Lukijat

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Vartin hyvä hetki

Tilintarkastus valmistui tänään ja sain materiaalit ja tilintarkastuskertomuksen takaisin. Wohooo!!! Mikä riemun hetki! Istuin keittiön pöydän ääreen sitä fiilistelemään ja lukemaan lehteä. Kuului ääni kuin leivänmuru olisi tippunut lattialle. Hetken päästä se kuului uudestaan. Ja uudestaan. Ehdin siis riemuitsemaan tilinpäätöksestä ihan kokonaiset 15 minuuttia ennen kuin mua taas vedeltiin karman pikku kätösillä korville.

Mun keittiön kattoni vuotaa. Plip plip vaan. Nyt kun vesi ei pysy pelkästään kellarissa niin itkuhan mulla tuli kun huomasin. Ja hätä että mitäs nyt sitten. Kenelle soitan? Kuka auttaa? Soitin vakuutusyhtiön hätäpalveluun, josta yhdistivät korvauspalveluun. Jonotin 25 minuuttia kuunnellen pätkivää Set fire to the rain:ia kunnes puhelu katkaistiin. Sillä aikaa googletin että eipä se mun vakuutusyhtiöni laaja kotivakuutus tuommoista korvaa, naapuriyhtiön olis korvannut. Ämpäri nappaa nyt tipat ja Hymykuopparemppasähkömies tulee katsomaan tilannetta huomenna. Mut hei, samalla mä saan laitatettua sen viemärin tuuletusputken katolle asti, jotain hyötyä tuosta kattorempastakin. Antaiskohan pankki mulle vielä rahaa? Kai mun on yritettävä kun ei se Hymis luonnossakaan ota kuitenkaan. Mä voisin sen kyllä omaksi ottaa, mutta ei se oikein ole lämmennyt.

Mut joo, nostetaanpas kuohuviinilasillinen tilintarkastuksen valmistumiselle. Kippis vaan. Eipä tässä muukaan auta. Onkohan mahdollista että kastuneet purut painaa sisäkattoa niin paljon että se romahtaa? On se varmaan mahdollista. Jännä nähdä! Jotenkin en edes varmaan yllättyisi.

Ihan oikeesti, nyt ei oikeestaan enää naurata. Miten paljon mä jaksan ottaa tätä shittiä vastaan? Antakaa joku mulle vaihtoehto! Tai edes pienenpieni breikki.

Nää on niitä hetkiä kun toivoo että olis joku joka sanois että ei oo mitään hätää. 

7 kommenttia:

 1. Voi ei! Voimia!
  Mutta ihan varmasti saat asiat järjestymään tavalla tai toisella. Joten ei hätää. :)
  Jos pankki ei anna lisää lainaa, kysy toisilta pankeilta. Ja tietääkseni jotkut firmat tekevät kattoremontteja myös osamaksulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimia tarvitaan! Tai jotain enkelillistä johdatusta vähintään.

   Poista
 2. No vaikka miten kääntäis, niin ikävä juttuhan se on, kun katto vuotaa. On äkkiä sitten homekin vieraana. Ja kauanko se on sinne tiputellut, ennenkuin on alkanut tippua sisäkatosta... ellei se sitten tule piipun juuresta? Sillon se ei oo niin paha. Sulla on kuitenkin siinä yhdessä kuvassa ihan siistin näköinen katto.

  Joo niinku nyt olisin joku besserwisseri taloasioissa, mutta meilläkin on katto vuotanut (piipun juuresta tuli rankkasateella lorisemalla) ja kellarikin on märkä, kun ei ole kunnon salaojitusta. Vanha mökki ja vanhan mökin vaivat. Toivon, että pääset piipun pellityksellä tai vastaavalla, eikä tartte koko kattoa uusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on semmonen mikä lie tarkistusluukku, joka estää lumen putoamisen yhdestä kohtaa, ei ne sulamisvedet sieltä tiputtelee. Ruosteessahan tuo peltikatto-osuus on, eli vaihtoon menee. Toivotaan parasta, huomenna sen näkee, mitä Hymykuopparemppis sanoo. Mä en jaksais oikeesti enää näitä tämmösii...

   Poista
 3. Vesi väärässä paikassa on kyllä itse perkeleestä.

  Meillä on myös siitä kokemusta ihan tarpeeksi. On tullut seinästä ja katosta läpi. Katosta kylläkin kattorempan aikana kun se oli muutenkin auki ja oli hirveät kaatosateet. Vuosikymmenien sateisin heinäkuu tällä seudulla ja meillä kattoremppa. Silloin ei kyllä hampaita naurattanut täälläkään.
  Sen jälkeen on ollut vielä pari pienempää tapausta, joista on selvitty pienemmillä systeemeillä. Muuten en kaipaa yhtään mihinkään uuteen omakotitaloon taikka vuokra- asuntoon, mutta tuolloin aina kävi mielessä, että pitikö mennä ostamaan vanha (-68 rakennettu remontoimaton talo)?

  En nyt osaa kyllä lohduttaa mitenkään päin. Toivon vain mahdollisimman pientä vahinkoa ja "helppoa" remonttia.

  Kieltämättä on usein käynyt mielessä, että miten ne ihmiset, jotka asuvat tuolla Passaussa, voivat kestää niitä tulvia. Siellä Inn- joki tulvii joka vuosi niin, että heillä on kellarit ja asunnot täynnä vettä. Vettä on vain joinain vuosina enemmän ja hyvinä vuosina vähemmän.

  VastaaPoista
 4. Voi ei, voimia! Toivottavasti selviät edes hätäkorjaustiivistämisellä ensiavuksi, jotta voit paremmalla ajalla miettiä lopullisempia ratkaisuja. Jos saa vuodenkin puljattua tilannetta eteenpäin, niin se voi jeesata hallittavaa kokonaisratkaisua suunnitellessa.

  VastaaPoista