Lukijat

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Viikko tasaantuu

Olen selvinnyt viikossa jo keskiviikkoon. Peruin maanantaina sen kodinkonekorjaajakäynnin kun työkaveri vinkkasi että se on turha. Tein vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön puolen päivän aikoihin ja päätöksen sain jo neljältä. Hyvä Tapiola! Laitoin paikalliseen pokemon whatsapp-ryhmään kysymyksen että haluisko joku peräkärryllinen tienata muutaman kympin ja hakea mulle jääkaapin. Heti tärppäsi. Pokemon oli jälleen kerran hyödyllinen. Liikkeen kautta kuljetettuna olis mennyt varmaan ensi viikolle.

Ollut jotenkin uuvuttava viikko. Kohta olisi parin viikon loma, josta toisen vietän tyttöjen kanssa. Kidutan niitä samalla mökillä, jossa oltiin TKM:n kanssa pääsiäisenä. Toivottavasti eivät kärsi liikaa. Onhan siellä onneksi wifi ja kylpytynnyri.

Illan ohjelmassa olisi vanhan pakastiminen tyhjennys uuteen ja risan jääkaappipakastimen siirto autotalliin. Tuleekohan vammoja... Pitäis investoida nokkakärryihin, mutta kun niitä tarttee niin harvoin.

Viikonloppukin tulossa eikä mitään suunnitelmia, ehkä mä vain makaan ja syljeskelen kattoon. Eiku enpäs makaakaan, rakas esikoiseni lopettaa peruskoulun, joten mun lauantai alkaakin jo kukonlaulun aikaan ja kevätjuhlilla. Voi että mä meinaan itkeä! Seuraavaksi itken varmaan kuopuksen todistusta, siellä on varmaan rivi vitosia ja kutosia jos koearvosanat antavat yhtään suuntaa. Voi että sen lapsen kanssa. Juhlien jälkeen jatkan varmaan sitten kattoon syljeskelyllä.

7 kommenttia:

 1. Ihailuni neuvokkkudesta. Noin sitä vaan hankitaan kuletus jääkaapille ja noin. Fiksu oot!

  Meil on näemmä sama itkupäivä lauantaina Esikoisten koulun päättyminen.
  Jos mua joku jännittää niin keskimmäisen todistus... No ei, kyl sil vähintään seiskoja on kaikki paitsi ruotsin 6. Siis sinänsä ihan ok todistus. Paha vaan sil esikoisella on paljon parempi. Surkeeta kun vähä vertailee mielessään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! Esikoinen vetää ysiä ja kymppiä, kasi on "kauhistus" ja sitten taas kuopus tuntuu olevan täysin luovuttanut. Väkisinkin sitä mielessään vertaa, varsinkin kun tietää että kuopus pystyisi parempaan. En tiedä miten voin kommentoida kuopuksen todistusta. "Hyvin tehty"? Ei. "Oletko itse tyytyväinen"? Tuntuu vittuilulta ja nostaa kuopuksella uhon varmaan pintaan. En mä osaa. Pelkään että mua rupee itkettämään oikeesti se todistus. Kokeet on olleet 5+-6,5 pääsääntöisesti. Järkkyä entiseltä kasin oppilaalta

   Poista
 2. Itketään. Mulla jo viimeinen lapsi lopettaa peruskoulun. Ehkä huonoon todistukseen ei tarvi sanoa mitään?

  Monta postausta on sulta tullut tässä välillä - remppamies selkeästi oireilee saamattomuuttaan, ja samanlaisia hermonmenetyksiä mieki oon lasten kans kokenu. Alan vaan aina itkeen, mikä harmittaa suuresti.

  VastaaPoista
 3. Todistuksia tulee ja menee, huonompia ja parempia. Neljän pian aikuisen lapsen äitinä ja opettajana voin sanoa, että ei kannata itkeä moisia asioita! Moni "huono" oppilas havahtuu vasta lukioiässä.

  Ei niillä numeroilla oikeasti niin väliä, jokainen kyllä sen polkunsa lopulta löytää. Meilläkin on ollut vaikka minkälaisia todistuksia, ja niinpä vaan yksi toisensa jälkeen ovat itsensä hyviin opinahjoihin korkeakouluihin kammenneet. Eikä kyllä todellakaan olisi jossain vaiheessa uskonut!

  Paljon tärkeämpää on osoittaa lapsille välittämäistä ja kaikista suorituksista riippumatonta rakkautta, ehdotonta hyväksyntää ja sitä, että he ovat maailman arvokkaimpia, juuri omina itsenään. Kokemus tuosta toimii perustuksena muulle ja kantaa lopulta ihan sinne asti mihin tarviikin.

  Onnea huomenna kaikenlaisten oppilaiden - kaikkien rakkaiden ainutlaatuisten lasten äidille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella viisaita sanoja, juuri näin! <3

   Poista
 4. Tää on todellisuutta: https://www.riemurasia.net/video/Pro-feministi/151201

  VastaaPoista
 5. Koulun loppuminen on yksi niitä virstanpylväitä jotka havahduttaa ajattelemaan ajan hupenemista. Päivät nimittäin menevät todella vauhdilla ja vaikkei itselläni muksuja olekaan, niin systereiden lasten ja lastenlasten kasvu ja just nämä koulujen loppumiset + muut milestonet on niitä jotka väistämättä pistävätä miettimään omaa, elettyä elämää ja sitä että paljonko sitä vielä mahtaa olla jäljellä.

  Sori synkeistä sanoista, hyvää lomaa toivottelen ja pidetään peukkuja että myöskin lämpötilat olisivat kesäisiä!

  VastaaPoista