Lukijat

torstai 5. heinäkuuta 2018

Lääkitys kohta kunnossa

Menin työterveyslääkärille, purskahdin hyvinkin pian itkuun, selitin asiani, ylireagointini ja ongelmani, lähdin vastaanotolta 30 kappaleen diapam-reseptin kanssa. Saikkua olisin saanut loppuviikon, eli 1,5 päivää, mutta jätin sen vastaanottamatta, koska se aiheuttaa itselleni vain lisää ongelmia.

Jos mä kolme kertaa päivässä otan diapamia niin mahdanpa olla hyvässä työkunnossa, mutta eihän siinä muuta kuin kokeilemaan! Kerran sain yhden ennen leikkausta kun hermoilin ja nuhahdin samantien.

Voihan se olla, että mun pitäisi tarjoilla sitä Dh:lle tai Nössölle.

Puhetta oli mahdollisesti työterveysneuvottelusta.

En tiedä mitä pitäisi tehdä.

11 kommenttia:

  1. Työterveysneuvottelu vois olla hyvä asia. Meillä joskus sellanen tuli, kun sain masennusdiagnoosilla lomaa ja sanoin työterveyslääkärille, etten vaan VOI antaa silloiselle pomolleni saikkulappua, jossa lukee "masennus", koska saan kärsiä siitä sitten. Se olikin yks saakelin pösilö se äijä, otti ihmisiä kahdenkeskiseen puhutteluun ja painosti irtisanoutumaan, esimerkiksi. Minut pelasti luultavasti se, että mies oli saman työpaikan luottamusmies silloin, muuten ihan taatusti olisin saanut paskaa niskaan urakalla. Niin paljon meni sukset sen kans ristiin.

    Diapamit on kyllä vähän outo ratkaisu tuohon. Oliskohan siitä liitosta mitään apua?

    VastaaPoista
  2. Entä jos ottaisit yhteyttä työsuojelupiiriin? Voi että on paska tilanne. Vaikea sanoa mitään viisasta. Mutta tsemppiä kuitenkin. Yritä vkonloppuna miettiä, jos hakisit uutta paikkaa.

    VastaaPoista
  3. Mitä pitäisi tehdä? Ihan ekana naura tooooosi pitkä ja paskainen nauru. Siis onko Nössö sun ja Dh:n yhteinen esimies?

    -Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun alkuperäinen esimies irtisanoutui keväällä ja hänen sijaisekseen "nostettiin" tilapäisesti lähin työkaverini, joka on vieraillut blogissa nimellä Jääkausinainen. Ollaan tällä hetkellä hyvällä kaveruustasolla, joten ei hänen kanssaan ongelmaa. Nössö on toimitusjohtajasta seuraava, eli käytännössä ylin päättäjä, koska tj ei varsinaisesti ole liiketoiminnassa mukana kuin sotkijan ominaisuudessa.

      Poista
  4. Oih, miten kuulostaa tutulle!

    Olivathan lähiesimiehesi ja luottamusmies mukana palaverissa? Näinhän tehdään aina, kun kyse on yksittäistä työntekijää koskevista asioista. Se, että Nössö on kysellyt selkäsi takana mielipiteitä sinusta on hyvin, hyvin kyseenalainen juttu. Vaikka aina pitäisi pyrkiä selvittämään konfliktit ensin esimiehen ja sitten luottamusmiehen avulla, on tuo kysely kyllä niiiiiiiiiin törkeä juttu, että kysäisisin sitä suoraan ammattiliitosta ja/tai työsuojelupiiristä. TSP:stähän voi kysellä asioita tai ilmoittaa epäkohdista nimettömänäkin eli ei ainakaan leimaudu. Siis vaikka Nössö olisi jeesus, ei hänellä ole mitään oikeutta mennä tekemään minkäänlaista galluppia työntekijöistä!!! Ei helvetti, nyt mää repeen!!!

    Varmaan ajattelet, että onhan tonkin ämmän (minun siis) helppo neuvoa ja puhua asiasta, kun en mitään ymmärrä, mutta voin taata, että tiedän, mistä puhun :) Pahemmasta liemestä olen selvinnyt ja nyt olen oikeasti onnellinen taas.

    Tsemppiä, jaksamista, virtaa, kiukkua, vihaa...kaikkia tunteita laidasta laitaan, mutta periksi ET anna! Sinulla on työpaikka, josta et irtisanoudu minkään velliperseen takia. Eiköhän Dh:llekin riitä sama perehdytys ja kohtelu kuin muillekin. Jos sattuu olemaan ämmä muna jalkojen välissä, ei ole sinun ongelmasi.

