Lukijat

torstai 16. helmikuuta 2017

Ihotautipolilla

Tänään oli kauan odotettu ihotautipolikäynti HS-tautini tiimoilta. Hidradenitis suppurativa. Hikirauhastulehdus, taiveakne, mitä noita lempinimiä sille nyt on.

Polikäyntipäivän kunniaksi heräsin aamulla ja totesin vatsani olevan kuivunutta verta rapiseva. Olin onnistunut vuodattamaan vereni niin ettei sänky kuitenkaan ollut sotkeutunut. Hieno homma hei. Uus juttu toi äkillinen ja ennakoimaton verenvuodatus.

Polikäynti oli tehokas, muutaman minuutin mittainen. Seuraavaksi ohjelmassa keuhkoröntgen (ettei oo tuberkuloosia), kasa labroja, b-lausunto niitten jälkeen ja kelalta lupa tai jotain. Kuulostaa aikaa vievältä prosessilta varsinkin kun jonkun labrakokeen valmistumisessakin menee jo kaksi viikkoa ja pääsen sinne vasta viikon päästä. Ja sitten Kela, ei voi olla nopea. Sitten saan biologisia piikkejä.

Biologisia piikkejä, jotka voivat aiheuttaa syöpää, sydämen vajaatoimintaa, infektioita ja hermostohäiriöitä. Luin opasvihkosia silmät suurina ja naama norsunveellä. Maidoton, sokeriton ja vehnätön ruokavalio on suositeltava. Kyllähän mä ton sokerittomuuden ja vehnättömän sulatan, mutta maidoton. Pikkuhiljaa alkoi uppoamaan tajuntaan että jäätelö on maidosta, rahka on maidosta, kahvimaito on maidosta, kaikki on oikeestaan maidosta.

Kyllähän google kertoo että ilman maitoakin elää, ja vielä ihan hyvinkin ja varmasti voi paljon paremminkin. Olen vain kaavoihini kangistunut, myönnän sen. Asenneongelma. Ehkä tää on vain "alkushokkia" ja sulatan asian pikkuhiljaa. Pakkohan mun on kai. Positiivista sentään, että viini on maidoton :)

En tiedä ottaako mua enemmän päähän noi syöpäjutut vai se, että mitä jos ne piikit ei autakaan. Se on sitten sen ajan murhe vissiin, turha kai etukäteen murehtia.

5 kommenttia:

 1. Voin kuvitella. Maitoahan on niinku joka paikassa. Samoin kuin vehnää ja kananmunaa.

  Muutakin piti kommentoida, mutta kaikki sanat näytti niin tökeröiltä ja kamalilta, että toivotankin vain hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos... Kyllä tää tästä. Hyvin alkoi. Syön tässä just vehnäleipää juustolla

   Poista
 2. Paskan möivät...
  En tiedä kuinka maitotuotteita rakastavalle putoais noi vegaanien vastaavat... jos sieltä sit löytyis joku hyvältä maistuva korvike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä maitoa varsinaisesti rakasta. Kahvimaito tarvitaan että kahvi menee alas ja rahka on kauhean kätevä aamupala/lounas/ihan mikä vaan. Pakko kai sitä on kartottaa vaihtoehtoja. Ostin jo jonkun kahvimaidon korvikkeen.

   Poista
 3. Maidoton on kyllä aika shittiä. Mutta kai siihenkin tottuu kun on pakko.
  Biologiset on ihan ookoo, ei mitään oireita siitä. Ei ees sitä syöpää ;) Mehän sovittiin ettei kuuklailla kaikkea hömppätietoo. Tai mitään mikä tulee yhdelle miljoonasta. Koska me ei olla ne ;)

  VastaaPoista