Lukijat

lauantai 19. toukokuuta 2018

Eteenpäin

Hän kirjoitti sähköpostia. Kirjoitti olevansa pahoillaan ja kertoi saaneensa aiemminkin vastaavia raivokohtauksia, mutta tällöin oli ollut humalassa. Pistää miettimään, että mitä olisi tapahtunut jos raivokohtaus olisi tullut livenä? Olisi varmaan lyönyt. En ala hänen kanssaan kirjeenvaihtoon vaan tarina oli tässä, vaikka mies on kovin pahoillaan sanoistaan. Vastasin sähköpostiin kyllä, koska halusin päätöksen enkä ole mulkku joka jättää asioita roikkumaan riidan jälkeen. Ei ole pyytänyt mua takaisin, tietää ettei tuon jälkeen voi. Helppo olisi sanoa että hae apua itsellesi niin yritetään vielä. No, en kuitenkaan sano. En halua enää yrittää. Eiköhän tässä yritetty tarpeeksi.  Näin on kaikille parempi. Enhän mäkään ollut hänelle riittävän hyvä, vaikka mua niin ylistikin välillä ja sanoi menevänsä vaikka kuuhun mun kanssa. Näin sanoi kaksi päivää sitten viimeksi.

Nukuin hyvin, heräsin hyvillä mielin uuteen päivään ja olen onnellinen tästä mitä mulla on. Luojan kiitos nyt on kevät, jos tämä olisi tapahtunut kaamoksen aikana niin olisin paljon pahemmassa jamassa.

Kirjoitin näin syksyllä https://puolinaisenero.blogspot.fi/2017/08/mies-nro-nelja.html

"Mies numero neljä. Herramunjeesus! Joko se on täydellinen psykopaatti joka osaa peilata itsestään mun toiveitteni miehen mulle tai sitten se ON semmoinen." Noh, nyt tiedämme mitä hän oli. Psykopaatti on vähän voimakas sana käytettäväksi, mutta eihän tuo nyt terve ollut. 

5 kommenttia:

 1. Psykopaatti on voimakas sana, mutta kyllä tuossa viestissä narsistisen itsekeskeisyyden piirteitä voisi nähdä.

  Ensin raaka, syvälle henkilökohtaisuuksiin menevä tylytys:

  "Sä olet epämiellyttävä, epäempaattinen, epäystävällinen, epäkohtelias sekä epäsopuisa. Ainoa kuka koskaan olis sun tiimiisi tarpeeksi virheetön ja puhdas on sinä aina loukattu täydellinen Puolis."

  Ja sitten todella ankara tuomio:

  "Sä et tuu koskaan ansaitsemaan oikeaa rakkautta."

  Jonka jälkeen taas kovaa tylytystä:

  "Sä oot kamala. Sä tuut iänkaikkisesti rakastamaan vain itseäsi ja siihen sut on tarkoitettu."

  Sitten väliin pieni hurskas jeesusteluosio:

  "Ymmärrän mitä tää tarkoittaa. Kaikkea hyvää silti. En toivo pahaa sulle. En oo tuomari. Enkä viaton."

  Sitten itserakas, sentimentaalinen omakehu- ja itsesääliosio:

  "Mä ansaitsen jonkun joka välittää musta ja näkee mussa hyvän. Pienen tai ison."

  Jännä muuten, että hän omasta mielestään selkeästi ansaitsee oikeaa rakkautta, jonkun joka "näkee hyvän" hänessä, eli ihailee, kehuu ja nostaa jalustalle, mutta sinä et tuossa vähän aiemmin taas nimenomaan et ansaitse - et jopa koskaan tule ansaitsemaan- sitä oikeaa rakkautta! Siksikö, että et kritiikittä täyttänyt hänen omaa ihailluksi tulemisen tarvettaan?

  Ja lopuksi narsistinen itsesäälinparkaisu:

  "Sä et näe yhtään. Sä oot vain sokaistunut omasta virheettömyydestäsi ja kaikki lämmin on kaupantekoa."

  Rohkenen arvata, että tuo "lämmin" on ollut sinun puoleltasi yritystä ystävällisesti tuoda esiin vastavuoroisuuden toiveita. Sellaiset usein näyttäytyvät tunne-elämältään epäkypsälle, narsistiselle ihmiselle "kaupantekona", sillä he eivät kertakaikkiaan näe omaa osuuttaan ihmissuhteen ongelmiin.

  Näin sivullisen silmään tilanne näyttää ainakin suhteen jatkamisen kannalta aika lohduttomalta. Kovin tasapainoisen tai kypsän ihmisen kuvaa ei KK:n viestistä syntynyt. Tuo teksti on minusta niin lapsekkaan sentimentaalinen ja subjektiivinen, että jopa ihan älykkyydenkin suhteen herää kysymys, missä mennään. Olettekohan ihan samalla levelillä?

  Ja siis vielä ihan selvinpäin viesti kirjoitettiin? Saako kysyä, minkä ikäinen KK on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googlettelin eilen vähän hallitsemattomista raivokohtauksista ja oli aika surullista luettavaa. Ei mitään toivoa yrittää jatkaa suhdetta. En ala kenenkään nyrkkeilysäkiksi henkisesti enkä fyysisesti. Ihan älykäs mies on kyseessä, varsinkin tunneälykäs, mutta tuo toinen puoli on ihan täysin vastakohtaa. Ikää on saman verran kuin mulla. Ilmeisesti selvinpäin tuo kirjoitettiin, näin olen käsittänyt.

   Poista
 2. Varsinkin jos tuo flippaus tuli ilman viinan vaikutusta niin sitä huolestuttavampi reaktio. Livenä olisi saattanut käydä käsiksi.
  Fiksua vastata kuitenkin meiliin , jolloin voi, sen sijaan että sanoo pahasti sanoa hyvästi..
  Bygones!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Olisin voinut alentua hänen tasolleen, mutta mä en ole semmoinen. Kirjoitin kauniisti ja toivoin että saa elämänsä ja itsensä tasapainoon. En mä pahaa sille toivo. Se vaan ansaitsee jonkun toisenlaisen naisen, heikomman. Semmoisen joka sanoo aina ne oikeat sanat, eli ne jotka hän haluaa kuulla. Mielellään oikeassa järjestyksessä ja oikeaan aikaankin.

   Poista
  2. Ja sitten se heikompi nainen olisi hänen nyrkkeilysäkkinsä..
   Tunnetaitojen ja vihan hallinnan oppiminen olis tässä kohtaa se, mitä hän ansaitsee, jos lähdetään siitä ajatuksesta, et kaikki ihmiset ovat oikeutettuja hyvään ja kauniiseen. Parisuhde ei itsessään sitä ole vaan sellaiseksi sen tekee ihmiset siinä suhteessa. Ihmiset, jotka kykenevät ottamaan vastuuta niin itsestään kuin muista.

   Poista