Lukijat

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Viisi eroa

Tänään olen miettinyt avioeroni jälkeisiä erojani ja niistä toipumisia. Avioerostahan on nyt vähän päälle 6 vuotta, huh, niin se aika rientää.

1. Tyyppi. Mehän ei varsinaisesti seurusteltu, mutta Tyyppi oli mulle oikein kunnon laastari, tarttui muhun jotenkin tosi tiukasta ja olinkin ihan paskana varmaan 1,5 vuotta  sen jälkeen kun alkoi seurustelemaan toisen kanssa.

2. Kelailija. Ensimmäinen poikaystävä avioeron jälkeen. Oi voi, romahdin täysin, lopetin syömisen ja juoksin parisen kuukautta melkein joka päivä kunnes kroppa sanoi itsensä irti. Hemmetti että näytinkin hyvältä silloin. Kolmen kuukauden suruajan jälkeen olin valmis tapaamaan jonkun.

3. Se Mies Joka Mut Silloin Kerran Jätti (ei ole enää viimeisin jättäjä). Huhhuh, tää oli pahin kaikista. Nyt on mennyt 2,5 vuotta ja ehkä alan pikkuhiljaa olemaan selvillä vesillä. Jokin jäi vaan niin kesken ja ihon alle.

4. Tavallinen Keski-ikäinen Mies. Olihan se mahdoton yhtälö sadan lapsen ja miljoonan kilometrin välimatkan takia. Tässä kerkesin itse olemaan se, joka suhteen päätti. Ehkä sen takia olikin helpompi päästä yli. TKM jos luet niin kiitos kun annoit mun tehdä sen, koska olishan se vittumaista jos mulla olis nyt viiden suora pelkkiä jätetyksi tulemisia. Tätä ei parane ruveta ajattelemaan kovin syvällisesti tai hajoaa pää siihen ajatukseen.

5. Kokonainen Kaupunkilaismies. Tulin jätetyksi ennen kuin itse olin siinä pisteessä. Sinne päin oltiin kyllä menossa. Siitä on nyt jokunen päivä enkä ole juurikaan itkenyt. Olen toki ollut vähän alamaissa, mutta jos tätä menoa jatkuu niin tää on ollut helpoin toipuminen ikinä. Harjoitus tekee mestarin. Siihen varmaan vaikuttaa paljolti se, että meillä oli koko alkuvuosi kovin pomppuista ja olin jo aika valmistautunut siihen että ei tämä ole mikään loppuelämän suhde.

Voiko mulla olla oikeasti vain näin huono tuuri, vai onkohan MUSSA se vika aina?

Tää sinkkuelämään tottuminen vie taas aikansa. Tuntuu jotenkin tyhjältä ja vapaapäivä tuntuu ihan hirveän pitkältä. Onneksi kokemuksen syvällä rintaäänellä tiedän että päivät kyllä täyttyy kun oppii taas olemaan. Olen kyllä niin onnellinen että on kesä, mutta samalla vähän surullinen, koska suunnittelin vuosilomani sen mukaan että oltais syksyllä lähdetty KK:n kanssa jonnekin aurinkoon. Myös kesälle oli suunnitelmia ja varauksia tehty. Nyt mietin että mitä niiden kanssa teen. Plääh.

Kyllä tää tästä :)

7 kommenttia:

 1. Voi Puolis, kyllä se siitä.. Mä olen tosin ehkä vähän huono lohduttaja, kun omassa elämässä tuntuu, ettei se todellakaan mene niin, mutta kyllähän se oikeasti sitten kuitenkin menee. :)

  Joten tsemppiä, onneksi on kesä, ja miten ihana sellainen, ainakin tähän asti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä tiedän että se tästä :). Sullakin se siitä :). Aika korjaa

   Poista
 2. Se sentään uskallat heittäytyä.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerään kokemuksia, pääasiassa huonoja. Oppiihan näistä jokaisesta jotain.

   Poista
 3. It takes two to tango. Ehkäpä noiden aikaisempienkin "jättöjen" kohdalla olet ollut se luovuttava osapuoli. Ja onko periaatteessa sillä mitään väliä, jättääkö vai tuleeko jätetyksi? Jotain harakan pyllyähän suhteessa on ollut joka tapauksessa.

  Nyt nenä aurinkoa kohti, hymyä huuleen ja suunta uusia seikkailuja kohti. Se mikä ei tapa, vahvistaa <3

  -Anette

  VastaaPoista
 4. Mun lemppari sanonta on "miehistä ihminen oppii"... :D Erosin 8 vuotta sitten. Oli monenlaista väliaikaismiestä ja jannua, hyvää ja huonoa, mutta selkeästi välimiehiä. Vasta pari vuotta sitten olin valmis ihan oikeaan seurusteluun, ja siinäkin oli paljon keskusteltavaa alkuun. Mutta avoimuudella, täydellisellä rehellisyydellä ja hitaalla etenemisellä on sujunu kohtuu kivasti. Kun tämä mies tuli vastaan, olin pari vuotta ollu pois kaikilta deittisivuilta ja ajattelin että jos mies tulee, se tulee, mä en etsi enkä hae. Mutta että joo -- monet mutkat ja kiemurat oli vuosien varrella. Itkua ja pettymystä mutta myös paljon iloa. Että kyllä se siitä. Ties mitä upeaa seuraavan mutkan takaa paljastuu!

  t. Nainen 49

  VastaaPoista
 5. Ulkopuolisena on vaikea sanoa mitään vioista ja syistä, mutta kiintymyssuhdetyyleillä saattaa olla jotain tekemistä siinä, miksi kiinnostuu tietyn tyyppisistä ihmisistä.
  ”Parinmuodostuksessa on havaittavissa, että turvallisesti kiintyneillä samankaltaisuus näyttää viehättävän, kun taas ei-turvallisesti liittyneessä kiintymyssuhteissa myös vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa.”
  Lisää aiheesta: http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/tietoa_parisuhdeammattilaisille/pariterapian_teorioita/kiintymyssuhdeteoria/

  VastaaPoista