Lukijat

perjantai 31. tammikuuta 2014

Paska haisee

Mulla on taas kiinteistönhuollollinen kriisi. Mun talossa haisee paska, eikä se johdu kissoista eikä minusta. Viemärihaju tulee jo ulkopuolella vastaan, eli haju ei ole pelkästään sisätiloissa. Oikeastaan ulkona haisee pahemmalle kuin sisällä. Pari kertaa olen laittanu viemärirakeita ja kastellut yhtä viemäriä mikä ei ole niin kovalla käytöllä. Ihan kuin viimeisimmän raekuurin jälkeen olisi helpottanut, mutta se varmaan johtui vain siitä kun olin sen yön tässä paskanhajussa nukkunut ja tottunut. Haju tuli oikeastaan sen jälkeen kun kovat pakkasetkin tuli. Mä niin inhoan tämmöisiä tilanteita joita en osaa ratkaista. Eikä typerä luonto anna periksi kysyä neuvoa, ainakaan vielä.

No ei siinä mitään, kotoisa hajuhan tämä. Kylään ei oikein viitsi ketään kutsua. Viikonloppu vailla suunnitelmia. Tulee pitkä viikonloppu. Jos aloittais sen vaikka elokuvalla ja jätskillä.

Edit: Hyvin meni leffailta. Puolessa välissä sain pienen hermoromahduksen kun yksi paskiainen ripuloi sohvan alle. Pieni juttu mutta suisti mut totaalisen raiteiltaan.  Huusin ja karjuin niin että kurkkuun sattui. Paiskasin keittiön oven kiinni mennessäni niin että ne meni jumiin ja jäin keittiöön nalkkiin. Lyyhistyin oven juureen ulvovaksi rauniokasaksi. Rauhotuin sen verran että rysäytin oven auki ja siivosin ne paskat ja huusin vähän lisää. Hakkasin nyrkeillä pöytää, itkin kun se sattui ja lyyhistyin taas lattialle ulvovaksi rauniokasaksi. Löysin kolmiolääkkeen, vedin sen ja jatkoin leffan katsomista nyyhkien. Selvinpäin.

4 kommenttia:

 1. Mulla vanha talo ja haisee myös jos poistoilmaputken pää, joka menee katolle, on jäätynyt/lumen tukkima. Silloin haisee sisällä. Katolle kiipeäminen ja putken pään putsaaminen lumesta/jäästä auttaa heti ja haju sisällä loppuu. Pari vuotta sitten haisi sekä sisällä että pihalla ja silloin oli viemäriputki haljennut pakkasessa. Paskempi juttu, ihan kirjaimellisesti.

  VastaaPoista
 2. Joo, meilläkin haisee pakkasella, tosin lähinnä vain vessassa.

  VastaaPoista
 3. Onko sulla omat kaivot vai kunnallistekniikka? Me liityttiin kunnan vesi- ja viemäriverkostoon noin kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen on aina pakkasella tai ilman muuttuessa tullut viemärin hajua sisälle. Todella voimakasta. Hiukan auttaa kun laittaa Domestosta ja laskee vettä vähän päälle.

  Kyllä näitä omakotiasujan huolia riittää, ei siinä tarvittais enää muita huolia, vaan minkäs teet.

  VastaaPoista
 4. Kunnallistekniikka on. Pitää toivoa ettei ole mikään putki mennyr paskaksi! Tänään kiipeän katolle (voikohan peltikatto olla liukas talvella) ja tutkin viemärin ilmanvaihtoputken tilanteen

  VastaaPoista