Lukijat

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Ystävyys miesten kanssa

Ystävyys miesten kanssa on avannut mulle miesten ajatusmaailmaa, mikä on aika tehokkaasti romuttanut mun uskoa miehiin ja siihen, että voisi olla hyviä miehiä vielä olemassa.

On pikaisia ystävyyssuhteita, jotka kestävät sen verran kuin toinen tarvitsee ja sen jälkeen sen voi jättää omaan arvoonsa. On ystävyyssuhteita, jossa kerrotaan kaikki. Liian kaikki. Halutaan neuvoja, mutta ei haluta kuitenkaan kuulla totuutta. On "ystävyyssuhteita", joissa yritetään lakanoiden väliin.

Keskustelut näiden ystävämiesten kanssa ovat  tuottaneet mulle semmoisen tuloksen, että kaikki miehet pettävät eikä naiset välttämättä tajua yhtään mitään. Naisia pyöritetään, kusetetaan ja hyväksikäytetään. Ei kerrota läheskään kaikkea ja annetaan ymmärtää että halutaan esim. sitoutua, vaikkei välttämättä halutakaan. Nainen rakastaa ja on sitoutunut täysillä ja mies miettii että oliskohan tuo työkaveri kuitenkin kivempi vaikka se onkin varattu.

On liittoja, joissa on kaikki olevinaan hyvin, lapset ja talot ja uudet autot, mutta mies on jyystänyt viisi vuotta samaa sivusuhdetta. Nyt kun sivusuhdenainen onkin löytänyt itselleen uuden miehen niin tämän jyystäjämiehen elämä tuntuu kuulemma vähän tyhjältä. Pikkaisen on vaikea olla myötätuntoinen vaikka yritänkin ymmärtää, olenhan ystävänainen. Mun mielestä niin kovin surullista tuommoinen.

Voi meitä naisia, ollaan kyllä niin sinisilmäisiä ja naiiveja ettei tosikaan. Mä haluaisin vieläkin olla, mutta en enää oikein pysty. Maailma ja miehet ovat  näyttäneet mulle liian todellisen puolensa.

Haluan takaisin sinne vaaleanpunaisella pumpulilla pehmustettuun tynnyriini, jossa olen joskus elänyt.

16 kommenttia:

 1. Kyllä niitä hyviä ja uskollisia miehiäkin on ihan oikeasti, mutta onhan se fakta, että alle puolet vain on, jos noin prosentuaalisesti ajatellaan. Mutta uskon hyvin miehiin (muihinkin kuin omaani), koska olen ihan omin silmin todistanut tilanteita, joissa mies ei kajoa vieraisiin naisiin, vaan arvostaa omaansa.

  Mutta joo, en itsekään tiedä, mistä sitä muka löytäisi hyvän miehen, jos sinkkumarkkinoilla olisin. Toisaalta asiassa on kääntöpuolensa, vaikka tunnen niitäkin naisia, jotka rakastaa liki ehdoitta miestään, ovat uskollisia ja sietävätkin paljon, mutta kyllä aika iso osa naisista on nykypäivänä mun mielestä aivan överivaativia miehelleen ja mikään ei kelpaa, joten kaikesta huolimatta olen onnellinen, että olen nainen, kun mun mielestä on kuitenkin helpompaa löytää hyvä mies, kuin löytää hyvä nainen. Tämä on tietty vain subjektiivinen näkemykseni, mutta mun mielestä siinä ollaan jossain määrin tasoissa sukupuolien välillä, että käytöksessä on niin paljon vikaa kummallakin puolella...

  Silti, hyviä ihmisiä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, totta, mielummin olen nainen etsimässä miestä kuin toisinpäin :). Olis kiva jos joku osoittais mun ajatkset vääriksi, ihan livetasolla.

   Poista
 2. Elämässä on tärkeitäkin asioita. Naista tärkeämpiä. Tähän taloon rakennetaan juuri hissejä ja tämän rapun hissi valmistui juuri. Elämänlaatua hissi parantaa paljon enemmän kuin joku ikääntyvä nainen (kaikki me vanhenemme...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt kyllä ymmärtänyt yhtään sun kommenttia. Se ei ole ihme kun olet mies.

   Poista
  2. Noin voi käydä joskus. Lähen ostamaan mämmiä.

   Poista
  3. Noin käy aina kun mies ja nainen kommunikoi. Joten ihan normisettiä

   Poista
 3. Mä kyllä luulen ymmärtäväni, mistä puhut.

  Nykyään, siis tuon oman mieheni jo melko pitkään tuntien, ajattelen hieman eri tavalla. Olen monesti jo sanonutkin, että jos tässä suhteessa jompi kumpi pettää, niin luulisin sen olevan minä. Ei ole mitään tarvetta siihen, mutta sen verran tuota miestäni tunnen. Mutta... Niinhän se melko usein meneekin, ettei puoliso ikinä haluaisi uskoa sellaista toisesta.
  No, minä uskon edelleenkin mieheni uskollisuuteen ja luulen, että joku sivusuhde olisi hänelle yksinkertiasesti ihan liian monimutkaista. :-D

  Sinkkuaikoinani sain kyllä kokea jos jonkinlaista YSTÄVYYTTÄ miesten puolelta. Enkä voi sanoa olleeni kovin vakuuttunut niistä ystävyyksistä.
  Kreikkalainen "ystäväni" oli sitten kertonut käyvänsä panemassa mua. Ja kyllä, mies oli perheellinen ja minä aidosti uskoin hänen pitävän mua vain kaverinaan. Oli sellainen 1,6 metrinen "hukkapala", jonka kanssa en IKINÄ olisi voinut ajatella mitään lähempää kanssakäymistä.
  Eli jos ei vällyihin päästy, niin sitten edes leviteltiin sellaista juttua, että käydään panemassa. Kun sitten otin asian näiden kreikkalaisten kesken puheeksi, niin syy vieritettiin mun suomalaisen ystävän niskoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en usko että lasteni isäkään koskaan pettäisi. Niihän ne kaikki petetyt (ja lähipiiri) aina sanoo ettei olisi koskaan uskonut. Eikä siitä mitään tulisi että koko ajan epäilisi toisen pettävän. Voi jessus mikä "ystävä" sulla. Aika uskomatonta perheelliseltä mieheltä!

   Poista
 4. P.S. Ehkä sunkin täytyy lähtee ostaan mämmiä. ;-)

  VastaaPoista
 5. Joo, aikalailla samoilla linjoilla olen uskossani miehiin. Tai uskon, että on sellaisiakin miehiä, joille toimiva hissi on tärkeämpi kuin nainen (siis heteroita ajatellen) mutta myös, että harva kieltäytyy jos tussu tulee tarjolle. Muukin kuin oman akan.

  Nuorena ehkä mieskin on idealistisempi, mutta kun ikää tulee ja tarjokkaat vähenee, lentää periaatteet romukoppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jännä juttu tuo että kun ikää tulee niin asenteet asioihin muuttuu. Tosin samaahan varmaan tapahtuu naisilla. Toivottavasti en ikinä vajoa niin alas että kelpuuttaisin miehen, jolle hissi voittaa naisen.

   Poista
  2. You is in denial...

   Sitä paitsi nainen nyt vain on pelkkä limanen rako. Mitään muuta naisella ei oikeastaan ole tarjolla.

   Poista
  3. Liian läpinäkyvä provosointiyritys, ei uponnut :)

   Poista
  4. You good inglis! Mutta mieluummin mies, joka juoksee hissiin kuin mies, joka juoksee toisten naisten perässä :) IMO.

   Poista