Lukijat

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Turtumus iski

Nyt on neljäs päivä alkamassa ilman itkua. Turtumus on ilmeisesti iskenyt. Mitähän sen jälkeen tapahtuu kun se loppuu, vähän pelottavaa. K:n yhteydenottoa en aio odottaa  ennen sunnuntaita/ensi viikkoa. Perjantaina aion laittaa tekstarilla tsempit yhteen vaikeaan tilanteeseen. Ihan lyhyt Tsemppiä. Kyllä nää päivät tässä näköjään kuluu pikkuhiljaa eteenpäin. Ihan kiva kun ei itketä koko ajan. Nukuin jopa viime yön ilman kemiallisia apuja, mikä oli hienoa. Edellisen yön yritin nukkua ilman, joo ilman olin, mutten juurikaan nukkunut.

Olen luonnostellut A4:n verran tekstiä, jonka aion K:lle iskeä käteen kun haluaa joskus puhua. Pyydän siis ensimmäisen "puheenvuoron". Siinä on kaikki mitä mä haluan sanoa mukaanlukien Huikeen idiksen mukana menettävät rahat ja se, että haluaisin sen piristyksen myös itselleni. Mä oon vaan niin paljon parempi kirjoittamaan kuin puhumaan, kyllä se ymmärtää sen. Mitenköhän tuota puhumista vois harjoitella...

Eilen mun pieni 11-v kuopus laittoi viestiä "Mul alko kuukautiset :D". Mä onnittelin tyttöä haikeana. Nelisen tuntia myöhemmin tuli viesti ""Ei kai tää jatku huomiseenkin :D". Enää se ei ollutkaan hauskaa kun tänään on liikkaa ja kaikkee ja mahaankin sattui. Koitin soittaa, löi luurin korvaan, ei kuulemma jaksanut puhua. Soitin esikoiselle että josko voisi järkätä pikkusiskolleen särkylääkettä ja niin homma hoitui :). Voi pientä, siitä on tulossa nainen :). Vastahan se syntyi... Viikonloppuna jatketaan siis varmaankin kuukautisaiheesta puhumista.

6 kommenttia:

 1. Puhumattomuus on kyllä pahasta, vaikkei sillä asiat aina korjaannu mutta kunnollisen keskustelun jälkeen mieltä ei jää vaivaamaan ne monet kysymykset jotka muuten jäävät kummittelemaan alitajuntaan.

  En tiedä pitäisikö tässä kohtaa Kuopusta onnitella vai mitä mutta tunnustettakoon että luettuani "uutiset", niin mä pidin pienen hartaushetken jonka aiheena oli "Jumalan kiitos mä en ole syntynyt naiseksi" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä aattelin tolla onnittelulinjalla vetää kun "Voi eiiiii, hyiiiii, oon tosi pahoillani" olis ollut ehkä vähän traumaattinen. Mä kun en tietänyt kuukautisista tuon taivallista kun ne alkoi niin olen koittanut korjata asian omien lasteni kohdalla. Kiitos kun otit tämän asian niin vakavasti että oikein hartauden pidit :)

   Poista
 2. Voi pientä... aikaisin sekin joutuu aloittamaan! Mutta onneksi pystyy puhumaan asioistaan. Silloin kun jaksaa puhua...
  Luin muuten joskus tutkimuksesta, jossa oli tultu tulokseen, että avioerossa isälle jääneillä tytöillä alkaa kuukautiset keskimääräistä aiemmin. Luonto luulee, että nyt pitää äkkiä kasvaa isoksi ja alkaa talon emännäksi?

  Kirjoittaminen on hyvä idea. Niin mieki toisinaan teen - ainoo vaan, etten sitten saa mitään vastauksia. Eipä niitä kyllä selvältä mieheltä saa muutenkaan, kännissä kyllä jankataan kaikkee typerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itsellänikin on alkanut 11-vuotiaana, eli uskoisin että "linjoissa" menee :). Kirjoittaessa tulee ainakin "sanottua" kaikki mitä haluaa sanoa, eikä jää sitten kaihertamaan että unohti jotain. Oon muokkailut sitä jo viikon ajan, eli on ainakin hyvin mietitty. Tulostin kriiseistä kertovaa matskuakin sille luettavaksi. Se materiaali oli kyllä kuin suoraan K:n toiminnasta. Voi kun se olisi hakenut sitä apua!

   Poista
 3. Voi olla hyvä idea kirjoittaa kaikki se alas/ylös mitä haluaa sanoa. Muista sitten vaan antaa sille aikaa lukea se (jos tarkoitus on siis, että se lukee sen sun läsnäollessa?). Saattaa silti teksti olla sen verran täräyttävää, että ei pidä ihmetellä, jos menee mies ihan hiljaiseksi.

  Muistan kun itellä alko menkat 1 v: sain mutistua mutsille jotain siitä, isosysteri kuuli ja tuli innoissaan ilkkumaan "no nyt se on sit seuraavat 50 vuotta tuollaista!"
  Ja pah - hormonikierukka on pitänyt huolen jo 10 vuoden ajan, että EI ole :P Siitäs sai! ;)

  VastaaPoista