Lukijat

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kasvain

Joo, kasvain. Mun munuaisessa. Joku angiomyolipooma (jos muistin sen oikein tutkimuksen loppuun asti). Hyvänlaatuinen, kontrolloidaan joskus. 9 mm kasvain. Mistä se muka voi tietää että se on hyvänlaatuinen? Miks mä googletin? 20 semmoista "mullakin on hyvänlaatuinen angiomyolipooma"-keskusteluvastausta mitätöityy yhdellä "mullekin lääkäri sanoi että on hyvänlaatuinen, mutta tässä mä nyt olen, kuolemassa"-vastauksella.

No, nyt odotellaan sitten kuukausi että lääkärini tulee lomalta. Niin, siihen alkuperäiseen vaivaan ei löytynyt mitään selitystä. Ei ollut sappikiviä. Olikin kasvain, mikä ei aiheuta oireita. Ainakaan tuommoisia.

Maksa oli kunnossa, kaikesta huolimatta.

Pitää koota itsensä ja tehdä töitä. Onko pikkusen liian melodramaattista hötkyillä yhdestä 9 mm kasvaimesta. On. Mulla ei ole mitään hätää.

7 kommenttia:

 1. No pöh. :-(

  Vaikea mennä tietysti sanomaan, että älä turhaan huolehdi, sillä tottahan sitä huolehtii. Oma terveys ei ole ihan pikku juttu.
  Silloin kun huolettaa, koeta pysyä poissa kaiken maailman nettifoorumeilta. Siellä kun kirjoittaa niin kirjavaa sakkia, eikä ikinä ole takuuta, onko asiat tajuttu oikein ja miten ne tuodaan julki. Joillakin on myös huvina tuottaa toisille tuskaa just tuollaisilla viesteillä, että "mullakin oli ja nyt sitten olenkin kuolemaa tekemässä". Noin rajut virhediagnoosit ovat mahdollisia, sitä ei voi kukaan kieltää, mutta onneksi ne ovat hyvin harvinaisia.
  Jos haet tietoa, niin kannattaa suosia esim. pubmedin, cochranen ja käypähoidon tietoja. Siellä ei kirjoittele kuka tahansa.

  Tsemppiä.

  VastaaPoista
 2. Omasta kasvain (X2) kokemuksesta tiedän, ettei mikään auta. Kun joutuu vaan odottamaan ja mielessään suunnittelee jo kirjeitä lapsille ja omia hautajaisia. Ei vaan pysty muuhun. Niin paskaa!!!
  Mutta kai ne ultrassakin jotenkin kuitenkin näkee "jotain", ei kai ne vaan ihmistä rauhotellakseen voi sanoa, että hyvänlaatuinen? Mullekin sanottiin, ja hyviähän ne oli! Niin se on sullakin!!

  VastaaPoista
 3. Autsis! Onko se sitten hyvä, että löytyi, jos se kerran on vaaraton eikä aiheuta oireita, mutta huolestumista sitäkin enemmän...? Äh.

  Mutta sille ei voi mitään. Voi vain hyväksyä tilanteen ja katsoa, mitä seuraavaksi. Ja toivoa parasta!

  VastaaPoista
 4. No jos jotain positiivista, niin ainakin nyt tiedät, että sitä kontroilloidaan. Tiedät myös, että se on pieni ja pääset/joudut seurantaan, niin tuskinpa se nyt siitä yhtäkkiä paisuu hallitsemattomaksi. Ties mitä itse kunkin meistä sisällä kasvaa, mitä ei tiedetä, kun ei ne aiheuta oireita ja ehkä joskus voi olla hyväkin, että jotain muuta vaivaa etsiessä löytyy jokin toinen ajoissa, ennen kuin se kasvaa isoksi ja aiheuttaa vielä enemmän paniikkia.

  Eihän tommoset uutiset ikinä kivoja ole, mutta nyt vain säännöllistä seurantaa, niin homma pysyy hallinnassa :)

  VastaaPoista
 5. En tiedä mistään tuollaisista sairaus/terveysjutuista mitään (mutta sehän ei estä olemasta expertti!), mutta oletan, että sen hyvä/huonolaatuisuuden tietää jotenkin kai sen "käytöksestä". Niin kuin kasvainten kesken olisi joku hemmetin käytöskoulukoodisto.. Anyway.. pahiskasvaimet kai käyttäytyy jotenkin aggressiivisemmin tjtn..
  Mutta paska nakki joka tapauksessa, ja toivotaan todellakin, että se on jokin vaaraton hyväkäytöksinen juttu.
  Kaverin kaverillakin on sellainen; aivokasvain, joka on kiltti ja joka saa vaan olla, koska se vaan olla öllöttää eikä aiheuta mitään. Sellaista siis tapahtuu..
  Harmi, että joudut odottaa lekuria kuukauden..
  Jos kovin ahdistaa, ja on varaa, mene yksityiselle - silloin saat nopeammin vastauksia ja ehkä mielenrauhan..? Kuukausi on pitkä aika jossitella ja pohtia ja ihmetellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksityisellä mä olen käynytkin (vakuutus), mutta se kirurgi, joka mut tähysti on nyt lomalla. Tosin silloin ei ollut tästä kasvaimesta mitään tietoa. Jos mua rupee ahistamaan niin pitää mennä jollekin toiselle. Tänään iski semmoinen migreenikohtauskin (tai niin oletin, ei ole ikinä migreeniä ollut), joka oli särytön, mutta silmissä vilisi vain "revontulet". Pelottava juttu sekin, kymmenisen minuuttia kesti ja just kun olisin alkanut panikoimaan enemmän niin loppui. Semmoinen hölmö olo jäi silmään sen jälkeen. Sekin vielä, ihan kuin tässä nyt ei olis tarpeeks.

   Poista
 6. Patteja eli kasvaimia tulee ja menee - niitä on yllättävän monella joten uskonpa että lekureiden tietämys eli"silmä" niiden suhteen on tänä päivänä sitä tasoa että ne kyllä näkee mikäon hyvänlaatuinen ja mikä taasen paskempi juttu.

  Sun päänsärkykohtaus muistuttaa hieman meikäläisen vastaavia sillä poikkeuksella että nuo "revontulet" viittaavat enemmänkin kunnon migreeniin tai Hortoniin, meikäläisellä kun ei näy mitään mutta tuska on sitten sitäkin kovempi. Toivotaan että hellittää.

  VastaaPoista