    -Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luottamusmies olen itse ja koska sekä edustaja, että edustettava ovat heikossa hapessa niin tilanne ei ole kovin kaksinen. Teoriassa tiedän kyllä hyvinkin miten tilanne pitäisi hoitaa. Varaluottari on sen verran uusi tehtävässään, etten ole häntä viitsinyt pyytää avuksi. Työsuojelupäällikkö on lomalla. Tsv on Dh:n alainen ja myöskin uusi tehtävässään kun edellinen tsv irtisanoutui juuri. Lomaan on enää viikko, joten siirrän asian käsittelyn loman jälkeiseen aikaan. Muistutin Nössöä johdon velvollisuuksista työsuojeluasioissa ja kerroin että en tiedä miten osaan tässä tilanteessa olla luonteva osa työyhteisöä. Hän vastasi ja oli kovin pahoillaan tapahtumien kulusta (niin varmaan) ja ihmetteli että missä vaiheessa olin saanut sen käsityksen että MINÄ olisin se suurin ongelma. Ehkä mä sitten tulkitsin tilanteet ja keskustelun niin pahasti pieleen että en kohta itsekään enää tiedä mihin uskoa.

      Kaiken huipuksi eilen lävähti kalenterimuistutus palaverista Nössön kanssa ihan toisesta asiasta juuri kun hän oli mulle kirjoittanut pahoittelevan vastauksensa. Olipas kiusallinen palaverin alku kun Nössö aloitti "siitä eilisestä..." Mä vastasin "en halua puhua siitä eilisestä" ja jatkettiin palaverin aiheeseen. Olisin varmaan ruvennut taas itkemään jos asiaan olisi palattu.

      Ehkä se pöly laskeutuu ja Dh saisi kenkää tai ainakin siirron toisiin tehtäviin. Suurista syksyllä tapahtuvista muutoksista on puhuttu.

      Poista
  5. Nimimerkki Anette on hiukan kyseenalaisilla linjoilla vertaustensa suhteen. Hamekankaan ostoon kehottaminen ja ämmäksi nimittely osoittaa lähinnä oman sukupuolen halveksuntaa, vaikka se tuskin on tarkoitus. Tällaisesta olisi hyvä päästä jo eroon.

    Tsemppiä Puolikselle! Lopulta käy niin kuin hyvä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh! Minusta sana "ämmä" on aika neutraali, vaikka feminiiniin viittaakin. Mutta tuskin kukaan Nainen ottaa kohteliaisuutena, jos häntä siksi nimitetään.

      Kukin tavallaan.

      -Anette

      Poista
    2. Mä käytin vastikään myös kovin feminiinistä ilmaisua eräälle miespuoliselle henkilölle. "Naismainen vinkuja" oli termi jota käytin. En mä koe, että halvennan sillä omaa sukupuoltani vaan käytin sitä kuvaamaan tiettyä stereotyppistä naistyyppiä. Ei kuulu kyllä tapaani käyttää tuommoista kieltä oikeassa elämässä, mutta siinä tilanteessa se oli hyvin perusteltu :). Ymmärsin Aneten pointin ja ymmärrän toisaalta myös ajatuksen tuosta oman sukupuolen halventamisesta. Osaan suhtautua sukupuoleeni ja siihen liittyviin stereotypioihin huumorilla :)

      Poista
    3. Mun mielestä vaan miehen pitää olla...mies. Ja käyttäytyä niin kuin mies. Monet naiset käyttäytyvät usein hieman erikoisella (ämmämäisellä?) tavalla eikä se herätä aina edes kummastusta, mutta voi ziisus, jos joku mies tekee niin! Olen varmaan feministien painajainen, mutta mun mielestä miehet ja naiset eivät ole samanlaisia. Tällä en tarkoita sitä, että kumpaakaan sukupuolta saisi alistaa tms., mutta en haluaisi kyllä olla miehen kanssa, joka olisi kuin tyttökaverini Lissu.

      -Anette

      Poista
  6. Keskustelu ajautui nyt vähän sivuun alkuperäisestä tilanteesta, mutta ämmä on ämmä vaikka mitä tekisi. Myös mies voi olla ämmä. Olen seurustellut yhden sellaisen kanssa... Se on varsin kuvaava ilmaisu tietynlaiselle käyttäytymiselle sukupuolesta riippumatta. Turha sitä on lähteä kaunistelemaan ja hurskastelemaan. Paskamainen tuollainen työtilanne. Kun olisikin takataskussa joku uusi paikka, niin voisi pistää työpaikan nössöt ha muut ämmät ruotuun ja luu kurkkuun. Faktaperusteisella kommunikoinnilla tietenkin. Tsemppiä!
    T. Terppuli

    VastaaPoista