Lukijat

lauantai 29. lokakuuta 2016

Stressi

Tulipa vietettyä muutama päivä kursseilla hotellissa. Aiheena sekalainen kattaus politiikkaa, metsätaloutta, ay-liikettä, työhyvinvointia. Koulutuspäivien välissä armotonta biletystä Terppulin kanssa :). Ihana nainen!  Stressistä kertovan luennon aikana alkoi itkettämään kun tavasin stressioireita seinältä. Melkein kaikkihan niistä sopi. Tajusin että mun iho-oireet ja jalkakipukin voi olla hyvin stressin aiheuttamaa. Rytmihäiriöistä, muistihäiriöistä ja sun muista oireista puhumattakaan. Koulutuspäivien aikana otin vastaan liittotason luottamustehtävän. Yhdistystasolla olen ennenkin ollut, mutta nyt näköjään "jouduin" ihan liittotasolle ja oikeasti semmoiseen asemaan, jossa voi ihan oikeastikin vaikuttaa. Jännää.

Mutta mikä sen stressin mulle aiheuttaa? Siinäpä hyvä kysymys. Jos mä katselen taakse päin mun elämää niin kaksi vuotta sitten Kelailija jätti mut. Se oli parin kuukauden tosi kova stressi ennen kuin pystyin edes aloittamaan surutyön erosta. Samoihin aikoihin mun iho-ongelmat puhkesivat (jotka eivät ole sen koommin parantuneetkaan). Muutama kuukausi erosta Kelailijan kanssa tapasin Sen Miehen Joka Mut Viimeksi Jätti. Alle kuukauden onnen jälkeen sain tiedon siitä työkeikasta. Se oli mulle myös tosi kova paikka. Kevät meni reissua odotellessa ja kesä ja syksy meni ikävää potiessa. Kilpirauhasen liikatoiminta puhkesi kuukausi sen jälkeen kun mies lähti sinne reissuun. Sitä paranneltiinkin sitten loppuvuosi. Miehen reissussa olo oli mulle tosi raskasta. Sittenhän se jo jättikin mut tämän vuoden tammikuussa. Aika rankka alkuvuosi oli. Vieläkin se vaikuttaa.  Anemia pisti mut polvilleen tänä kesänä ja sitä parannellaan edelleen. Rauta ei imeydy niin kuin pitäisi. Ei tietenkään, koska mä olen mä ja mulla mikään ei mene niin kuin stömsössä.

Töissäkin on ollut raskasta, uusi pomo joka ei tiedä oikein mistään mitään, eli häneen ei voi "nojata". Useita ylimääräisiä projekteja. Ja sitten vielä otin tuon luottamustehtävänkin vastuulleni. No, sen ei pitäisi olla kovin työllistävä.

Ehkä kaikki tuo on vaan ollut mulle liikaa. Mä en ole lääkinnyt stressiäni liikunnalla kevään jälkeen koska jalka ja anemia on estänyt. Olen lääkinnyt sitä miehillä ja viinillä. Ei toimiva keino. Helppo näin jälkikäteen analysoida.

Mitä nyt sitten? Ehkä mä oksennan tämän kaiken parin viikon päästä työterveystarkastuksessa ulos. Maanantaina haen kortisonipiikin jalkaan jos se vaikka auttaisi ja pääsisi vähän liikkumaan.

Ehkä mun pitäis suorittaa vähemmän.


4 kommenttia:

 1. Heii millasia oireira sulla on tosta liikatoiminnasta ja osaatko sanoa arvoista mitään. Mut arvo oli 0.44 ja on paljon oireira caikka ei ton pahempi arvo ole ni mietin voiko liittyä siihen?. Mullamyös todella paljon rytmihäiriöitä. Paljon stressistä johtuvaa uskon itse : /

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enää mulla ei pitäisi olla liikatoimintaa. Liikatoiminnassa tsh on mittaamaton, eli alle 0,01. Sulla tuo tsh arvo on vielä ihan ok. t4v on sitten taas ylärajan yläpuolella. Mulla oireina oli hirveä väsymys, rytmihäiriöt, en edes muista mitä kaikkea mulla oli. Kannattaa käydä lääkärissä jos epäilee ja pyytää myös se t4v arvo ja ehkä myös t3v

   Poista
 2. Tarttettiin sitten seinällä näkyvät oireet, että osasit lukea itseäsi :)
  Luepa toi kirjoittamasi niin kuin se olisi jonkun muun tekstiä ja huomaat, että onhan se ihme että EI olisi stressiä ja oireita!!
  Ota aikaa itelles, hemmottele, nuku, lepää, nauti. Siitä se lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näköjään tarvittiin. Mutta miten tästä eteenpäin? Levännyt oon koko kesän ja nukun kai ihan hyvin. No, jospa työterveyshoitaja keksis jotain...

   Poista