Lukijat

tiistai 17. lokakuuta 2017

Hammassärkyä

Voi jestas mä oon poikki! Suuta on särkenyt infernaalisesti perjantaista lähtien. Perjantaina särkyyn ei auttanut edes burana-panacod-cocktail. Ainoa mikä auttoi hetkeksi oli corsodyl-liuos. Jotka kyseistä liuosta ovat käyttäneet, tietävät että polttelee mukavasti limakalvoja, mutta koska särky oli sietämätöntä niin kastelin talouspaperin corsodylissä ja tungin ikenen ja posken väliin ja sain nukuttua. Seuraavana päivänä kävin Helsingissä yksityisessä hammaslääkäripäivystyksessä ja pulitin 300 euroa siitä että sain kuulla että suussani ei ole mitään mikä aiheuttaisi tuommoisen säryn. Ou jee. Yksi paikka uusittiin varmuudeksi ja pikkureikä paikattiin. Särky palasi jo puudutuksen ollessa päällä, mikä oli vähintäänkin hämmentävää. Hammaslääkäri ihmetteli valkoisuutta mun poskessa ja kysyi että onko se aina ollut tuon värinen :D. Tajusin että varmaan se corsodyl-haude oli ollut limakalvoille hieman tuhoisa.

Tänään olen ollut yhteydessä ihotautipoliin ja kysellyt että josko voisi johtua Humirasta. Sen jälkeen soitin hammaslääkärin ajanvaraukseen ja saan (jahka heidän koneet lähtevät toimimaan) ajan purentafysiologille jos säryt johtuvatkin yöllisestä pureskelusta (mihin viittaisi myös taannoinen leukojen lukkiutuminen). Aamu alkaa särkylääkkeillä, päivä jatkuu särkylääkkeillä ja ilta päättyy särkylääkkeisiin. Hampaiden hermosärky on kyllä perseestä. On niin voimaton olo säryn vyöryessä päälle.

Että tämäkin nyt vielä.

Iltapäivällä työpsykologille jonka varasin kun viime viikolla flippasin. Nyt tuntuu tarpeettomalta, mutta kai siihen joku tarve on kun sen varasin, joten en nyt sitä peru.

Hitto mä taidan olla ihan romuna. Onneksi on myös niitä hyviä asioita elämässä.

14 kommenttia:

 1. Kaikkee sullekin kasaantuu! Voimia. Ja onnea työpsykologin olemassaolosta, ettei tarvi julkisilla olla kuuntelemassa, miten pitäs Marttakerhoon liittyä, kun masentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en odota siltä oikeestaan muuta kuin että muistuttaa liikunnan, painonpudotuksen, syömisen ja unen tärkeydestä. Kyllähän mä noi tiedän. No, pitää toivoa että tuo yllättää mut positiivisesti. En nimittäin näissä säryissä jaksa mitään paskanjauhantaa kuunnella yhtään.

   Poista
  2. Ymmärrän täysin. Tai ainakin luulen ymmärtäväni osan. Ainakin sen osan ettei jaksa paskanjauhantaa.
   Jos saan sen pyytämäni ajan lääkärille, saan luultavasti myös kuunnella sitä painonpudotusasiaa liittyen fyysiseen juttuun, mistä pitää puhua sille.

   Toivottavasti se sun kivun syy löytyy ja saa lääkkeen!

   Poista
  3. Tää ei kyl huomauttanu mun painosta, ravinnosta eikä ullkoilusta, ihmettelin oikein. Masennustestin teetti ja kyseli että mitä meidän firma tekee. Puol tuntia tunnin ajasta ja heippa. Huoh.

   Poista
 2. Oi ei. Osaan eläytyä. Mul oli kerran tollasta ja menin päivystykseen. Hammaslekuri katto suuhun ja sano ettei oo mtn. Sit nakutteli hampaita eikä sattunu. Otti röntgenin eikä näkyny mtn. Sit poras hampaan auki ja löysi vian joka vaati juurihoidon.
  Et ei se aina helpolla löydy.

  Tsemiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ilta meneekin näköjään hengitystä pidättäessä (ihan ku se auttais) ja itkiessä kivusta (ihan ku sekään auttais. Uskomattoman kova kipu. Kaks panacodia laski kivun todella kova kipu tasolle sieltä uskomattomasta ja nyt pystyn sentään hengittämään ja olemaan itkemättä. Voi vittu.

   Poista
 3. Ei kannata ottaa ressiä mistään. Helpottaa kummasti.

  VastaaPoista
 4. Ai kamalaa mikä särky sulla on =(. Teidän oman leukahermosäryn vuoksi miten kamalaa hermokipu on, mutta tämä sun tilanne kuulostaa vielä pahemmalta, jos kipu jatkuu noin pitkään.

  Toivottavasti toivut kuntoon tosi pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin äsken iltapäivystyksessä. Löytyi oikea hammas ja paikka kun avattiin niin sieltä tuli paineella jotain kamaa ulos. Lääkepaikan sain ja juurihoitoon käskyn. Vaikka puudutus on vielä päällä niin uskon kyllä että helpotti. Huhhuh!

   Poista
  2. Voi miten hienoa! Ei ollukaan hermo, vaan ihan korjattavissa oleva vaiva <3
   Mokoma yksityinen sais maksaa sulle takaisin sen kolmesataa...

   Poista
  3. No hyvä, että löysivät syyn kipuun. Hammaskivut on yök!

   Poista
 5. Voisiko olla kolmoishermosärkyä? Minulla oli kerran sellaista ja kipu oli uskomaton. Kesti vähän aikaa ennen kuin kivun syy selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin tuskissani kaikkia mahdollisuuksia ja tuo oli yksi googlettelun tulos. Lopetin lukemisen kun se tuntui niin kauhealta vaihtoehdosta. Mä toivon että mun kipu lähti nyt tuolla kun paineet pääsi ulos.

   Poista