Lukijat

lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kipsilevyharjoituksia

"Koska rempataan?" kysyi sisko. Mä koitin sanoa että älä nyt hätiköi, pitää kysyä hymykuopparemppasähkömieheltä että  joutaisko laittamaan kipsilevyt seiniin, kun meidän ajatuksissa oli vain raapia panelikatto maalista ja maalata se uudelleen. Sisko oli jo buukkaamassa remppaviikonloppua ja pakkohan mun oli tarttua apuun kun sitä oli tarjolla. Kohta muuttavat omakotitaloon niin sen jälkeen ei varmaan enää remppajengiä mun tiluksilla näy.

Lähetin toiveikkaana hymykuopparemppasähkömiehelle viestin kipsilevyistä. Vastasi että ei usko pystyvänsä koska kipeä olkapää, mutta että kyllähän me kuulemma ne osattais itsekin laittaa. Antoi vielä ilmaisen vinkinkin että kannattaa laittaa normaalipaksuista eikä saneerauskipsilevyä. No, jos mies kerran sitä mieltä oli niin tottahan me osataan! Muistin exänkin kyenneen siihen, joten miksi me ei muka kyettäis.

Paikallinen Prisma tarjosi ilmaisen lava-auton, joten ei muuta kuin levyjen hakuun ja hommiin. Sähköjen purku olikin hieman aikaavievää kun eihän meillä ollut kovin paljoa sulakekokemuksia, mutta onneksi siskon tyttöystävä hoiti sen homman inssikoulutuksellaan ja innostuneisuudellaan. Nolla sähköiskua, yksi yhteydenotto hymykuopparemppasähkömiehelle (haittaako jos sähkötaulu rätisee kun sulaketta pyörittää, vastaus on että ei) ja usean tunnin uurastuksen jälkeen sähköt olivat poissa ja levytys saattoi alkaa.

Pienen alkukankeuden jälkeen homma alkoi sujua ja levyä meni seinään rivakasti. Maalinpoisto katosta ei onnistunut meidän välineillä ollenkaan, joten katto jäi alkuperäisasuunsa ja mun pitäisi pystyä sitä itsenäisesti jatkamaan. Viikonloppu oli todella lyhyt ja hommahan jäi toki kesken. Levyt on seinissä ja osittain saumaamatta, katto raapimatta ja sähköt poissa. Hymis ilmoitti että on viikon päästä pari viikkoa lomalla että jos sähköjä tarviin niin tiedoksi se. Vastasin että kevät ja valoisat illat tulossa, joten no hätä. Olkkarin lisäksi sähköt poistuivat myös työhuoneesta, mikä on vähän ikävää, mutta ei se haittaa. Ei töitä kuulu illalla tehdäkään. Sähköjen puuttuminen vaikuttaa eniten lämpötilaan kun ilmalämpöpumppu ei toimi, joten klapia on syötettävä pönttöuunin kitaan. On pitkästä aikaa semmoinen fiilis että mä pystyn ihan mihin tahansa jos vain haluan :). Ihana tunne!

Kunhan saan olkkarin valmiiksi niin ai että siitä tulee ihana! Huomatkaa ennenaikainen tyyli vetää sähköt tapettien alle. Ei ole kovin kivan näköistä...Yhden seinän taidan jättää lautaseinäksi ainakin näin alkuun. Jotenkin niin kovasti tykkään!

Tänä viikonloppuna jatkan saumausta ja haen vähän lisää vehkeitä katon maalinpoistoon ja toivon parasta. Pienellä hiomakoneella maali vain kiillottui, joten järeämmät konstit on otettava käyttöön! Saas nähdä kuin mun käy :)

3 kommenttia:

 1. Hyvin käy, tietenkin! Ennemmin tai ainakin myöhemmin. Tiedetäänhän me se jo tosta alkukertomuksesta ja sun sisun ja peräänantamattomuuden tuntien.
  Lautaseinästä tykkään mäkin ja tosta tapetistakin. Ja itseasiassa myös nuo johdot tapetin alla vanhoissa taloissa jotenkin 'kuuluu' sinne. Toi repeily ei vaan oo niin nättiä. Toisenlainen repeily sen sijaan on kivaa :-D
  Tsemppiä viikonloppuun, hyvin se menee!!!

  VastaaPoista
 2. Seuraavaksi kerrot kuitenkin, että päätit rakentaa itse/ omakätisesti sen omakotitalon, kun ei muuten asiat sujunut. :-D
  Hyvältä näyttää! Helmiä kompaten, se loppukin sujuu. Ei olla muuhun totuttu. Jos ei ihan sitä normaaleinta tietä, niin sitten puolismaista tietä.

  VastaaPoista
 3. Lauta on hieno, minäkin tykkään! :) Laittaisin kyllä jollain vaalealla (valkoisella) petsillä vielä vähän sävyä päälle, mutta nämä ovat täysin makuasioita. Kaunis on tuollaisenaankin. :)

  VastaaPoista