Lukijat

tiistai 13. syyskuuta 2016

Pettäminen

Mä olen viime aikoina pohtinut kovasti pettämistä. Lähinnä miesten moraalia. Toki naisetkin pettää, mutta koska itse olen nainen enkä ole pettänyt eikä itseäni ole petetty niin keskityn tässä pohdinnassani enemmän miesten pettämiseen suhteellisen objektiivisesta näkökulmasta. Mikä ajaa miehen pettämään jos naisen mielestä parisuhteessa on kaikki hyvin, ovat onnellisia ja seksiäkin on suht paljon? Kiinni jäätyään miehet eivät ole osanneet siihen vastata. Jotainhan siinä suhteessa on oltava pielessä jos mies haluaa niin tehdä. Onko miehellä syy "koska mä voin, uskallan eikä kukaan saa koskaan tietää"?

Kävin tänään työpaikallani syvällisen keskustelun aiheesta miespuolisen työkaverini kanssa. Hän vahvisti sen, minkä olin pähkäillyt jo valmiiksi päässäni. Miehet suhtautuvat pettämiseen täysin eri tavalla kuin naiset. Miehille se on vain fyysinen suoritus, naisille jotain muuta. Miehet oikeuttavat pettämisen päässään itselleen jotenkin niin, että saavat sen käännettyä itselleen sallituksi ja näin se ei vaivaa mieltä. Muna siis ohjaa moraalia.
Nainen kokee tämän fyysisen suorituksen henkilökohtaisena loukkauksena, luottamuksen tahallisena ja suunnitelmallisena rikkomisena.

Kysyin työkaverilta että mitäs jos pettäjänä olisikin nainen? Asia olisi kuulemma eri. Hän miehenä pystyy kontrolloimaan että mitä hän tekee, mutta naisesta ei voi tietää. WHAAAT?

Mä luulen että naisen pettäessä mukana on enemmän tunteita kun taas miehen kohdalla se on enemmänkin fyysinen suoritus. Silti mielestäni miehelle se ei ole sen oikeutetumpaa kuin naisellekaan. Tää on oikeesti tosi mielenkiintoinen asia kun sitä alkaa objektiivisesti pohtimaan.

Mielenkiinnolla kuulisin teidänkin kommentteja asiaan! Jos vastaat anonyyminä niin laitathan kommenttiin että oletko nainen vai mies, parisuhteessa vai sinkku.

Tämä ei ollut tarkoitettu millään tapaa provosoivaksi vaan yritykseksi ymmärtää miehistä ajatuksenkulkua.


23 kommenttia:

 1. Seksi vie ja taksi tuo, siideri (lonkero!) mua liikuttaa.

  Deittailua, viestittelyä jne. en voisi ymmärtää. Pano on pano, johon ei liity muuta kuin hetken huumaa. Joka tosin tod.näk. tippuu huipustaan ennen aktia. Varmasti olen tätä mieltä siksi, että pelkään koska se on kohdallani menoa.

  N, 36v, suhteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenttiketjun avauksesta! Nää on mielenkiintoisia juttuja kyllä. Varsinkin naisten ja miesten väliset erot!

   Poista
 2. Se on mielenkiintoista, kuinka pettämistä vähättelevien miesten asenne nopeasti muuttuu kun puhe kääntyykin miestä pettävään naiseen. Eipä olekaan enää mikään pelkkä fyysinen suoritus, vaan mitä verisin tunnetason loukkaus.

  Mielestäni tuollaisilla miehillä kyse on pelkästä asenteesta, ja arvostuksen puutteesta vastakkaista sukupuolta kohtaan. Kunnon mies ei petä, eikä kyllä rehellinen, puolisoaan ja parisuhdettaan arvostava nainenkaan. Jos oma ei riitä, sitten erotaan reilusti ja etsitään parempi, mutta ei huijata.

  Tässä kaivattiin kai miesten mielipiteitä, mutta vastaamassa kuitenkin nainen, 20 vuotta onnellisesti hyvän miehen kanssa aviossa ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mielipiteet on arvokkaita. Keskustelun herättäminen olikin tarkoitukseni :). Tää on mielenkiintoinen asia ja ihan liian yleinen.

