Lukijat

maanantai 11. syyskuuta 2017

Lastensuojelua

Mä olen täynnä pyhää vihaa ja leijonaemon taistelutahtoa. Sain kuulla lapseltani semmoisia asioita, jotka sai mut puhisemaan raivosta ja etsimään lastensuojelun puhelinnumeron. Tiedustelin toki lasteni isältä että onko hän tosissaan sääntöjensä kanssa ja kyllähän hän oli. Pöyristyin, annoin exän kuulla kunniansa, sain täyslaidallisen takaisin ja eston hänen whatsappiinsa. En ole tietoinen millä tavoin yhteydenpito lapsiin liittyvissä asioissa jatkossa tapahtuu. En ymmärrä missä kohtaa lasten isästä on kuoriutunut sekopää.

Koska mun lapsia ei kohdella huonosti niin olin tänään yhteydessä lastensuojeluun. Asia ei ole niin vakava että siitä lastensuojeluilmoitusta tehtäisi, mutta kuitenkin semmoinen, joka kirjattiin ja josta viranomaiset ovat lasten isään yhteydessä.  Kiusantekoa tämä ei ole vaan aito huoli lapsen perustarpeiden laiminlyönnistä.

Varmaankin jonkun näköinen kosto on tulossa, luultavimmin elatusmaksun korotusyrityksen muodossa. Mitään taloudellista puutetta eivät ole koskaan kokeneet, mopoauto oli ostoslistalla kunnes torppasin moisen kuolemankapistuksen. Lasten käyttämät reitit ei vaan ole missään nimessä mopoautolle turvallisia mun mielestäni.

Lapset tietävät että voivat aina tulla tänne jos meno isällä muuttuu liian raskaaksi. Mutta eipä 14-v jolla on kaverit ja poikaystävä mielellään kyllä muuta. 16-v välttelee konflikteja, on sen luonteinen ja on sopeutunut isänsä sairaisiin sääntöihin.

Elämme hieman epävakaita ja raskaita aikoja just nyt.

Onneksi Kokonainen Kaupunkilaismies tietää mitä nainen tarvitsee kriisin hetkellä ja haluaa tulla huomenna kolmansille treffeille silittelemään mua. Yritin sanoa että voin tulla hänen luokseen, mutta päättäväisesti ilmoitti että tulee tänne. Sopiihan se :). Ihana mies.

8 kommenttia:

 1. Ai teilläkin on semmosia sääntöjä. Mie oon se "lepsuilija" ja "kaiken periksi antaja" kun on ongelmia teinin kans ja rankaisuna esitetään sitten sen vähäisenkin ilon elämästä pois vieminen. Kun toisen elämässä ei muutenkään kovin paljoa ole.

  Hyvä kun torppasit mopoautosuunnitelman! Hirvittää kun ne tuolla rekkojen keskellä menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi mopoauto niillä teillä on ihan käsittämättömän älytön ajatuskin. Rekkoja menee niin paljon ja risteykset on tavalliselle autollekin haastavia!

   Poista
 2. Oi ei. Onpa ikävää et joutuu sossuihin otetaan yhteyttä. Eikä vähiten siksi et väleihin se vaikuttaa. Mut mielettömän hienoo et oot Leijonamieli.

  Ja et Kk tulee 😀. Se se on hienoa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välejä meillä ei jostain syystä oikein ole, en tiedä miksi. Exä on jostain niin katkera.

   Pakko oli tehdä jotain kun lapsi kääntyi mun puoleeni eikä puhe exälle auttanut. Sääntö on tyyliä "hampaat saa pestä vain kerran päivässä" tai "Kuukautisten aikana saa käyttää vain kaksi sidettä päivässä". Ei kuitenkaan kumpikaan noista vaan saman tasoinen, eli ihan absurdi ja henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvä.

   Poista
 3. Onkohan tää sama asia ollut tapetilla ennenkin? Tuntuu että tiedän mistä puhut. Jos on niin tosi ikävää ja tuntuu siltä, että lasten isä ei tajua teinityttöjen elämästä mitään. Äitipuoli varmasti tajuaa ja se tekee tuosta vieläkin inhottavampaa, suorastaan kiusaamista. Varsinkin kun ei ole mitenkään rahasta kiinni. :( Toivottavasti saat asiaan muutosta eikä kostotoimenpiteistä tule harmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. On ollut aiemminkin tapetilla, muutama vuosi sitten, jolloin se kuitattiin lasten väärinkäsitykseksi. En muistanut kirjoitinko asiasta vai en enkä äkkiseltään löytänyt haulla. Vissiin siis kirjoitin. Nyt kuitenkin on selkesti käynyt ilmi että asiassa ei ole minkäänlaista väärinkäsitystä.

   Niin, äitipuolihan on lääkäri, joten luulisi ammattinsakin puolesta olevan kartalla asioista.

   Poista
 4. Oliko tää se peseytymisjuttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos en löytänytkään asiaa tästä blogista kun olin kirjoittanut sen Kokonaisen blogiin. Joo, kyse on juuri tästä asiasta http://kokonaisenmatkassa.blogspot.fi/2015/05/exat-ja-exan-uusi.html

   Poista