Lukijat

lauantai 27. huhtikuuta 2019

Pää jumissa

Voi jestas, että voikin uuden työn aloittaminen olla rankkaa! Miten sitä voikin tuntea itsensä niin tyhmäksi ja osaamattomaksi. Yllättänyt on, että perehdytys ei ole ihan sillä tasolla kuin oletin kyseisessä firmassa olevan, mutta toivottavasti selviän jotenkin. Koeaikapurkujakin tuolla on kuulemma tehty... Tuntuu jotenkin, että pää ei vain tajua mitään, semmosiakaan asioita, joita mun pitäisi teoriassa osata. Ehkä se on vain informaatiotulvan aiheuttama tilapäinen blokki...

Työn lopetus vanhassa firmassa oli farssi. Mun töitä ei otettu kunnolla haltuun, eikä Nössö edes käynyt face to face tervehtimässä lähtiessäni. Asiat jäivät sekasortoon ja yllätyksenä johdolle tuli se, etten oma-aloitteisesti nakittanut töitäni eteenpäin. Eihän mulla semmoista valtaa edes ollut! Olettivat varmaan, että kyllä Puolis hoitaa ja kantaa vastuun, kun on aina hoitanut, kantanut ja pelastanut. Myötätuntoa johdolle ei kyllä heru! Kyllä on yksi ihminen saanut firman sekasorron valtaan johtamattomuudella, huhhuh.

Onneksi on viikonloppu!


5 kommenttia:

  1. Olen vahingoniloinen, ja tunnustan sen ihan reilusti :) siis sun edelliselle työpaikalle. Mutta eipä minunkaan lähiesimies moikannu, ku jäin eläkkeelle, oltiin 20 vuotta oltu työkavereita.
    Kurjaa jos perehdytys on huono, mutta kyllä se alkaa siitä suttaantua se uusikin työ, usko pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin olen vahingoniloinen :D. Tilanne oli niiiiiiin nähtävissä, meidän tekijöiden näkökulmasta, mutta eipä johtoa kiinnostanut. Käsittämätön urpo :D

      Poista
    2. Onko joku sun työkaveri raportoinu?
      Tuli mieleen vaan omalta työpaikalta sekin, kun mun mies pyysi palkankorotusta, ei saanu ja otti loparit, niin sen paikalle piti palkata kaksi uutta työntekijää. Tuli kalliiksi se muutaman euron palkankorotuksesta kieltäytyminen... mutta niillä oli semmonen mentaliteetti.

      Poista
  2. Tuo sun edellinen työpaikka kuulostaa ihan siltä, kuin siellä olis lauma teinejä ilman aikuista. Tai se aikuinen on the nössö.
    Saat totisesti onnitella itseäsi, ettet siellä enää ole.

    Mulle henkilökohtaisesti oli nuo uusiin työpaikkoihin siirtymiset aina hirvittävät vaikeita paikkoja psyykkisesti. On inhottava tunne tuntea itsensä niin tyhmäksi, kun takana on kuitenkin jo parin vuosikymmenen työkokemus. Ja vaikka järki sanoo, että kaikkia uusia asioita ei voi osata, ellei niistä ole kokemusta ja joka paikassa on omat systeeminsä, niin siitä huolimatta itse asettaa itselleen paineita. Kai se on ihan inhimillinen asia, että sitä vain haluaisi osata ja se on olennainen osa sitä, että voi tehdä tylnsä hyvin.

    Koita kuitenkin jaksaa malttaa. Ja jos perehdytys on huono, yritä kuitenkin olla hyväksymättä sitä, että laittavat tekemään töitä neuvomatta systeemejä kunnolla.

    VastaaPoista
  3. Uudessa työpaikassa aloittaminen on aina uuvuttavaa jostain syystä. Kyllä se siitä lähtee. Ja pyydä (vaadi) perehdytystä!
    Kauankohan kestää et vanhassa lafkassa tajutaan kuka oikeastaan oli epäpätevä ja syypää kaikkeen... Vai saakohan Nössö selitettyä kaiken itselleen parhaalla tavalla..

    VastaaPoista