   Poista
 3. Musta on kiinnostavaa miettiä myös mitä on pettäminen. Usein huomaa, että parisuhteessa juuri se mies sallii/sallisi itselleen enemmän kuin naiselle.

  Mä olen kokenut pettäväni vaikken ole sänkyyn hypännytkään (siis sillä kertaa) koska mukana oli tunteita, molemmin puolin. Eli missä se pettämisen raja menee?

  Jotenkin haluaisin ajatella, että sen voisi sellaisella ajatuskokeella sopi: minkä kestäisi toisen tekevän jonkun muun kanssa, siihen voisi itsekin sortua.

  Ja joo, en ole ollut erikoisen uskollista sorttia ennen naimisiinmenoa (toki eronnut jo siitäkin...) joten on tullut näitä pohdittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en lähtenyt edes pohtimaan henkistä pettämistä, tässä fyysisessäkin oli tarpeeksi monimutkaista pohdittavaa!

   Poista
  2. Dr. Phil ei ole mun guru, mutta pettämisen määritti mielestäni fiksusti. Kaiki mitä et tekisi kumppanisi nähden on pettämistä.

   Poista
  3. Toi on aika hyvä!

   Mun motto on: kaikki mitä sallisit toiselle, on sallittua sullekin.

   Poista
 4. Mä olen joutunut seuraamaan tätä aihetta koko ikäni, ja olenkin nyt onnellinen sinkku. Täytyy sanoa, että olen yrittänyt ymmärtää ja analysoida puolisona, ystävänä, lapsena ja aikuisena. Ja kyllästyin. Tässä ei ole mun nähdäkseni mitään linjaa, ei yhtä syytä tai edes sukupuolieroja. Kaikki pettävät puolisot eivät ole paskoja ihmisiä, mutta useat ovat kuitenkin. Joten mun puolestani pettäminen saa jatkua, mutta ei enää mun parisuhteissa. Nollatoleranssi tähän aiheeseen on täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syitä on varmaan monia! Sullahan onkin ollut paljon analysoitavaa, huhhuh!

   Poista
 5. Ai niin, ja tunnepuolesta vielä. Minä uskon, että tunteet on samat miehillä ja naisilla, ainoa ero on siinä, miten ne on kulttuurisesti hyväksyttävää tuoda esiin.

  VastaaPoista
 6. Tuo miesten omaa pettämistä vähättelevä asenne on ihan täyttä paskaa. Siksihän sitä juuri petetään, että saadaan henkiset kiksit. Jos se olisi pelkkä fyysinen suoritus, niin sehän olisi ihan sama tehdä kotona oman naisen kanssa, eikä tarvitsisi mennä vieraisiin.

  Sama juttu tuo naisen pettämisen demonisointi, eiväthän miehet voi tietää mitä naisen päässä liikkuu, onko hänellä tunteita vai minkälaisia ajatuksia. Varsinkin siinä pisteessä kun nainen pettää miestä, niin tyypillisesti mies on aiiiivan hukassa, että mitä siellä naisen päässä siinä vaiheessa suhdetta liikkuu. Kannattaisi lopettaa tuo naisten mestarointi ja sanojen pistäminen heidän suuhunsa.

  Se ero, mikä omien kokemusten mukaan vähän viittaa naisten ja miesten eroihin pettämisessä, on se, että mies monesti alistuu huonoon suhteeseen ja piristää ankeaa elämäänsä pettämällä (en missään nimessä sano, että näissä tapauksissa suhteen huonous olisi naisen vika, vaan ihan joku muu yhteinen ongelma, tai vaikka miehen oma epäkypsyys), kun taas nainen usein pettää silloin kun on muutenkin uskaltautumassa pois huonosta suhteesta (taaskaan en syyllistä että nyt sitten mies olisi suhteen huonontaja). Että sikäli tosiaan naisilla saattaa olla enemmän tunteita mukana, kun he ovat muutenkin valmiita suureen muutokseen ja joka tapauksessa piakkoin etsimässä uutta ihmistä.

