Lukijat

maanantai 1. elokuuta 2016

Passi

Lasten viimeinen lomapätkä mun luona alkoi. Muistutin että ottavat passit mukaan koska olemme menossa hotellilomalle Tallinnaan. Passit oli mukana ja illalla kuopus tuli passinsa kanssa "mp mun kuvasta" (mp=mielipide). Katsoin että passissa oli edelleen se söpö parivuotiaan kuva mikä aina ennenkin on ollut, kymmenen vuoden passi kun on. Katsoin voimassaoloaikaa. 3.8.2016. Sillä lailla. Reissu on vasta 7.8, joten passihan on auttamattomasti jo vanhentunut. Olin toimittanut exälle lupalapun passin tilaukseen jo kauan sitten, mutta ei vaan ole hoitanut. Passia ovat tarvinneet viimeksi heinäkuussa, eli kyllähän sitä on katseltu, mutta ei vaan hoidettu.

Miehen ehdotus meni niin, että yritetään ilman voimassaolevaa passia reissuun ja jos kuopus jää kiinni niin hän tulee hakemaan sen satamasta. Kommentoin vain "no siitähän tuleekin sitten kiva reissu kaikille". Exä on siis yhtä tyhmä kuin ennenkin. Olin jo unohtanut. Mitäpä jos tämä kiinni jääminen olisi tapahtunut Tallinnan päässä. Niinpä. Opetetaanko lapselle että ei säännöt ole tehty noudatettavaksi? Tai että kyllä säännöistä voi joustaa jos oma tilanne niin vaatii? Meillä ei lapset päässeet edes facebookiin ennen kuin täyttivät 13. Mä oon joissain asioissa vähän nipo.


Oli pistettävä aivot täysiteholle ja mietittävä että miten homma hoituisi, mulla kun ei ole mitään lupalappuja tietenkään exältä. Keksin suunnitelman. Valokuvaamoon heti ysiltä. Sieltä koodi joka lähetettiin exälle. Exä teki hakemuksen netissä sillä aikaa kun siirryimme poliisilaitokselle. Siellä annoin oman suostumukseni livenä ja saatiin passi tilattua. Homma meni täysin suunnitelman mukaan ja olin töissä jo 10:30. Express-passi on nyt tilattu ja se pitäisi noutaa Pasilan poliisitalolta. Kysyin virkailijalta että voiko lapsi noutaa sen itse vai pitääkö olla huoltaja mukana. Virkailija (mies, poika, varmaan joku kesäpoju) sanoi että Pasilassa on varmaan joku infotiski josta voi sitten kysyä.  Annoin exän tehtäväksi hoitaa tiedustelun, ei ole mitään kuulunut, osaakohan se edes puhelinnumeron etsiä. Kai sen pitää odottaa että rouva tulee kotiin ja kertoo mitä pitää tehdä. Mulla ei oikein olisi aikaa yhtä päivää käyttää Pasilaan ajeluun kun pitää tämä viikko vielä olla töissä.

Olipas raivostuttava ilta! En ole exän kanssa varmaan jutellutkaan moneen vuoteen yhtä paljon kuin eilen ja tänään. Eikä muuten haittaa yhtään! Seuraavan 5 vuoden passin kuopus saakin hommata jo itse :)5 kommenttia:

 1. No olihan se hiton hyvä, että tuli katsottua se nyt eikä vasta satamassa! Viime kesänä minut hälytettiin laivareissulle tarpeeksi iäkkääksi "valvojaksi" ja tyttö olis päässy mukaan, mutta ei ollu henkkarit enää voimassa ja sitten tuli se hälyttäjäkin huomanneeksi oman lapsensa passin vanhentuneen. Erolapsi sekin, ja isänsä ulkomaanreissulla, joten lupia ei siihen hätään saanut ja reissu jäi tekemättä. Sie sentään olit luvan laittanut hyvissä ajoin...

  Kiva tietää, että Pasilassa on infotiski, josta saa tietää pitääkö sinne tiskille mennessä olla huoltaja mukana vai ei! Selviäis pikapuoliin ilman infotiskiäkin, kun sinne asti on mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano! Meinasin kysyä että pitääks mun ajaa pasilaan kysymään että voinko lähettää lapsen junalla hakemaan passia, mutta koska poika oli niin reppanan näköinen niin totesin vaan selvä ja kiitos hei. Ehkä se tarkoitti jotain puhelinnumeroa, mutta tosiaan koska kyseessä oli MIES niin ulosanti oli hieman heikohkoa. Yritetään ymmärtää...

   Poista
 2. Voi ei, mitä aivotuksia sun eksällä on!
  Hänelle ei sit tullu mieleen sekään, miltä lapsesta saattaisi tuntua, jos "jää kiinni" virkailijoille satamassa, kun uteliaita turisteja pällistelee siinä vieressä?

  Onneksi hoidit homman noin hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sille ylipäätään tuu koskaan mitään mieleen jos joku ei sinne jotain järkevää syötä. Eli nyt kun joutui ihan yhtäkkiä itse miettimään jotain niin tuo oli tulos. Nyt on passi pasilassa valmiina ja huomenna tytöt sen sieltä lähtevät hakemaan.

   Poista
 3. Huh mikä ruljanssi... Nyt täytyy kyllä myöntää, että olen pari kertaa käynyt tallinnassa ilman että passi on ollut voimassa... ei vaan ollut tullut katsottua sitä päivämäärää... en tiedä mitä olisin tehnyt jos jotain olisi tapahtunut... Mutta mitä parhainta reissua teille, ihanaa kesälomamatkaa!!

  VastaaPoista