Lukijat

torstai 21. maaliskuuta 2019

Reunalla kuulukin pelottaa

Työpaikan vaihdos tarkoittaa sitä, että viimeinen side vanhaan paikkakuntaan katkeaa ja se hieman hirvittää. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että päässä tapahtuu pieniä rakoilemisia välillä.

Jostain syystä juurruin tuohon edelliseen asuinkaupunkiini, ehkä siksi, kun siellä itsenäistyin, selviydyin ja muodostin uuden tuttavapiirin. Elämä oli loppuaikoina tuttua ja turvallista, vaikka mieskuviot välillä vähän horjuttikin.

Nyt kun olen saanut uudesta kotikaupungistani työpaikan, niin miksi sama ei tapahtuisi siinäkin työpaikassa. Juurrun ja tutustun, enkä koe itseäni enää niin yksinäiseksi. Tulen nauttimaan kävelytyömatkasta ja työroolista vähän kuin osana koneistoa, tuotantoa. En ole moottori enkä avainhenkilö, vaan teen sen oman pikkuhommani ja menen kotiin. Jos sairastun tai olen lomalla niin joku muu tekee hommat. Hitto mitä luksusta ja myös vähän pelottavaa. Musta tulee vain yksi lisäpää toimistosermikuutiostoon.

En selkeästi ole enää mieleltäni niin joustava, kuin joskus aiemmin ja mua (kontrollifriikkiä) rassaa se, että mun elämään vaikuttavia lankoja on muidenkin, kuin mun käsissä. Huomaan usein olevani tyhmä, itsekäs ja lapsellinen.  Vähän pakollisia  kasvukipuja.

Niin kuin Samuli laulaa: "Reunalla kuuluukin pelottaa".

6 kommenttia:

 1. Kaikissa mahdollisissa liemissä keitettynä ja organisaatioiden eri oksilla pesineenä olen tällä hetkellä täysin sitä mieltä, että kaikista parasta työpaikalla on olla näkymätön, hajuton ja mauton (?). Esimiesasemasta tms. ei makseta niiiiiiiiin huomattavaa palkkaa, että kannattaisi hermonsa menettää. On niin helppoa, kun tekee työnsä ja lähtee kotiin. Eikä tarvitse kotona miettiä työasioita.

  -Anette

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä, komppaan Samulia, kuuluukin pelottaa.

  Itse tein samantyyppisen vaihdoksen työelämässä vuosia sitten. Aikaisempi työ oli itsenäistä, sain tehdä juuri niin kuin halusin, ja vaikka ei olisi saanut, niin tein silti. Nykyään olen, kuten sanoit, yksi kuutio avokonttorissa. Toisaalta, työt jää töihin ja vapaa-aika on oikeasti vapaa-aikaa. Tuuraukset onnistuu ja sairastaakin saa ihan rauhassa. Puolensa ja puolensa. Ei tämän niin paha ole miltä ehkä alussa tuntui. Kun vielä löytää hyvät työkaverit, niin hyvä siitä tulee. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen työpaikkaan!!! Joskus isomman koneiston pienenä osana on hyvä olla, ei turhia paineita ja työt voi unohtaa kun painaa työpaikan oven kiinni.
  Tuliko vanhan paikan Tietyiltä Henkilöiltä mitään reaktiota lähtöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa...tuota minunkin piti kysyä :) Eli mitä tuumasivat entisen työpaikan helmet?

   -Anette

   Poista
 4. Vau Puolis! Sä niin osaat pistää tuulemaan. Uskon että nautit lisääntyneestä vapaa-ajasta joka liikenee työmatkoista. Ja KÄVELYMATKA töihin!!!
  Kun olen lukenut sun työkriisejä niin uskon, että sekin tekee hyvää et tekee vaan duunin ja lähtee. JA se et saa olla saikulla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietäisitpä vaan miten oon pistänytkin tuulemaan, oisit ylpeä! :D. Ihan kaikesta en valitettavasti voi kirjoittaa tänne, harmillista

   Poista