  Mutta ihan varmasti mieskaavalla toimiva nainen, joka pettää ajankulukseen eikä aio erota suhteestaan, ajattelee ihan yhtä vähätunteisesti pettämisjuttujaan kuin vastaava mies.

  Ja tämän sanon siis naisena, joka on usein pettänyt uskollisia miehiään, hetkeä ennen virallista eroa – olen siis ollut raukkis, jonka on pitänyt päätyä pettämään, ennen kuin on uskaltanut erota huonosta suhteesta. Onneksi iän myötä olen kasvanut sen verran, etten varmasti enää tule tuollaista typeryyttä harrastamaan.

  Kiitos muuten hyvästä blogista, ihan vastikään päädyin lukemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä pohdinnasta! En osaa näköjään nyt pukea sanoiksi mitä päässä liikkuu, mutta samaa mieltä olen sun kanssa hyyyyvin pitkälti. Miehet tosiaan tyytyy suhteessa oman kokemukseni mukaan vähempään ja nainen usein joutuu sen eropäätöksen tekemään.

   On varmasti pettämiseen "miesmäisesti" ajattelevia naisia ja toisinpäin

   Poista
 7. Koska sä, Puolis jo odottelet mun kommenttia, niin tässä tulee. Ennen muinoin mulla oli jonkinlainen moraali enkä pitänyt suotavana hoidella parisuhteessa olevia naisia (ei silleen, että noita olisi ruuhkaksi asti ollut). Kun ikää tulee, niin tuollainen lapsellisuus ja usko uskollisuuteen und scheisse, on täysin kadonnut. Ei se tavara kulu vaikka sitä käyttääkin. Itse asiassa olen nykyisin täysi irstailija ja perverssi. Tutkin tossa äsköttäin yhtä listaa seksuaalisista parafilioista. Niitä on lähes 600 erilaista kirjattuna. On tässä työsarkaa, jos edes osan haluaa käydä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeestaan mä en uskonut että sä olisit edes kommentoinut koska mulla on semmoinen käsitys että sulla ei ole kokemuksia parisuhteista

   Poista
  2. Tottahan toki olen seurustellut, mutta en kai mä nyt päästä ketään she-deviliä asumaan mun asuntoihin. Mitä joskus duunikavereita kuuntelin, niin ei se ole helppoa, kun velat painaa ja muija muuttuu vuosien varrella valasdepartementtiin eikä voi oikein lähteä suhteesta poiskaan lasten takia. Yksi kaveri laskee vuosia, koska sen tyttö täyttää 18 ja ei ole enää pelkoa elatusmaksuista. Lupas ottaa autonsa ja renselinsä. Fiksu kaveri muutenkin, teki avioehdon.

   Poista
  3. Mä en oo koskaan ymmärtänyt, miksi muiden pitäisi huolehtia toisten parisuhteesta ts. jos varattu mies/nainen hyppää sänkyyn jonkun kanssa, se on sen oma moka ja ongelma, ei sen - ehkä kuitenkin yleensä - vapaan, jonka kanssa hypätään sänkyyn.

   Poista
  4. Mä taas olen niitä ihmisiä, jotka ei sekaannu varattuun tyyppiin vaikka olisi kuinka ihana, koska mä haluan pyrkiä kohtelemaan kaikkia kanssa eläjiä hyvin. Myös varattujen miesten puolisoja.
   Ja se kupletin juoni tässä takana on se, etten mä useinkaan pysty vaikuttamaan siihen, kuinka ihmiset toisiaan kohtelee, mutta pystyn ainakin tekemään päätöksen, etten itse lähde siihen mukaan (vrt. esim. kiusaaminen) ja tällä tavoin tekemään maailmasta hieman paremman paikan elää.

