Lukijat

tiistai 16. helmikuuta 2016

Narttu

Nyt kun mä en enää harrasta miehiä niin kirjotan töistä. Niistä joita mun pitäisi parhaillaan tehdä. Eli kakkosduuninahan mä teen yhdistyksen kirjanpitoa. Yhdistyksessä on ollut toimihenkilö, kutsutaan häntä vaikka nimellä Narttu, joka on erotettu palkatun toimihenkilön virasta ennen kuin mä olen aloittanut. Tämä Narttu on jäänyt kuitenkin yhdistyksen alaosaston vapaaehtoiseksi toimijaksi. Hänen erottamiseensa liittyy paljon tulehtuneita välejä yms. paskaa. En edes tiedä kaikkea.

Tapasin Nartun ensimmäistä kertaa kevätkokouksessa, jossa esittelin edeltäjäni (nyt jo kuollut) tekemän tilinpäätöksen kun hän ei enää siihen pystynyt. Narttu kyseli kaikenlaista vaikka tiesi että en voi mitenkään tietää, koska en ole tehnyt sitä tilinpäätöstä. Kiusatakseen siis. Seuraavan kerran tapasin Nartun syyskokouksessa, jossa hän dissasi budjettia ja etsi siitä virheitä. Ja voi sitä riemua kun hän löysi mitättömän kaavavirheen. Nyt Narttu on valittu alajaoston talousyhteyshenkilöksi, eli kiusaamissuhde läheni eilen dramaattisesti. Hän on jokunen vuosi sitten hoitanut osittain tätä minun pestiäni, joten tietänee asioista jonkin verran. Eli tietää myös miten voi kiusata. Hänet valittiin eilen ja tänään jo odotti sähköpostissa lista asioista, joita hän haluaa multa. Muunmuassa vuoden tilitapahtumat excel-muodossa. En edes tiedä saako tuosta perkeleen ohjelmasta excel-muodossa mitään ulos. Enkä todellakaan aio selvittää yhden ihmisen oikkujen takia. Siitähän se riemu tulee repeämään.

Nyt on mun ensimmäinen tilinpäätökseni työn alla ja voitte vaan kuvitella miten paljon siitä tullaan virheitä etsimään. Voi helvetti sentään. Koska yhdistyksen ala ei ole mulle tuttu niin voihan siellä jotain tilien välisiä ristiinkirjauksia  olla, joilla ei ole kokonaisuuteen minkäänlaista merkitystä. Tullaanhan tilinpäätös kuitenkin tarkastamaan oikean tilintarkastankin toimesta, joten Nartun ei siihen tarvitsisi ryhtyä. Mutta tiedän että ryhtyy.

Tästä tulee vielä tuskien taival.

7 kommenttia:

 1. Yleensä noissa lukuja käsittelevissä ohjelmissaon mahdollisuus tehdä export csv-muotoon ja sitten ne voi imee (hei se sano imee!) exceliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuuntelin netistä opasvideota ja opin viemään exceliin. Mahtais Narttu olla iloinen jos tietäisi että iltani kului hänen toimeksiantonsa kimpussa. Ylimääräisen toimeksiannon. Imeminen, ei aiheuta mitään mielikuvia. Olen kuolettanut sen osan itsestäni. Pitäis kyllä imuroida, on kaikenlaista pölypalleroa nurkissa.

   Poista
 2. No, jos kyllästyt imurointiin, niin tiskaa välillä.

  VastaaPoista
 3. Narttu on real bitch. Mut siis sähän oot yhdistyksessä kai vapaaehtoisena ja samoin hän on, eli ei hänellä ole sen enempää valtaa suhun kuin kenellekään muullakaan? Ei kai sun oo sitä pakko totella? Sähän voit aina lopettaa tuon homman ja sit on Narttu ja muut ihmeissään kun ei ole ketään tekijää.. Hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vapaaehtoisesti kyllä, mutta tarviin sen muutaman reppanan satkun kuussa mitä tuosta saan. Saattaa olla kyllä että mun taksani nousee jos Narttu alkaa vittuilemaan. Siinähän sit ovat!

   Poista
  2. Jos ne tarttee sua enemmän kuin sinä (näytät heille tarvitsevasi) niin olet vahvoilla siinä, että et ole mikään kynnysmatto. Narttu kuriin, heitä se vaikka seinään hemmetti seuraavan kerran kun se alkaa kitisee.

   Poista
  3. Joo ei ne helpolla löydä yhtä hyvää ja joustavaa ja elämätöntä kirjanpitäjää. Jos Narttu alkaa vittuilemaan niin mun korvaus nousee.

   Poista