Lukijat

perjantai 24. helmikuuta 2017

Ihanaa olla kotona!

Ihanaa olla kotona! Mä olen niiiiiin paljon enemmän hiljaisuuden rakastaja kuin suurkaupungin ihmisvilinässä viihtyvä.

Kotimatka ei ollut mitenkään helppo. Lähdettiin ajoissa, olinhan varannut julkisilla kulkemiseen puolet enemmän aikaa kuin olisi ollut tarpeen, mukamas. Päivällä olin käynyt kävelyllä pikkukivien ropistessa tuulen voimasta niskaan. Eksyttiin vaihdossa metrosta junaan ja vihdoin aseman löydyttyä todettiin että junia oli peruttu myrskyn takia. En ollenkaan tajunnut myrskyn vakavuutta, tosin ajattelin kyllä että mitenhän nousu onnistuu semmoisessa tuulessa. Puolisen tuntia (nyt jälkikäteen sanottuna, VAIN puolisen tuntia) asemalla odoteltuamme tuli juna. Paikallisjuna joka pysähtyi jokaisella asemalla. Check innin alettua oltiin vielä junassa. Täpötäydessä junassa, johon suurin osa ei edes mahtunut. Seisomapaikat ei siis haitanneet yhtään. Panikoin että ehditäänkö edes koneeseen. Päästiin vihdoin kentälle ja hätäpäissäni checkauduin koneella lennolle. Kone ei reagoinut mun näpyttelyihin ja tarjosin passeja koneelle väärin päin. Henkilökunnan avustuksella suoriuduin vihdoin viimein hermorauniona. Sitten laukku bag dropiin. Liian painava, piti purkaa 600 grammaa! pois. Purettiin varmuudeksi enemmän, joka kostautui sitten portilla ja mun käsimatkatavara ei päässytkään matkustamoon. Kilon liian painava. Loppujenlopuksi päästiin matkaan vajaa tunti myöhässä (kun ensin lähtöporttia oli vaihdettu ja koneellista ihmisiä juoksutettu ympäri kenttää.)

Nousu pelotti eikä pelkoa helpottanut se, että kapteeni kuulutti että lähtö voi olla vähän pomppuinen ja olihan se. Selvin naputtelemalla rauhoittelupisteitäni ja ajattelemalla ihania asioita kuten halailua TKM:n kanssa. Päätin myös vakaasti että mulla ei ole tarvetta kyllä lennellä enää. Ainakaan selvinpäin. Se pelko on vaan niin kauheaa. Kyllähän se taas unohtuu ja kohta taas keksin tietty lentää jonnekin.

Tänään googletin Doris-myrskystä ja se, mitä mä siitä näin oli pieni osa! Oli kuolemantapauksia ja vielä pahempia junaruuhkia kuin missä me oltiin, eli oltiin todella onnekkaita että päästiin kentälle ajoissa. Lentokin sujui olosuhteisiin nähden loistavasti.

On nii ihanaa olla kotona! Luojan kiitos luin noita uutisia vasta tänään! Olisin ollut täysin paniikissa eilen jos olisin tiennyt.

2 kommenttia: