Lukijat

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Marjassa

Heräsin 10:30 ja tajusin nukkuneeni pommiin lauantaista. Harmitti. Kärpänen oli valvottanut ja torkuinkin pää tyynyn alla hiestä märkänä aamun. Aamukahvin jälkeen totesin että ei sada ja on viileä, joten koitan raapaista muutaman mustikat metsästä. Näytin tytöille että miten selvitään metsäkeikasta hengissä mun tyyliin. Pitkät housut, sukat lahkeitten päälle, pitkähihainen huppari, putkihuivi päähän. Koko komeus kruunataan aimo annoksella hyttysmyrkkyä jota lisätään useasti marjastuksen aikana. Kumpparit vielä jalkaan ja menoksi.

Muutama hikinen (ilma lämpeni) tunti metsässä ja ämpäri oli melkein täynnä. Mun jalat jo tärisi ja voimat oli lopussa, joten ämpäri sai jäädä vajaaksi. 4 kiloa sain pakkaseen. Hyvä mieli tuli. Ilmaista superfoodia.

Kuopuksen kanssa putsattiin ne kimpassa. Käytössä imuriin liitettävä marjanputsari. Toimii!  http://www.plastex.fi/marjanpuhdistin-imuriin.html Kuopus istui lattialla ja nappasi putoavat marjat suoraan pussiin, muuten alle kannattaa laittaa ämpäri josta sitten pussittaa puhtaat marjat.


Muutama vuosi sitten demosin Ystävälle että miten helppoa marjat on tuolla putsata. Ystävällä vaan oli imurissa tehot täysillä, joten roskien lisäksi pölypussiin meni eka kaadollinen marjojakin :D. Eli kannattaa kokeilla ekaksi pienimmillä imutehoilla. Mun marjat oli tällä kertaa märkiä, silti tuolla puhdistui hyvin. 

Liian reipas päivä. Oon aivan loppu. 

2 kommenttia:

  1. Loistavaa että sait lähdettyä, umpiväsystä huolimatta. Ehkä se kumminkin teki päälle hyvää ja mustikkarahkavarannoille myös :)

    VastaaPoista
  2. Tehokasta! Marjanputsaus on aika tylsää hommaa kyllä - etenkin tämmöselle pedantille, jonka mielestä ne pienet karat pitää myös irrottaa, ja mieluiten se ohut "karva"kin siitä alapuolelta, jos semmonen on vielä paikallaan säilynyt. Yleensä jo poimiessa poistan kaiken roskan. Ihmekö tuo, että kyllästyn poimimiseen yleensä viimeistään sitten, kun yksi litra on kerättynä...

    VastaaPoista