Lukijat

torstai 31. elokuuta 2017

Leuat todellakin loksahti

Joo kyllä se leuka vaan todellakin loksahti. Eikä pelkästään kuvainnollisesti. Heräsin eilen aamulla ja totesin että suu ei aukeakaan kuin  muutaman sentin. Ei ollut onneksi juurikaan kipeä, joten päivä meni suht normaalisti. Hieroin ja venyttelin suuta jos vaikka olisi auttanut. Saunassakin kävin lämmittelemässä. Googlettelin, leukanivelen välilevyn sijoiltaanmeno. Otin yöksi vielä relaksantin jos mä rentoutuisin ja palaset loksahtelis paikoilleen. Mun kotihoito oli täysin virheellinen, tajuan sen nyt jälkikäteen.

Heräsin tähän päivään ja totesin että tilanne on pahentunut. Korvan edestä poski pullottaa ja on kosketusarka. Suu aukesi just ja just buranan verran (hammaslääkärin mittauksessa 5 mm ilman kipua). Ei ollut muuta mahista kuin soittaa hammaslääkärille joka vahvisti mun googlediagnoosin. Sanoi että ei todellakaan itsestään parane ja että mitä nopeammin hoitoon sen parempi ennuste.

Hammaslääkäri totesi että on tulehdus ja että ei mene paikoilleen sen takia. Buranaa, kylmää, jumppaa ja kolmen viikon päästä kontrolli.

Tää kuuluu taas niihin juttuihin joita ei uskois todeksi ainakin ajoituksen puolesta. Ekaks puhun leuat loksauttavasta miehestä ja sit seuraavana päivänä oon leuat lukossa. Voi tsiisus mä sanon.

Eli onkohan mulla jotain yliluonnollisia kykyjä? Hmm...

15 kommenttia:

 1. On se vaan käsittämätöntä, miten sulle voi aina sattua ja tapahtua... Taas ihan uskomaton juttu! Miksei tässä muuten oo kaikkia kivoja whatsapp hymiöitä. Tai ehkä vika on siinä, etten vaan osaa. Mutta en nyt saa niitä tunnetiloja tähän, mutta kummiskin... -Marra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Totuus on joskus tarua ihmeellisempää :D

   Poista
 2. Mulla ollut pari kertaa leukalukko. Ekan kerran kesti 1,5 vuotta, viimeksi kesti kuukausia.
  Ekalla kerralla paniikissa menin hammaslääkäriin mut ei nekään saau mua autettua.
  Tokalla kerralla en enää vaivautunut. Alkuun oli vähän kipee ja aukes vähemmän, ajan kanssa suu aukeaa enemmän kyllä.
  MUt Vittumainen vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. APUAAAAA!!!!!! Tää ei nyt kyllä helpottanu yhtään!

   Poista
  2. No mut sun syy on se tulehdus. Ilmeisesti. Mä kai kirskutelen hampaita öisin. Sain purentakiskon joka ei kyl mua jelppinyt. Sit hävitin sen. Vahingossa.

   Poista
  3. Niiiii, mut onko tulehduksen syy esim. narskuttelu? Oon aika varma et narskuttelen. Toivottavasti selviin lyhyemmällä kärsimyksellä ku sä!

   Poista
 3. En oo tiennykään, että leukanivelessäkin on välilevy... mutta onhan se monimutkainen viritys kyllä.
  Jään odottamaan anonyymiä, jonka mielestä sun jutut on fiktiivisiä koska yhdelle ihmiselle vaan ei voi sattua monia asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä toivoisin että tää olis nyt fiktiivinen sattumus :D. Kauheeta, pitääköhän mun alkaa sensuroimaan sattumuksia, tosin taidan sitä vähän kyllä jo tehdäkin.

   Poista
 4. Toi ei vaan oo yhtään kivaa. Läheltä seuranneena tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noup! Tosin tää tilanne ON kieltämättä hieman huvittava :)

   Poista
 5. Ai kauheeta. Toivottavasti tulehdus kaikkoaa nopeasti ja leuka toimii pian normaalisti. Luin jotenkin laveasti, että buranaa, kylmää, skumppaa ja sitten kontrolli. Mutta eihän se ihan siten ollut...

  VastaaPoista
 6. Tekisi melkein mieli pähkäillä miten vain vähän aukeava suu ja ekat treffit sopii yhteen, mutta ei, olen siveellinen enkä sano mitään! :D
  Muuta kuin että toivottavasti lääkkeet auttaa ja lukko aukeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiii, sä varmaan tarkoitat että jos mennään vaikka syömään ja mun syöminen on tosi vaikeeta? Sitähän sä varmaan tarkoitit, koska mä en muuta kyllä keksi :D

   Poista
  2. Tietenkin sitä tarkoitin. Mitä ihmettä muuta olisin voinut tarkoittaa??

   Poista