Lukijat

tiistai 13. helmikuuta 2018

Tähdet hyvässä asennossa

Olipa kerran Puolis, joka asusteli ihan rauhassa omassa rempatussa kotikolossaan. Kattoremontti oli valmistunut juuri samalla viikolla kun sisko pyysi lähtemään mukaan katselemaan vähän taloja. Ovat Helsingistä muuttamassa maalle. Totta kai mä lähdin heidän mukaansa talokierrokselle ja innostuin etsimään itsekin heille vaihtoehtoja.

Ystävälle satuin mainitsemaan, että ihan tuli itsellekin talokuume kun siskon puolesta rupesin etsiskelemään. Ystävä siihen "siehän voit ostaa Pirkon talon!". Muistan että Pirkon talosta on ollut vuosia sitten juttua, mutta ei ollut vielä silloin myymässä. Nyt ehkä olisikin. Pirkko vaan ei jaksa laittaa sitä myyntiin, mutta haluaisi pois sieltä metsän keskeltä kun kuntokin on jo vähän huono. Innostuin välittömästi!

Aloin leikittelemään ajatuksella ja pohtimaan että mitä jos. Välittäjä kävi arvioimassa ja masennuin arvion pienuudesta.  Samaan aikaan pyöräytin pankkikierroksen käyntiin, olisikohan mulle edes lainaa saatavilla. Välittäjän arvion saatuani pistin googlen laulamaan ja löysin heti ostetaan-ilmoituksen. Laitoin viestiä että saattaisi ehkä mahdollisesti kai olla tulossa tämmöinen ja tämmöinen talo myyntiin ja pariskunta kiinnostui heti. Hinnaksi tietysti heitin omasta mielestäni sopivamman hinnan, joka kelpasi alustavasti heille. Katsomaan tulivat heti seuraavana päivänä ja tykkäsivät. Mä jäin odottelemaan pääsyä katsomaan omaa tulevaani. Kyllä oli tuskastuttavan pitkä aika odottaa, että Ystäväni sai soviteltua tapaamisajan kohteeseen, mutta vihdoin ja viimein pääsin sinne katsomaan viime viikonloppuna. Väliajan kilpailuttelin pankkeja, katselin siskon kanssa asuntoja, löysin siskolle asunnon ja selvittelin omia mahdollisuuksiani muuttoon.

Nyt olemme vaiheessa, että tänään mulla oli kuntotarkastus, olen saanut suullisen tarjouksen joka on 16% suurempi kuin mitä välittäjän arvio oli ja itseasiassa tarjous oli vielä joitakin tonneja isompi kuin mitä alustavasti puhuttiin, eli voiskohan tässä sanoa että olen myyjänä luonnonlahjakkuus :D. Saattaa myös olla, että talo menee alihintaan... Uudesta talosta tosin en saanut tingittyä penninjeniä, joten ostopuolella mun vahvuudet sitten ei olekaan.

Uusi talo kaipaa remonttia, eli uhhuh, joutuisin aloittamaan alusta, tai no, ei onneksi ihan niin alusta kuin mistä tämän nykyisen kanssa aloitin, mutta alusta kuitenkin. Toisaalta saa tehtyä oman näköistä kun pintoja tekee. Hinta uudessa oli alempi kuin uskalsin toivoa, mutta lisälainaa saa kyllä ottaa reippaasti.

Ostajat olivat haltioissaan ja nainen kehui miten olen laittanut tämän tosi nätiksi ja just hänen makunsa mukaiseksi. Melkein tippa tuli linssiin ja häivähdys pelon sekaista katumusta käväisi mielessä. Mä rakastan tätä taloa, epävarmuus tulevasta pelottaa. Toisaalta olen ihan innoissani.

Viikonloppuna tulevassa talossa on kuntotarkastus, joten sen jälkeen päästäisi tekemään kauppoja! Koska välittäjää ei ole kummassakaan kaupassa mukana niin huhheijaa, tarvitsee opiskella hieman kiinteistökauppoja. Kuinka vaikeeta se voi muka olla...

