Lukijat

torstai 2. marraskuuta 2017

Lisää hammassärkyjä

Hammasjutut jatkuu... Maanantaina kävin särkypäivystyksessä ienrajassa olleen pikkureiän takia joka aiheutti särkyä. Siitä sanottiin että ei tuommoinen reikä aiheuta vielä kipua, mutta paikataan nyt sit. Käytettiin jotain kylmätestiä että tunteeko hammas kylmää, tunsi se. No, hammas paikattiin ja koska kyse oli ienrajasta niin jouduttiin laittamaan joku tsydeemi ikenen sisään jne. Tämä aiheutti tietysti arkuutta ikeneen joka on ihan ok ja ymmärrettävää, mutta eilen alkoi kivut sitten ikenessä yltyä liian koviin sfääreihin ja paikallistin kivun tällä kertaa ikeneen. Kipu oli niin kovaa että pisti pidättämään hengitystä ja itkettämään, joten päätin soittaa taas särkypäivystykseen puoliksi valvotun yön jälkeen. Burana yksinään tai yhdistettynä Panadoliin ei auttanut. Ainut mikä auttoi noin vartin oli Corsodyl-liuos. Heräilin tunnin välein purskuttelemaan ja sain jatkettua taas hetken unia.

Pääsin heti aamusta hammaslääkäriin joka totesi ikeneni olevan ilkeän näköinen, mutta valitettavasti he eivät pysty tekemään sille mitään. Siinä kohtaa mulla alkoi kyyneleet valumaan. Ei kivusta vaan toivottomuuden tunteesta. Kuulemma saattoi se kylmäaine jäädyttää ikenen ja nyt kun se paranee niin on kipeä sen takia. Jotain säikeitäkin katkeilee kun joudutaan sinne ikenen sisään paikkaillessa menemään ja sekin aiheuttaa kipuja. Jee jee. Tramal-resepti kouraan ja tsemppii mulle.

Mä olen melkeinpä varma että tuo Humira jota pistelen itseeni viikottain aiheuttaa jotain herkistymistä mulle että kivut jotka normaalille ihmiselle on ihan siedettäviä (niinku joku ienkipu ja pinnallinen pienenpieni reikä), tuntuu mulle paljon kovemmalta, paikoitellen sietämättömältä.

Yöllä kun ei saa nukuttua niin päivällä on näköjään niin herkillä että itkeskelee milloin missäkin.

Onpas hankala suutilanne nyt. Toivottavasti Tramalilla saan nukuttua niin ehkä päivät olisi sitten helpompia kestää.

Onneksi on viikonlopun kestävät treffit niin on edes lohduttaja saatavilla :)

7 kommenttia:

 1. Ennenkuin aloin kirjoittaan kommenttia, kurkkasin mitä Humirasta sanotaan, ja siellä oli "On tärkeää, että kerrot lääkärillesi, jos sinulle tulee oireita, kuten kuumetta, haavoja, väsymystä tai hampaisiin liittyviä ongelmia." ja "Käänny lääkärin puoleen niin pian kuin mahdollista, jos havaitset jotain seuraavista
  -infektion merkkejä, kuten kuumetta, sairauden tunnetta, haavaumia, hampaisiin liittyviä ongelmia"
  Mutta kaipa sie oot sen lapun lukenu, mikä mie oon neuvomaan. Toivon kovasti, että sulle lakkais noita vaivoja kertymästä ja alkais helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oonhan mä lukenut ja ollutkin yhteydessä ihotautipoliin. Ei ne noita ota mitenkään vakavasti, kysyvät "pärjäätkö sä sen asian kanssa" ja kun sanon että kai mä pärjään niin se oli sit siinä. Ehkä pitäis taas infota, tuntuu vaan niin tyhmältä kun se ei johda mihinkään.

   Poista
  2. Vastaat tästä lähin, että "en pärjää, tehkää jotain!". Muuten ne ei tee.

   Tramalia vaan pää täyteen niin treffit menee laitamyötäisessä :D

   Poista
  3. Tramal oli ihan perseestä. Pää meni sekaisin (ja tuntuu että on edelleen sekaisin, kiva olla töissä). Kipu ei edes lieventynyt. Eli ehkä mä jätän ne 99 tramalia rauhaan, jotka on vielä jäljellä

   Poista
  4. Aiheuttaahan Humira just nimenomaan vastustuskyvyn alenemista ja mulla ainakaan ei suostuttu ees hammaskivee poistamaan ilman ab-juuria johtuen Humirasta. Ja piti ottaa se keuhkokuumeroketekin.
   Me ollaan riskiryhmää nääs :-D

   Tsemppiä, toivotaan et nyt alkaa helpottaa!

   Poista
  5. Niin no, eipä kai ne muuta voi kun käskeä lopettamaan ko. lääkkeen, jos haittavaikutukset ylittää hyödyn...

   Poista
 2. Kokeile neilikkaa: puraise kokonaista kuivattua. Ei ole tarkoitus niellä, vain pureskella pieni hetki. Sisältää puuduttavia aineita. Niin, ja nimenomaan sillä kipeällä puolella, koska vaikuttaa paikallisesti :-)

  VastaaPoista