Lukijat

keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Uudenlainen arki

Puolisentoista kuukautta uutta elämää kartanon rouvana takana. Mä niin rakastan tätä hidasta elämää. Aamulla neljä kalikkaa saunan pataan, niin lounasaikaan vesi on valmista peseytymiseen. Kesäaikaan saattaa seuraavanakin päivänä saada vielä  lämmintä vettä. Ihan luksusta! Kontrastina hitaaseen elämään teams-palaverit etätyökonttorissani ja kerran kuukaudessa 15 tuntiset työpäivät normaalityöpäivien lisäksi. 

Mökki on tyhjennetty ja asunto on melkein jo tyhjennetty. Kaupaksi asunto ei ole mennyt, eli vuokralle oli pistettävä. Tuttavapiiristä löytyi vuokralainen ihan sattumalta ja ihan liian nopeasti mun makuun, kun en ollut edes vuokrallepanopäätöstä edes ehtinyt tehdä, mutta vuokralaiseen oli tartuttava kun se ilmestyi.  Toivottavasti kaikki menee hyvin. "Joudutaan" muuttamaan virallisesti yhteen miehen kanssa, koska tänne kartanolle ei voi tällä hetkellä pysyvää osoitetta saada, joten siirrän kirjat miehen luokse. Yhteenmuutto, iso askel! 

Kesää on onneksi vielä jäljellä ja ulkohuussi on ihan ok. Nautin suuresti tästä yksinkertaisesta elämästä. Syksyn ja talven tullen saattaa tilanne muuttua, mutta sehän ei ole tämän hetken asia ollenkaan! 

Tämän viikon jälkeen pystyy ehkä jo rauhottumaan kun asunto on tyhjennetty. Kyllä on ollut rankka kesä. 

Yhteinen kartano on aiheuttanut uudenlaisia tilanteita parisuhderintamalla. Mulla ei ole  varsinaisesti enää ns. omaa tilaa ja se on aiheuttanut pientä sisäistä kriisiä, mutta siitä varmaan selvitään. 

Tämä uudenlainen arki on kyllä todella hyvää! 

6 kommenttia:

 1. Kai sieltä kartanosta nyt joku oma nurkka sullekin löytyy! Ja komero kuivavessalle, ettei talvella tartte tarpoa kinoksissa tarpeilleen...
  Muuten kyllä kuulostaa tosi mukavalta!

  VastaaPoista
 2. Periaatteessa mulla on työhuoneeni, mutta muutos omasta asunnosta paikkaan, johon tullaan ja mennään ilman että voin siihen itse vaikuttaa on iso ja vaatii totuttelua.

  Vanhaksi taloksi tää on kyllä ihmeellinen kun täällä ei ole yhtään komeroa! Eli jos semmoisen haluaa niin se pitäisi johonkin rakentaa eikä semmoista luontaista paikkaa sille ole vielä löytynyt. Polttava vessa tuli talon mukana (paketissa), mutta se vaatii jonkunlaisen läpiviennin ja koska ei vielä tiedetä että missä se tulee sijaitsemaan niin ei voida sitä asentaa kun ei haluta ylimääräisiä reikiä taloon. Näillä pitää toistaiseksi mennä siis. Ehkä joku kemiallinen vessa vintille talveksi tai jotain.

  -Puolis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen "mökki" on vanha talo ja pihapiirissä useampi "vanha tupa". Yhdessäkään ei kaapin kaappia. Ehkä ne ei ennen kaappeja tarvinneet.. Arkkuja ja penkkejä käytettiin?

   Poista
 3. Onpas jännittäviä kääneitä. Ihana lukea että joillakin menee asiat ja parisuhteet putkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otetaan kuitenkin huomioon, että mulla oli noin 7 vuoden ajanjakso tätä ennen, jonka aikana mulla oli 4 parisuhdetta, jotka meni hyvinkin päin helvettiä :D

   -Puolis

   Poista
  2. Kyllä mä sen muistan. Keskitynkin nykyhetkeen että ihanaa kun nyt menee hyvin 😊 Onko tämä se lopussa kiitos seisoo?

   Poista