Lukijat

maanantai 28. marraskuuta 2016

Marraskuinen maanantai

Marraskuun lopun maanantai-ilta ja yksinäisyys tuntuu musertavalta. Mahassa semmoiselta että voisi taipua kaksinkerroin ja vaan itkeä. Itkeä menetettyjä ystäviä, ikävää lapsia kohtaan, murhattua hiirtä, haljennutta keittiön välitilan lasia. Itkeä ihan kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Ja niin mä teenkin. 

Kyyneleet alkoi valumaan ilman mitään erityistä syytä eikä loppua näy. Harvemmin tapahtuu ilman alkoholin vaikutusta. Nyt tosin olen ihan promilleton ja ilmeisen kosketuksissa tunteisiini. Tai siis en ehkä ole koska en osaa sanoa mikä tässä nyt on muka hätänä. Ei mikään. Itkettää vaan. Antaa tulla, ei se haittaa. 

Wikipedia tietää: "Itku on nykykäsityksen mukaan stressiä laukaisevan parasympaattisen hermoston tapa palauttaa elimistö lepotilaan tunnekuohun aiheuttamassa hermojännitystilanteessa. Itku on yleensä myös merkki siitä, että elimistö on jo alkanut rauhoittua."

Tää tekee siis mulle vain hyvää :)

1 kommentti:

  1. Itku oikeasti on joskus paikallaan nimenomaan stressin laukaisuna. Muistan vuosia sitten kun aloin kerran suihkussa itkeä lempisarjan hahmon kohtaloa sillä seurauksella, että vollotin varmaan tunnin lattialla. Mutta jälkiviisaana taisin itkeä ihan muuta ja se oikeasti laukaisi jotain stressiä kunnolla. Vollota menemään!! Marraskuu sopii siihen erinomaisesti!

    VastaaPoista