Lukijat

torstai 15. kesäkuuta 2017

Yhteishaku

Tänään julkisetettiin yhteishaun tulokset. Laitoin aamulla viestiä esikoiselle, että miten ne tulokset tulee, kertoi että kai sähköpostilla ja sitten koulujen sivuilla. Töihin ajaessani googletin koulun sivut ja löysinkin nimilistan. En ensin tajunnut, että sivuilla oli useampi linja, joiden opiskelijat olivat tietysti aakkosjärjestyksessä, eli ensimmäisen listan selattuani petyin kun oma kirjain meni ilman lapsen nimeä.

Sitten kun tajusin miten homma toimii niin vetäisin auton bussipysäkille ja keskityin ja siellä se lapsen nimi komeili sisäänpäässeiden joukossa! Sisäänpääsyraja pisteissä  oli 13,67/15, eli ei sinne mitenkään heittämällä menty! Vieräytin muutaman kyyneleen ja näppäilin tärisevin käsin esikoisen puhelinnumeron, herätin sen seiskalta ja kerroin että on päässyt sinne kouluun ja miten ylpeä olen! Voi sitä riemua! Kuulemma itkettämäänkin rupesi.

Helsingissä alkaa syksyllä koulu. Voi mun pientä. Kyllä voi olla ylpeä!

7 kommenttia:

 1. Oo onnea!!!!! Onko salaisuus mitä tyttö kohta opiskelee?

  Mä täällä oottelen et tulokset tulee sivulle. Joku häikkä opinpolussa,niin tulokset ei vielä näy. Good job!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukio vasta kyseessä, kieliin erikoistunut linja :)

   Poista
 2. Hirmu paljon onnea Esikoiselle ja myös sulle!
  Hieno juttu kaikin puolin ja siitä se elämä lähtee kulkemaan. Ei mene aikaakaan kun esikoinen on menestyvä, nuori helsinkiläisneiti joka käy kerran, pari vuodessa äitimuoria katsomassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuoden päästähän se lähtee Japaniaan opiskelijavaihtoon, joten tuo kerran pari ei oo ollenkaan kaukaa haettua. Oh dear...

   Poista
 3. Onnittelut! Täälläkin nuori mies pääsi mieleiseensä lukioon :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanaa! Onnea esikoisellesi! ♥
  Meillä kun tuo vanhempi on haahuillut kaksi vuotta, ne on kuopuksen kans samassa tilanteessa kouluhaun kanssa. Kumpikin pääsi minne halus... tosin äidillä on omat epäilyksensä siitä, miten kuopus pärjää käytännön alalla, kun se ei ole yhtään käytännöllinen persoona, mutta aion kannustaa epäilyksistäni huolimatta.

  VastaaPoista