Lukijat

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Alati sairas

Mä niin arvasin. Kävin eilen Cityterveydessä ottamassa ne kilpparilabrat omatoimisesti. Tulokset tulivat tänään. Vapaan tyroksiinin arvo on parissa viikossa romahtanut tyreotropiinin pysyessä ennallaan viitteiden sisäpuolella. Odotin kyllä päinvastaista tulosta. Nuo arvot kai viittaavat vajaatoimintaan eikä liikatoiminnan palaamiseen tai sitten ne viittaa eniten siihen että mun koko systeemi on sekaisin. Cityterveys kun on vain labrapalvelu niin sieltä en saa apuja tulkintaan. Oikeat labrat on vasta kuukauden päästä.

Väsymys on jäätävä, rytmihäiriöitä on ja muutenkaan olo ei ole kovin hehkeä. Mitään toimenpiteitä tässä nyt ei tule tehtäväksi kun ei ole lääkärikontaktia, mielenkiinnolla odotan seuraavien labrojen tulosta ensi kuussa. Hyvältähän tämä ei kyllä näytä. Mä niin arvasin että ei tämäkään mennyt kuin strömsössä. MIetin että pitäisköhän lähettää joku kirjekyyhky sinne lääkärin suuntaan näistä itse mitatuista arvoista vai odottaa kiltisti seuraavia labroja ja kärsiä tästä olosta. Lääkäri tietty vittuuntuu omatoimisuudesta.

Iholääkkeen aiheuttama ihotaudin pahenemisvaihe on päällä. Jipii. Onneksi ei niin näkyvällä paikalla. Jotain hyötyäkin lääkkeestä on, hiukset ei rasvoitu ollenkaan. Tosi outo fiilis! Pärstän iho on kuulas ja matta, eikä sivuvaikutuslistan mainitsemaa itsemurhaakaan ole vielä tullut. Aivan loistavaa.

10 kommenttia:

 1. Varaa huomenna aika sun omalääkärille äläkä turhaan kärvistele huonovointisena. Sulla on oikeus saada hoitoa, ja jos lääkäri on herkkänahkainen ja ottaa nokkiinsa sun omatoimisuudesta, se ei ole sinun syysi. Sulla on oikeus myös vaihtaa lääkäriä, jos tuntuu ettet voi lähestyä häntä sairautesi hoidon tiimoilta vaan joudut pelkäämään hänen reaktiotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vaan se ongelma, että olen hoidossa keskussairaalalla eikä sinne niin vain soitella ja varata aikaa. En ole lääkärin kanssa puhunut (saati sitten nähnyt) kesän jälkeen. Kaikki kontaktointi on yksisuuntaista ja kirjeitse tapahtuvaa. Osastolle kun soittaa niin vastassa on vittuuntunut hoitaja, joka ei pidä siitä kun häntä häiritään. Se on tullut liian monta kertaa selväksi. Yksityiselle menisin, mutta tuskin hoitaa kun olen jo teoriassa hoidossa. Huoh.

   Poista
  2. Edelleen sulla on oikeus saada hoitoa. Eli soita sinne osastolle ja yritä olla ottamatta itseesi hoitajan närkästymistä. Asiallisesti voit kysyä, että hän neuvoo, mikä sitten olisi oikea toimintatapa, jos osastolle ei kerran ole suotavaa olla yhteydessä. Heidän tulee ohjeistaa sinua sairautesi hoidossa. Myös siinä, mitä tehdä, jos vointi huononee ennen kontrolliaikoja.
   Ja jos tosiaan tunnet tulevasi huonosti kohdelluksi, ota yhteyttä potilasasiamieheen.

   Poista
  3. Neljännellä soittokerralla sain hoitsun puhelimeen jonka kommentti oli että onhan noi vieä viitteissä. No on joo, mutta pudonneet kahdessa viikossa viitealueen yläpäästä alapäähän. Lupasi kysyä lääkäriltä ja soittaa sitten takaisin. En usko kyllä että mitään apua saan. Onneksi ei ollut se vittumainen hoitsu jonka kanssa yleensä joudun asioimaan.

   Poista
 2. Suosittelen sitä kirjekyyhkyä.

  VastaaPoista
 3. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Eli jos sulla on varaa, yksityinen kyllä hoitaa vaikka homma olisi "hoidossa". Koska yksityisellä puolella sä oot asiakas ja saat vaatia ihan eri tavalla kuin julkisella puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se vaan mene niin. Yksityisesti mä mieluusti olisinkin tämän hoidattanut alusta alkaen, mutta yksityinen lekuri sanoi että nää liikatoimintajutut hoidetaan keskitetysti keskussairaaloissa. Että yksityinen polku päättyi lähetteeseen kunnalliselle. Muuten hoidatan itseni kyllä yksityisellä vakuutuksen piikkiin.

   Poista
  2. Onpa ihme. Syöpähoitoonhan ihmiset menee yksityiselle, mikäköhän tuossa asiassa ei onnistu. Mies kuulemma tietää pari tyyppiä, jotka käy yksityisellä, ehkä kyse on lääkäristä..?

   Poista
  3. Pitää nyt katsoa miten tää etenee. Vaihtoi tänään diagnoosinkin, ehkä oli sittenkin kilpparitulehdus eikä Basedow. Sain siis yhteyden lekuriin. Mutta en saanut mitään hoitoa, odotellaan.

   Poista