Lukijat

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ositusta


Voi paska. Ex laittoi sähköpostilla ehdotuksen, että jos lunastaisi sittenkin mut ulos talosta. Liitteenä oli esitys, mikä oli mun mielestä ihan reilu mua kohtaan. Huomioon on otettu toki se, että talo on ollut myynnissä toukokuusta eikä yhtään tarjousta ole saatu. Silti mä pelkään, että asiassa on koira haudattuna . Eihän se pankista ole edes kysynyt vielä, mutta sillä varmaan löytyy sen verran likviditeettiä, että pystyisi mun käteisosuuden maksamaan vaikka heti. Ja mä saisin maksettua autolainan, luottokortin, tilattua pönttöuunin ja mietittyä keittiöremppaa.  Siinä se sitten about menikin jo sileeksi. Voi kun saisin noi asiat selviksi ton exän suhteenkin. Toi rassaa kuitenkin taustalla koko ajan melkoisesti.

Oli pakko kysyä, että meinasiko se itse lunastaa mut ulos vaiko meinasiko Vosu lunastaa mut ulos. Vastasi, että kyllä jossain vaiheessa ehkä olisi tarkoitus, että Vosu lunastaisi mun osuuden. Ihan niin kuin arvelinkin. No, tehköön vain noin jos haluavat monet varainsiirtoverot maksaa. Ei kuulu mulle oikeastaan, mutta olihan mun pakko hieman veroneuvontaa antaa. En mä vaan osannu taas pitää turpaani kiinni. Ja miks mä oon tyrkyttämässä sitä puoliskoani Vosulle? En mä tiiä. Hölmö olen.

Mainitsin exälle vielä, että pitäähän vielä irtaimistoasioitakin katsoa. Exä hölmistyneenä vastasi, että ai, mitä miettimistä siinä muka on? Just joo! Ai että mä hommaan itselleni kaikki alusta (niin kuin olen kyllä tehnytkin) ja hän pitää meidän valmiiksi yhdessä keräämän ja maksaman irtaimiston. Niin varmaan. NOT! Hitto vieköön, mä roudaan kyllä mun Muumimukit ja Mariskoolit sieltä kyllä heti kun vain ehtisin ja saisin jonkun isomman auton alle. Ja kantoapua.  On siellä huonekalujakin mitä haluan ja mistä ollaan sovittukin, että mä ne saan kunhan talo menee kaupaksi.

No, kunhan tämä nyt nytkähtäisi vähän eteenpäin niin olisin aika tyytyväinen! Se vaan on ongelma kun toi ex ei oikein toimi ripeästi missään asiassa vaan sitä on aina pitänyt vähän potkia… Ja enää en kai saa sitä tehdä. 

3 kommenttia:

 1. Oliks se talon puolikas-raha sun exän oma arvio, jonka se on valmis sulle maksamaan, vai onko se rahasumma jonkin vieraan asiantuntijan arvio??
  Ettei vaan olisi niin kuin mulla henk. koht.aikoinaan eron suunnittelussa kävi, että mun exä tarjos markka-aikaan 14-15 tuhatta ja kun esitin ne summat omalle oikeusavustajalleni, niin se nauroi ja sanoi, että ei mun tarvi niin pieniin rahoihin tyytyä. Todellisuudessa sain kerrostalosta kolmion 74m2, jonka arvo oli myynnissä sitten vajaa 50 tuhatta markkaa. Meillä oli sitten kyllä muutakin omaisuutta (maatalo jossa peltoja jonkun verran)joten en vienyt exältä kämppää alta.
  Noin niinkuin vaan varoitan sinua, ettei sua naruteta pahan kerran.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä se ihan kohtuulliselta se ehdotus vaikutti. Olihan siitä vähennetty oletettu välittäjän palkkio, mutta lähtöhinta oli kuitenkin todennäköisesti enemmän kuin mitä ostajan kautta saataisi. Perustuuhan se välittäjän arvioon, mutta meillä taitaa tällä hetkellä olla pyyntihinta ylihintaan markkinoihin nähden.

  Terapiamies sanoi, että olisin oikeutettu saamaan vuokraa omasta puoliskostani exältä, en ole vielä sitä exälle ehdottanut. Meillä oli lainat lyhennysvapaalla syksyyn asti, ex maksoi korot ja talon juoksevat kulut kyllä. Mutta ei se tuota vuokra-asiaa purematta niele, eli siitä tulee tappelu jos semmoista menen ehdottamaan...

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat harmillisia juttuja. Kannattaa tarkistaa asiat aivan perinpohjaisesti ettet vaan tule hujatuksi.

  VastaaPoista