteillä. Mä oon aina pitäny ihan oletuksena sitä, että ostaja hakee, olin sitten ite myyjä taikka ostaja. Kerran sain kyllä seistä puhelimessa puoli tuntia kun jouduin neuvomaan hakijalle jokaisen mutkan suoraan puhelimitse, mutta kyllä se noutaja perille pääsi sitten lopulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla ei niitä käytöstapoja vain näköjään ole...

   Poista
 7. Niin, se on parempi, että laittaa hinnan. Jos tarjoaa ilmaiseksi, kehataan vielä vinkua kuljetuksia ym. Kas kun ei puhdasta rahaa pyydetään kaupantekiäisiksi.

  VastaaPoista
 8. Haha! Kysyit että onko aikuisillä ihmisillä tolkkua? Vastaus: ei ole. Myin kerran käyttämättömät farkut 1 eurolla. Mummo osti ne tyttärelleen ja tinki ne 50 centtiin. Tuli tunnin päästä takaisin kun ei kuullemma passanneet ja halusi euron takaisin!!

  VastaaPoista