Lukijat

tiistai 20. elokuuta 2013

Miesten putkiaivo vs. naisen tippaleipä

Miehet ja naiset. Onko mahdollista ymmärtää toisiaan? En usko. Suhdekuvioissa, oli sitten millainen suhde tahansa, väärinymmärrysten riski on todellinen. Luulen että vika on useimmiten kuitenkin naisen. "Mitä se tarkoittaa tolla, miksi se sanoi noin, eikö se TAJUUUU vaikka asia on ihan selvä naisen mielestä". Huoh.

Esimerkki vaikkapa työelämästä. Olen asiakaspalveluammatissa, asiakkaina eri ikäisiä miehiä duunaripuolelta. Mies tulee tiskille. Tuijottaa. Mumisee jotain käsittämätöntä, joku ongelma sillä selkeästi on joka pitäisi ratkaista. Sanoo "öh, meni pieleen", joku saattaa vetää monen minuutin monologin aiheesta mikä sekottaa entisestään. Yritän kysyä uudelleen että mitä pitää korjata, mikä on mennyt väärin. Mumina ja outo soperrus jatkuu. Katson epätoivo silmissäni pidempään siinä paikalla ollutta työkaveriani (nainen), joka on joutunut pidempään selviämään niiden kanssa. Hän osaa kysyä oikeat kysymykset ja saadaan asia ratkeamaan ja mies häipymään. Sen jälkeen on aina semmoine fiilis että ei helvetti, miten noita voi tajuta. Joskus tekisi mieli sanoa että piirtäisitkö kuvan mitä on tapahtunut ja mitä olisi pitänyt tapahtua. Vielä ei ole tarvinnut.

No, entäs naiset ja miehet suhteissa sitten. Heh, mahdoton yhtälö. Nainen kelaa, kelaa, kelaa. Analysoi, kelaa, kuvittelee ymmärtävänsä miestä, tekee kaikkensa ratkaistakseen tilanteita kun mies todennäköisesti ajattelee vain "ugh, pillu, panen". Ja taas meni analysointi ja kuvioiden rakentelu perseelleen. Ja mitä tapahtuu kun kaksi naista analysoi miehen toimintaa? Siis siitähän tulee aivan järjettömän hienoa analyysiä, mutta perkele, ei olla yhtään lähempänä miesten ajatusmaailmaa siltikään.

Miten nainen voisi päästä lähemmäs miehen ajatusmaailmaa? Vinkkejä miehet? Toki koodin ratkaisseet tai samojen ongelmien kanssa kamppailevat naisetkin saavat kommentoida!

6 kommenttia:

 1. Muuten just noin, mutta ugh, pillu, panen -kohtaan kuuluu myös "Ruokaa!"
  Muuten just noin, tai siltä ainakin tuntuu...voi, kun osaisikin olla kelaamatta ja vatvomatta "miks se sanoi noin", "miks se teki näin", "miks se ei sanonut niin", "entä, jos"... Aaarrgghh!!!

  VastaaPoista
 2. Linkkaan aluksi hyvän tekstin toisesta blogista:

  http://uudenelamanalkeet.blogspot.fi/2013/07/ei-ne-miehet-mitaan-tarkoita.html

  VastaaPoista
 3. Sorry, lähti tuo kommentti ennen aikojaan, oli tarkoitus kommentoida muutakin.

  En kyllä osaa oikeastaan auttaa asiassa juurikaan. En tiedä olenko mitenkään tyypillinen mies, ainakin ns. äijäjutut ja äijien jutut ovat olleet aina mulle vähän vieraita. Joten puhun nyt alla lähinnä itsestäni.

  Jos nyt jotain pitää sanoa, niin sanoisin ainakin tämän: Älä oleta mitään se perusteella, mitä mies _ei sano_. Jos haluat saada tarkennusta miehen aivoituksiin, niin älä lähde rakentelemaan mitään omia tulkintojasi "rivien välistä" vaan kysy. Vaikka vastaus voi olla lyhyt ja epäselväkin, osuu se suuremmalla todennäköisyydellä kuitenkin edes hehtaarille, kuin että miettisit yksin (tai naisporukassa) merkityksiä sanoille, joita ei ole edes sanottu.

  Toisaalta kysymisessä on riskinsä eikä sitä kannata viedä liian pitkälle, tai yrittää pakottaa vastausta johonkin jota mies ei ole prosessoinut valmiiksi. Kyllä, miehetkin prosessoivat asioita pitkään eivätkä toimi vain alimpien viettiensä mukaan :). Vaadittaessa vastauksia heti ja tässä mies voi myös puhua mitä sylki suuhun tuo, joko tietoisesti tai siksi, että ei itsekään tiedä mitkä vaikuttimet toiminnassaan ovat takana.

  Vielä tartun tuohon, kun kirjoitit, että nainen yrittää "ratkaista tilanteita". Kannattaa ensin pysähtyä miettimään, ovatko nämä tilanteet ylipäätään sellaisia, jotka on pakko ratkaista?

  VastaaPoista
 4. Olen mies. Oman kokemukseni mukaan itsestään epävarmat naiset kokevat tarpeelliseksi analysoida juurikin kaikkea mitä joko on sanottu tai ei sanottu. Itsevarma tippa-aivo ei käytä 99% aivokapasiteetistaan yrittäen löytää jotain salaista viestiä miesten sanojen rivien välistä, jota ei kuitenkaan ole olemassakaan.

  VastaaPoista
 5. Jatkoa edelliseen. Mitä epävarmempi mies, sen vähemmän se kertoo mitä se oikeasti ajattelee. Kun on kaksi itsestään epävarmaa suhteessa niin eihän siitä voi mitään tulla kun toinen ei sano mitä se tuntee ja toinen kuvittelee olemattomuuksia.

  VastaaPoista
 6. Anonyymin kommentit voin myös allekirjoittaa. Valitettavasti olen itse ollut se epävarma mies suhteessa, ja yhtä epävarman naisen kanssa hommasta ei tule yhtään mitään. Jos ei nyt niin ruusuisesti ole mennyt itsevarmankaan kanssa, mutta siinä vika oli kyllä puhtaasti minun.

  VastaaPoista