Lukijat

maanantai 4. tammikuuta 2016

Katsastuspäivän grande finale

No niin, päivän loppuraportti. Töihin päästyäni sain siskoltani viestin ja viestittelymme meni kutakuinkin näin:

S: Arvaa kenen auto ei lähtenyt käyntiin?
P: No mun!!!
S: Ai sullakin on ongelma
Selostin tilanteeni ja sisko kertoi akkunsa olevan sökö ja lähtevänsä ostamaan uutta akkua. Kirosi talven ja työpaikkansa ja muutaman muunkin asian siinä sivussa, eli oli kohtalaisen kierroksilla jo siinä vaiheessa. Muisti kuitenkin mun valitukseen kommentoida että rahalla kaikesta selviää ja autokaupan kautta vaan kotiin :D. Mielessä kävikin ottaa isompi autolaina kuin talolaina on ja maksella sitä sitten vaikka 50 vuotta, sen verran potutti.

Tunnin päästä tuli siskolta viesti:

S: Noh, mä vaihdoin akun ja rikoin tuulilasin
Kimppakiroamista.
Sisko oli tempaissut ilmeisesti akun sen verran rivakasti sieltä (on kuulemma hankalassa paikassa), että sai oman tuulilasinsakin paskaksi samalla. Uskomatonta mutta totta! Joillain päivillä on vain vähän pahempi karma kuin toisilla. Soitin iskälle, että jos mahdollista, ei kannata poistua kotoa kun meidän suvulla on nyt tähdet hiukkasen huonossa asennossa.

Hurautin hakemaan autoa ja Yaris kiltisti hörähti käyntiin niin kuin arvelinkin. Lasiliikkeen poju kävi kysymässä naapurikorjaamosta mulle vaihtoehtoja mikä voisi olla ja sainkin veikkauksen että virtalukossa piilee vika. Todella hyvää palvelua lasiliikkeeltä, voin lämpimästi suositella Lahden Windglassia! Takaisin töihin ja illalla katsastukseen. Jännitti. Auto lähti käyntiin töistä ja katsastusmiehen näpeissäkin. Mut kutsuttiin halliin katsastuksen päätteeksi ja ilmoitettiin että LÄPI MENI!!! Jiiiiihaaaaa!!! Läpiläpiläpiiiiii! Kyllä olin iloinen!!! Ja se varmasti näkyi :D

Kiitos siis peukuista peukuttaneille ja myötäelijöille. Ensi vuonna ihan varppina katsastan ajoissa, ainakin yritän kovemmin kuin nyt ja aloitan yrittämisen aiemmin!

Jumpan ja kaupan kautta kotiin, puut sisälle, auto piuhan päähän ja päivä on täysi. Vielä kun saan takan sammuksiin niin voin tyytyväisenä painaa pään tyynyyn :)

17 kommenttia:

 1. Akku säilyy ehjänä kun sitä varaa tarpeeksi. Jos ei aja tarpeeksi pitkää pätkää, niin kandee ostaa akkulaturi. Esim. Lidlin 19,90 maksava kikkare. Sillä kun lataa ennen pakkasia, niin kyllä lähtee. Laite on niin yksinkertainen, että nainenkin sen osaa kytkeä. Jotta voi antaa professionaalin vaikutuksen, voi hankkia myös yleismittarin. Sillä voi mitata akun jännitteen ja ladata, jos jännite on alle 12,60. Yleismittariakin osaa nainen käyttää ja jos ei niin kysyy isiltä neuvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis itseasiassahan mä olen kirjoittanut jopa akkulaturin käytöstä opaspostauksenkin naisille :D. Nyt vaan ei ollut mulla akussa vika. Auto lähti aamulla 17 asteen pakkasessa käyntiin (edellinen postaus) ilman lämmityspiuhaa :)

   Poista
  2. Kas tässä :). http://puolinaisenero.blogspot.fi/2014/07/akkulaturin-kaytto-naisille.html Mä olen kokenut paremmaksi kysyä siskolta neuvoa kun se osaa neuvoa silleen tyttömäisesti, eli ymmärrettävästi :D

   Poista
  3. Argh, miten naisia alentava kommentti

   Poista
  4. Ei Lapasmies liene pahaa tarkoittanut kuitenkaan :). Hän ei vain ymmärrä naisia, koska on mies. Lanka ja virkkuukoukku on myös tosi yksinkertaisia käyttää, mutta jos ei ole koskaan käyttänyt, niin ei niillä pipoa saa aikaiseksi :D

   Poista
  5. Loistovastaus!! :-D Ja niin totta!

   Poista
  6. Mä olen muuten virkannut. Kansakoulussa oli käsityössä virkkaamista ja tein pannulapun. Siitä kun vähän modaa, niin saa pipon lisäämällä kierroksia. Oli muuten opella vaikeuksia kun vasenkätinen virkkasi, ei raukka osannut hahmottaa peilikuvaa. Osaan muuten ommella koneellakin, koska mutsi opetti. Enkä ole edes homppeli.

   Poista
  7. Niin, kyllähän sitä oppii kun joku opettaa ;).

   Poista
  8. Joo, en ajatellutkaan, että pahaa tarkoitti. Mutta pahasti pisti tällaisen tasa-arvoa kannattavan ihmisen silmään, että oli pakko kommentoida. :)
   Sehän on ihanaa, kun ihmiset auttavat ja neuvovat toisiaan, mutta se ei ole, kun samalla lytätään sukupuolen tai muun ominaisuuden perusteella.

   Poista
 2. Hyvä hyvä! Oli tästä sun katsastus"sekoilusta" mullekin jotain hyötyä... muistin nimittäin että ai niin mun pitäis kai auto katsastaa... onneks on vielä muutama päivä aikaa :) Ennen sen muisti paremmin kun hyvissä ajoin jo tuli katsastusasemilta niitä "sinulle on varattu katsastusaika silloin ja silloin"-lappuja postissa. Enään semmosia ei jostain syystä oo tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että oli hyötyä :D. Mulle niitä lappuja kyllä tuli koko syksyn, mutta jotenkin ei vaan auttanut :D

   Poista
 3. Onnittelut!
  Tässä se nähdään että vaikeuksien kautta sosialismiin vai miten se meni ja täytyy sanoa että hyvää on palvelu sielläpäin joten propsit lasiliikkeen kaverille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Vaikeuksia kautta uusiin vaikeuksiin, niin se taitaa mennä :D

   Poista
  2. :D :D
   Sä olet niiiin Paimen! :D

   Poista
  3. Thänks! Pääsinks mä tolla johonkin klubiin? Salaseuraan?

   Poista
 4. Ihan mahtavaa! NYt me saadaan taas (toivottavasti) kaahailla vuosi ilman suurempia (katsastusmiehen) pelkoja!!
  Sen systerin akku-tuulilasiepisodin mä todella haluiaisin nähdä! MITEN se onnistui?? Ootko kysyny, oliko siinä missään mitään kameroita lähettyvillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tosiaan tiedä, iskä sanoi että akku on jotenkin hankalassa paikassa, mutta mullekaan ei ole kyllä selvää, että miten se tapahtui. Systeri on varmaan sen verran käärmeissään edelleen, etten uskalla kysyä :D

   Poista