Ja niin sattuma ja hyvä tuuri löysivät toisensa

13 kommenttia:

 1. Voi, että, ihanaa, että asiat ovat menneet näin hyvin! :) Jee, mä saankin susta virtuaalisen remppakaverin sitten! :D

  Netissä on muuten monta kauppakirjapohjaa saatavilla, kannattaa käyttää niitä. Pankki saattaa tehdä paperit ilmaiseksikin. Näin ainakin itsellä oli. Lainhuudot ja muut tietty pitää maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olenkin jo saanut selville, että kaupat voidaan tehdä netissä! Ja sen palvelun kautta saa kauppakirjankin näppärästi tehtyä. Omakin kauppakirja on, josta näppärästi saa kaikki vanhan talon tekstit kopsattua. Vielä en ole päättänyt että minkä pankin asiakkaksi siirryn vai jatkanko nykyisessä niin en voi pankista kysyä. Nykyinen pankki (S-pankki) on ainut jolta en ole vielä edes saanut tarjousta! Uskomatonta meininkiä, en ole tyytyväinen.

   Poista
 2. Jännää! Olkoon onni myötä kaupoissa, eikä mitään ikäviä jälkilöytöjä tule.

  VastaaPoista
 3. Peukut ja varpaat pystyssä että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
 4. Mulla jäi S-pankki kilpailusta pois kun pohjatietokeskusteluun sai puhelinajan n. 3 viikon päähän. Lainatarjous olisi tullut ties koska. Muut pankit oli kilpailutettu ja valittu noin viikossa.

  Terkut S-pankille kun tätä valtamediaa lukevat. ;)

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :D. Varmasti tätä lukevat, onhan tämä joka alan asiantuntijajulkaisu :D. Jahka saan pankkiasiani selville niin voisin kirjoittaa kokemukseni neljästä eri pankista :D. S-pankki soitti eilen juuri kuntotarkastuksen aikaan ja lupasi soittaa tänään uudestaan. Eipä ole soittanut... Enpä taida jaksaa enää yrittää sen kanssa. Kovin oli venyvää meininkiä myös silloin kun remppalainaa kyselin S-pankilta. Silloin asialla ei ollut niin kiire, joten en siitä niin stressiä ottanutkaan. Nyt mua vaan ärsyttää joka päivä enemmän.

   Poista
 5. Huh kuinka jännää. Talokaupat ja rempat! Yksin! Neisena vielä! Oot idolini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooooh! Ootko nähnyt remppamiesten tekevän koskaan mitään remppajuttuja sillä vehkeellään? Nii-i! :D. Mutta kiitos idoliudesta! :D

   Poista
  2. Eiii. Pippelillä ei tehdä hommia. Oon itse vaan niin klisee nainen, joka ei ymmärrä mitään remppajuttui. Siksi ihailen.
   En tarkoita halventaa naisia. Hymiö.

   Poista
  3. Enhän mäkään ymmärrä :D. Muut teen kaikenlaisia juttuja silti kun tekemällä oppii eikä miestekijää tässä nyt ole. (KK osaa vähemmän kuin mä) Tyttöenergialla prkl. Ja naisen raivolla!

   Poista
 6. Jestas! Puolis laittoi taas tuulemaan. :-)
  Oletko muuttoaikeissa pidemmänkin matkan päähän vai pysytkö samoilla taajuuksilla?
  Muuttamisessa ja uuden laittamisessa on jotenkin oma viehätyksensä, vaikka se TYÖTÄ vaatiikin. On vähän sellaista uuden elämän aloittelun tunnetta mukana.

  VastaaPoista
 7. Niin sitä pitää!
  Pankkien kanssa vain täysin itsekkäitä ratkaisuja - mikä niistä on sulle paras, sillä menet!
  Tiedätpähän minkä takia käyt siellä mukavassa työssä! :D

  VastaaPoista