Lukijat

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Euforiaa

Eilen hammassärky yltyi niin kovaksi että piti ihan itkemään alkaa kotimatkalla töistä. Aamulla päivystyksen kanssa jutellessani se oli vielä siedettävä, joten en sille päivälle aikaa tarvinnut (ei sillä että aikoja olisi ollutkaan). Mietin pitkään ja hartaasti että onko tilanteeni vakavuus riittävä että uskaltaisin soittaa iltapäivystykseen. Olin napannut tuskissani kaksi Panacodia tuntia aikaisemmin eikä ne tuntuneet vaikuttavan särkyyn juuri lainkaan. Päätin soittaa. Sain jonottaa aika pitkään ja olin jo monta kertaa laskemassa luuria jonotuksen aikana että jos kuitenkin pystyisin sinnittelemään. Vihdoin päivystäjä vastasi ja nyyhkin tilanteeni linjoille ja sain ajan kolmen tunnin päähän. Olin tyytyväinen että uskalsin. Pikkuhiljaa siinä odotellessa alan tajuamaan että Panacod alkaa iskemään päähän kuin metrinen halko ja pohdinkin että miten hemmetissä mä sen 60 kilsaa suuntaansa ajelen pää pehmeänä. Laitoin avunhuudon Ystävälle, joka tarjoutui onneksi kuskiksi. Ajomatkalla kun mun pää keikkui pehmeäksi keitetyn spagetin päässä mietin että olispahan ollut aikamoista ajella siinä kunnossa. En onneksi joutunut sitä vakavissaan miettimään.

Huterasti vaapuin päivystävän hammaslääkärin tuoliin joka otti taas röntgenkuvat eikä niissä vieläkään näkynyt mitään. Koputteli ja naputteli. Vihdoin pisti puremaan semmoista pumpulirullaa aina eri hampailla ja näin löytyi kipukohta vihdoin. Vanha paikka pois ja sieltä tuli kuulemma paineella tulehdusmössöt ulos. Lääkepaikka tilalle, juurihoitoaika tilaukseen ja kotiin. Sain buranareseptin mukaan ja maininnan ettei välttämättä tarvitsisi noin paljoa lääkitä. Mutta kun hirveä kipu on päällä niin kokeilee kyllä ihan kaikkea. Jos joku olisi sanonut että kipu lievenee jos syö hevosenpaskaa niin olisin kokeillut hetkeäkään epäröimättä.

Kotiin päästyäni painelin nukkumaan. Nukuin koko yön ilman särkyä, heräsin ilman särkyä ja voi että olin onnellinen! Päivä on mennyt leijuessa hyvässä fiiliksessä ilman pienintäkään särkyä! Söin ruokaa vahingossa sillä kipeällä puolella ja ihan pelästyin että kohta se alkaa, vaan ei alkanut.

Tuntuu ihan että joku olisi laittanut valot päälle sen harmauden ja tuskan jälkeen. Tilapäistähän tää pirteys varmaan on, mutta kyllä kivuttomuutta osaa arvostaa kun hetken kärsii. Jaksamista kaikille, jotka joutuvat kroonisten kovien kipujen kanssa elämään!

Eilinen työpsykologi oli niin hanurista kuin ajattelinkin. Solusuola nro 3 kuulemma vois auttaa mua. Jepjep. No, tulipahan käytyä, ei tarvii mennä uudestaan.
8 kommenttia:

 1. SOLUSUOLA?? Voi vittu. Mene jollekin muulle psykalle. On niitä hyviäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä taida jaksaa. Mä oon ihan fine taas :)

   Poista
  2. Sama sana capslockilla oli mullakin mielessä, kun kommentointia klikkasin. Huutomerkin olisin vielä perään pistänyt, tai kaksi. Perun sen aiemman hehkutukseni työpsykologista ja kehotan tekemään valituksen epäammattimaisesta toiminnasta.

   Tähän samaan lankaan nyt ihmettelen sitäkin, että miten ei muka siellä aiemmin osattu etsiä kipukohtaa, kun se kuitenkin erittäin vahvasti siellä oli? Puoskareita! Tulehdus hampaistossa on kuitenkin pitkittyessään hengenvaarallinen. Tuostakin vois valittaa.

   Poista
  3. Nii-i, sanos muuta! Solusuolahommat on käsittääkseni homeopatiaa, mä en oo oikein päättänyt että uskonko mä homeopatiaan vai ei. Se mikä on jännää niin tuota "hoitoa" suositeltiin ihan valtakunnallisessa suuressa lääkäriketjussa. Mutta ei se mitään.

   Hammaslääkärihommassa vituttaa se, että pistin kolme sataa menemään vähän niinku turhaan. Tai no, jos ne ois korjannut oikean hampaan niin eihän se sit olis ollut turhaa, mutta kun eivät korjanneet. Mikä on jännää niin en oo aikoihin päässyt kantasuomalaiselle hammaslääkärille, ei sillä etteikö varmasti epäkantasuomalaisetkin hammaslääkärit voisi ihan hyviä olla, mutta trendi on kovin kansainvälinen. Ehkä hammaslääkäriala ei ole kovin suosittu sitten nuorison keskuudessa.

   Poista
  4. No homeopatia tehoaa placebon verran, mutta käsittääkseni se ei ole Suomen terveydenhuollossa käytettävä lääkitysmuoto. Ymmärrän hunajan suosittelemisen flunssapotilaalle, kun sillä on todennettavissa olevia vaikutuksia, mutta kyllä homeopatian ehdottelu menee mun mielestä rajan yli.

   Poista
 2. Niin ja ihanaa että kipu hellitti!!! :) t. Sama ano

  VastaaPoista
 3. Ei kannata pelätä kipujen paluuta jos se mätä saatiin veke ja lääkepaikka tilalle. Varmaan pitäis alkaa aina toteuttaa sellaista toimintatapaa, että ei suostu poistumaan ennen kuin syy löytyy.. Jos tk lekuri (jotka joo täälläkin on usein venäläisiä (erinomaisia!!)) osasi panna puree pumpulia, niin luulis yksityisenkin osaavan.. Sun pitää alkaa olla Hankala Potilas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs siinä olikin kun en yksityisellä puudutuksen takia (ja silloin ei jostain syystä sattunutkaan yhtään ennen sitä puudutustakaan) pystynyt sanomaankaan että sattuuko vai ei. Tunnin päästä sitten pystyin. Ilmankos alkoikin särkemään puudutuksen ollessa päällä, koska alaleuka oli puudutettu ja ongelma oli yläleuassa. Mähän oon yleensä hankala asiakas, mut jotenkin siinä hammaslääkärin penkissä on aika altavastaajan asemassa

   Poista