   Poista
 8. Sitten on vielä tää kännipettäminen kun muuten ei olis ikinä tullu mieleen ... ei vai? Mä olen skidistä asti seurannu ku omat vanhemmat sekoili kännissä. Oma äijä petti minkä kerkes. Nuorempana oli fuckbuddyjä eli hyvinkin tunteetonta mutta upeaa seksiä tosin oli sinkku. Mulle sopi se etten tienny juurikaan mitään ihmisestä jolta seksiä halusin, tieto niinku pilas nautinnon. Ärsyttääkö teitä biisi jossa laulellaan että mimmi venaa koska parisuhteessa oleva äijä kokeilis häntä? Mä mietin välillä että mix me tietosesti edesautetaan sitä pettäjää. Monesti pettäjillä on molemmilla kumppanit. Kun se tipahtaa omalle kohdalle, että kumppani sorvaa vieraissa, ni ei sitten olekaan kovinkaan kivaa kalkkia nieltäväksi. Hmmmm . . . N +50

  VastaaPoista
 9. Toi Lapasmies on harvinaisen epämiellyttävä yksilö.
  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 10. Mä oon itse pohtinut paljon sen kolmannen osapuolen roolia. Itse oon ollut jo pitkään sinkku, aluksi omasta halusta ja nyt siksi, etten halua vain jotakuta ja olen nähtävästi liian nirso. Mua on petetty, itseasissa avioliittoni päättyi siksi. Itse en ole yhtä pientä suudelmaa lukuunottamatta koskaan pettänyt ketään. Mutta mutta... mä olen kyllä niin toivottoman monta kertaa päätynyt siksi osapuoleksi, jonka kanssa petetään. Yleensä olen tiennyt tasan tarkkaan, että homma jää siihen ja that´s it, mutta on ollut niitäkin, joiden kanssa on sitten ehkä kuitenkin alkanut haluta muutakin ja se on kyllä toivottoman tyhmä tapa lisätä omia sydänsurujaan eikä silloin voi sanoa menneensä enää oma elin edellä, ei kyllä aivotkaan.

  Mua mietityttää oma moraalini, oonko mä ihan yhtä paha kuin ne varsinaiset pettäjätkin? Mä myönnän rehellisesti, etten oikeasti kadu enkä tunne syyllisyyttä kuin yhdestä kerrasta, jolloin tunsin itsekin pettäjän puolison. Ehkä se on juuri sen puolison kasvottomuus, joka tekee koko hommasta helppoa, häntä ei oikeastaan ole edes olemassa.

  Kirjoittamani valossa voisin todeta, että kyllä, mä olen ihan yhtä paha ja moraaliton kuin se vastapelurikin. Mutta en siis kadu. Lienen läpeeni paha (pun intended).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun henk. koht. mielipide on se, että se jolla se parisuhde on ja pettää siitä huolimatta on se "pahempi", jos tässä pitää se pahin tyyppi löytää. Sydänsurut miesten kanssa on väistämättömiä, oli miehet vapaita, varattuja, semivapaita tai mitä tahansa.

   Onko se sitten väärin että ryhtyy hommiin tyypin kanssa jolta ei kysy että onko sinkku vai varattu vaan olettaa että mies itse tietää statuksensa ryhtyessään naisen kanssa vehtaamaan? Heh, automaattisesti asetelma kirjautui noi päin, sukupuoliroolit voi vapaasti kääntää kyllä toisinkin päin :D

   Poista
 11. Mä haluaisin aina ajatella, että ei se järvi soutamalla kulu, eli miksei me ihmiset voitaisi olla vähän vapaampia tän seksihommelin suhteen. Tietysti niin, että huolehditaan ettei tule mitään epätoivottuja tauteja tai lapsia.
  Mutta jos omalle kohdalle sattuisi, niin en varmaan ottaisi mitenkään kevyesti sitä, sen verran olen myös mustasukkainen omastani (siis miehestä).

  Mun mielestä se ei kuitenkaan ole sen kolmannen osapuolen homma järjestää jotain ristikuulustelua siitä onko toinen nyt varmasti sinkku vai ei. Itselleni on valehdeltu ja jostain syystä homma räjähti päin minun kasvojani, ei niinkään sen pettäjän. Oh well.

  VastaaPoista