Lukijat

lauantai 23. tammikuuta 2016

Valon Soturi

Mun tajunta alkaa räjähtelemään ja pää käy kierroksilla. Olen tänään lukenut Paulo Coelhon Valon Soturin käsikirjan. Mä en ole koskaan oikein tajunnut kirjojen omistamista, onhan kirjastot olemassa. Tuon luettuani tajuan että tuo on semmoinen kirja, mikä mun pitää ostaa omaksi. Kertaluku ei todellakaan riitä. Sain vasta pintaraapaisun.

Tässä muutama puhutellut ote kirjasta:

"Valon Soturi tietää, että tietyt hetket toistuvat. Hän näkee usein edessään samat ongelmat ja tilanteet joihin on törmännyt jo aiemmin, ja silloin hän masentuu. Hän ajattelee, ettei pääse eteenpäin elämässään, koska samat vaikeudet ovat taas vastassa. "Olen kokenut jo tämän", hän valittaa sydämelleen. "Niin oletkin", sydän vastaa. "Muttet ole päässyt koskaan yli." Silloin Soturi ymmärtää, että toistuvilla kokemuksilla on yksi ainoia tavoite: niiden tarkoitus on opettaa hänelle sellaista mitä hän ei halua oppia."
Nyt tarvitsee enää keksiä, että mikä se minulla on :)

"Valon Soturi astuu - tahtomattaan - harhaan ja syöksyy kuiluun. Haamut kauhistuttavat häntä, yksinäisyys ahdistaa. Hän etsi Hyvää Taistelua eikä voinut kuvitella, että hänelle kävisi niin. Niin kuitenkin kävi. Pimeyden keskellä hän puhuu opettajalleen. "Opettaja, syöksyin kuiluun", hän sanoo. "Vesi on syvää ja mustaa." "Muista yksi asia", opettaja vastaa. "Ihminen ei huku siihen, että sukeltaa veteen, vaan siihen että jää veden alle. " Ja Soturi ponnistaa voimansa selviytyäkseen tilanteesta."

"Valon Soturi ei pelkää näyttää mielipuolelta. Hän puhuu ääneen itsekseen. Joku on opettanut hänelle, että se on paras tapa keskustella enkeleiden kanssa, ja hän päättää yrittää. Hän huomaa aluksi, miten vaikeaa se on. Hänestä tuntuu, että hänellä ei ole mitään sanottavaa ja että hän jä toistelemaan joutavia. Mutta Soturi ei anna periksi. Hän keskustelee päivittäin sydämensä kanssa. Hän sanoo asioita joista on eri mieltä ja puhuu puuta heinää. Eräänä päivänä hän panee merkille muutoksen äänessäään. Ja hän ymmärtää, että hänen kauttaan virtaa korkeampi viisaus. Soturi vaikuttaa mielipuolelta, mutta se on vain naamio. "

Aivan mielipuolisen puhutteleva kirja! Suosittelen!

Hyvän mielen korteista inspiroituneena avasin saunassa tyttöjen kanssa keskustelun. Sauna on meidän syvällisten keskusteluiden paikka :). Sanoin tytöille, että älkää ikinä antako minkään rajoittaa itseänne. Teistä voi tulla ihan mitä vaan haluatte! Olin siis täynnä jotain pyhää valoa ja paatosta ja valmiina jakamaan tätä ympärilleni. 13-v sanoi: "Voiks musta tulla mies?" 15-v jatkoi korostetun pohdiskelevaisella äänellä "Hmm... voiskohan musta tulla sitten jakoavain!? Tai ruuvimeisseli!" Mä repesin ihan totaalisesti, en muista milloin olisin niin kovasti nauranut :D. Se siitä sitten :D. Ehkä nuo mun Valon Pikkusoturit ei vielä ihan olleet valmiita :D

5 kommenttia:

 1. Toi ON hyvä kirja!
  Tirsk, neidit oli näppäriä ;)

  VastaaPoista
 2. Kuule vaikeina (miksei muinakin) hetkinä plärää kirjaa viisi kertaa (mun numeroni on jostain tuossa 5)ja avaa sitten summanmutikassa ja valitse silmät kiinni sivu. Mulla toiminut. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kommentoit! Tuo on kyllä mahtava kirja! Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Jos olet kiinnostunut henkisyydestä ja ihmisyytesi kehittämisestä, niin saatat silloin tykästyä myös James Redfieldin kirjaan Yhdeksän oivalluksen tie.

  Kirjan filosofiaa:

  Huomaamme elävämme maailmassa, joka on täynnä tarkoituksellisia yhteensattumia ja kohtaamisia.
  Kun yhä useampi huomaa tarkoituksellisuuden, maailmankuvamme uudistuu täysin.

  Tsemppiä!

  t. Julia

  VastaaPoista