Lukijat

sunnuntai 1. syyskuuta 2019

MIksei mikään mee s*****a kohtuuella?

Keittiöremontin piti alkaa viime maanantaina ja olla valmis viime perjantaina. Tein viime tipassa asbestikartoituksen, jonka tulos oli positiivinen. Olin kuvitellut ostaneeni kokonaispalveluna keittiön purun ja asennuksen yhdeltä suurelta yritykseltä, joka tekee isojen toimijoiden keittiöitä. No, asbestipurkuja eivät sitten tee. Ullatuuuus! Ei ollut kiva ylläri, että ihan itse saan järjestellä purun. Purku järjestyi yllättävän ripeästi siitä huolimatta, että ilmoitus oli tehtävä Aviin ja odotettava sieltä purkulupaa. Lupa tuli ja asbesti oli perjantaina purettu.

Keittiöremontin pitäisi alkaa nyt sitten "uudestaan" huomenna. Saas nähdä mitä kalliita karman kierrepalloja purun edetessä ilmenee. Asbestipurun kustannus lähenteli tonnia, vaikka purettavana oli vain välitila.

Keittiö on siirretty olohuoneeseen ja puoli huoneellista uutta keittiötä tukkii makuuhuonetta. Ahdistava kaaos on tässä kaksiossa. Viihdyn varmaan aika hyvin töissä ensi viikolla, pitkään ja hartaasti. Kun asbestikriisi oli päällä, enkä tiennyt voinko edes nukkua kotona niin töissä sanoivat, että voinhan mä nukkua siellä sohvalla :). Kyllä Yksisarvismieskin tarjosi yösijaa ja suunnittelin melkein jo teltta- tai mökkimajoitusta ennen kuin selvisi, että voin nukkua kotona purun aikana. Kun mulle iskee kriisi niin se iskee sitten ylimitoitetun kovaa joskus. Case asbesti oli tällainen hetken aikaa. Nyt pitää vaan toivoa, että rahat riittää.

Olen ollut nyt kaksi viikkoa uudessa duunissa. Hieman on nolottanut kun on joutunut hyppäämään harva se päivä kotona päästämässä sisään milloin asbestimiestä, keittiökamojen toimittajaa tai välitilantoimittajamiestä. Uusi työpaikka on kuitenkin edelleen hyvä ja mun henkinen, eikä kukaan katso kieroon näitä kotona piipahteluita. Viihdyn hyvin ja saan olla oma itseni. Edellisessä työpaikassa en missään vaiheessa tuntenut oloani kotoisaksi. Vaihtamalla parani :).


3 kommenttia:

 1. Onko talo minkä ikäinen jos asbestia löytyy? :O
  Mikä on talonyhtiön vastuu tuossa tilanteessa.. Luulis ettei osakkaalle voi jäädä kaikki kustannukset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tää vanha, joku vm-66. Asbestihan kiellettiin vasta joskus -94, eli sitä voi olla suht uusissakin taloissa. 1994 oli ihan just äsken, niin kuin hyvin muistamme... Ei taloyhtiöllä ole näissä mitään vastuuta, jalomielisesti maksavat kyllä parin sadan asbestinäytteenoton, mutta siihen se sitten jäi. Pitää toivoa, että loput rempasta menee ilman ylläreitä

   Poista
 2. Meillä uusittiin patterit muutama vuosi sitten. Remppamies sanoi että hän ei saa asbestia purkaa, mutta voi katkaista meille ne putket niin voidaan itse ne purkaa. Näin tehtiin, mies pussitti ne jätesäkkeihin, vei kaatikselle ja maksoi jonkun ongelmajätemaksun. Enpä tiennytkään että jotain lupia olis tarvinnut...??!!

  VastaaPoista