Lukijat

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kirjesairaanhoitoa

Käyn yksipuolista kirjeenvaihtoa lääkärini kanssa. Imetään verta, tutkitaan, lääkäri tulkitsee tulokset ja lähettää mulle kirjeen että mitä pitää tehdä. Mä tunnen kyllä olevani vähän heitteillä. Seuraavat face to face-treffit olisi lekurin kanssa ensi kesänä. Mitäs jos mulla tulee asiaa? Enhän mä pystynyt kaikkea omaksumaan käynnilläni lääkärin luona kuukausi sitten. Ennen lääkärikäyntiä jouduin soittamaan osastolle muutamaan kertaan ja sain niin tylyä palvelua että sitä kautta ei tee mieli yrittää.

Mulle iski siis Basedowin tauti. Tai lääkäri sanoi että hoidetaan Basedowin tautina. Ei herättänyt valtaisaa luottamusta. Se aiheuttaa siis kilpirauhasen liikatoimintaa ja mahdollisuus on myös saada silmäoireita (Michael Monroe esimerkkinä). Näitä silmäoireita pelkään ihan helvetisti ja kuulostelen koko ajan silmiäni. Koko kesä meni siis maatessa liikatoiminnan takia. Ei vaan jaksanut mitään. Sitten sain lääkityksen, hetken meni hyvin, yksi viikonloppu oli aivan mieletön, vedin kuin duracell-pupu koko viikonlopun, pesin matot, tein remonttia yms yms, mutta sitten loppui energiat. Nyt lääkitys on heittänyt mut vajaatoiminnalle ja taas vaan makaan enkä jaksa mitään. Remppa on kesken kun en jaksa. Piha on vaiheessa kun en jaksa. Kakkostyö junnaa kun en jaksa.

Nyt lääkettä taas vähennettiin ja katsotaan mitä tapahtuu, tietysti heittää taas liikatoiminnalle. Kyllä mahtaa olla kropalle raskasta. Vuoden kuluttua sitten leikkuriin jos ei muulla taltu.

Mua vähän kiukuttaa tää, mutta voisihan sitä huonomminkin mennä.

8 kommenttia:

 1. Samat fiilikset. Heitteilläoleva olo. Keväällä lekuri, diagnoosi, sytostaatit, paljon uutta asiaa, niin fyysiset kuin monta byrokraattista...ulos ovesta ja heippa, nähdään 8 kk kuluttua... Ei kiva!
  Tällä konstilla sitä eksyy googlettamaan ja sen jälkeen löytääkin itsestään vaikka mitä... Voi meitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, google kyllä kertoo prkl! Kertoo ihan mitä tahansa!

   Poista
 2. No sentään lääkäri keksi jonkun diagnoosin, jonka mukaan hoitaa... vaikka ei se tässä tapauksessa vissiin niitä pelkoja kovin paljon lievittänyt. Toivottavasti löytyy tasapaino pian! Alkutalvi edessä, ja se on jo yksinäänkin aivan tarpeeksi, imo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä ajattelin että mulla olis vaan ihan tavallinen liikatoiminta ilman mitään syytä (eh...) En tota Basedowia kyllä halunnut. Tosin voihan se olla jotain muutakin, kai...

   Poista
 3. Basedowiin mulla ei ole mitään kosketusta, joten jätän kommentoinnit siltä saralta. Mutta ystävän neuvo, älä missään nimessä eksy mihinkään Basedow- fooruumiin tai jos eksytkin, niin muista, että yleensä suurintä ääntä pitää se pieni vähemmistä, jolla asiat ovat huonosti.
  Jos haluat validia tietoa, niin ko. yhdistyksen sivu ja esim. pubmed- ja cochraine- tietopankit ovat oikeita osoitteita.

  Tuosta sikäläisestä systeemistä vain olla yhtä mieltä... Siis, ettei ole mahdollisuutta lääkärin puheille tuon useammin. Entä, jos kirjoitat postissasi suoraan lääkärille, että olet huolestunut ja koet tarvetta puhua asioista kasvotusten. Olettaen, ettet ole sitä vielä tehnyt.

  Hurjat määrät tsemppiä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis toki ensitöikseni etsin nettifoorumin ja googletin kuin hullu ja siksi mä siitä silmäoireyhtymästä olenkin ihan paniikissa ja tiedostan kaikki silmäolot (jotka on varmastikin ihan normaaleja) koko ajan. Tää kirjesairaanhoito on yksipuolista, eli vain lääkäriltä minulle päin. Ei postissa ollut edes mitään vastausosoitetta. Ehkä mä pärjään. Tosin nyt huolettaa kurkkukipu ja koitan muistella että pitikö pelkästä kurkkukivusta mennä päivystykseen vai tarttiko olla kuumettakin. Karbimatsoli kun saattaa aiheuttaa valkosolukatoa ja sitten voi tulla verenmyrkytys ja se on sitten morjens. No, ehkä mä vielä seurailen oloa kun kuumetta ei ole. Kiitti tsempeistä <3

   Poista
 4. Moi! Onko Ihana Mies vielä mukana kuvioissa? Olisi kiva kuulla välillä rakkauselämän kuulumisiakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vielä kuvioissa, ehkä kirjoittelen rakkauselämästäkin joskus :D

   Poista