Lukijat

lauantai 15. joulukuuta 2018

Taloyhtiöelämää

Kaksi taloyhtiön saunassa nautittua lonkeroa sai kirjoitussuonen sykkimään. Siinä pukuhuoneen penkillä istuessani pohdiskelin aiempia taloyhtiön saunavuorokertoja. Silloin seitsemisen vuotta sitten mulla oli taloyhtiön saunavuoro ja silloin elin aika tuskaista  avioeron jälkeistä aikakautta. Muistan "kohtauksen", jossa kokeilin että kuoleeko se kipu todella huutamalla alastomana taloyhtiön saunan lattialla. Ei kuollut ei, eli Apulanta ei kyllä oikein tiennyt mistä puhui. Kipu kuoli sitten ajan kanssa laastareiden avustamana.

Taloyhtiön saunavuoro on aika kiva. Vain yhdeksällä eurolla kuukaudessa voin saunoa viikoittain. Omakotitalossa en raaskinut yksin saunoa, joten eipä tullut juurikaan saunottua. Sitten jos sen saunan lämmitin niin huono omatuntohan siitä tuli jos en jaksanut tuntikausia löylytellä. Viime viikolla saunoin 20 minuuttia taloyhtiön saunassa ja tällä viikolla peräti 40 minuuttia. Ei tarvitse huolehtia märistä jalanjäljistä kämpässä tai siivota saunaa. Vain yhdeksällä eurolla kuukaudessa! Kuuma ja kuivahan se sauna on kuin helvetti, mutta vain yhdeksän euroa! Lumihankeen täällä ei kyllä pääse (ehkä) saunasta. Harmillista.

On negatiivinenkin asia raportoitava. Yläkertaani muutti Seistenpissaajamies, jolla on eroahdistunut pikkukoira. Oh boy, saattaa pukata heippalappua kohta, tämä peli ei nimittäin vetele! Vanhana taloyhtiön vuokralaisena olen mielestäni jo oikeutettu valittamaan! Enhän mä siitä seisten kusemisesta, mutta siitä koirasta. Heippalappu seisten kusemisesta kyllä kutkuttelee hieman... "Hyvä Seistenpissaajamies. Mikäli olen tulkinnut paineen reippaudesta oikein, olet vielä nuorukainen. Tee itsellesi, (minulle) ja nykyiselle/tulevalle rouvallesi palvelus ja opettele pissaamaan istualtesi. Miehisyyttäsi se ei vähennä. Huomioithan ystävällisesti myös kanta-askeltamisen kuuluvuuden alakertaan.  T: alakerran keski-ikäinen vittupää. P.S. Koirasi ei voi hyvin jos jätät sen yksin".  Pidättelen heippalappua vielä hetken, naapuruussuhde ei ole vielä kuin vasta vuorokauden pituinen.

Muutolle ei kuulu hyvää, kaksioni on tupaten täynnä, mutta talo ei ole typötyhjä. Joulunalusaika ei ole otollista kirppistouhuille tai edes tavaran lahjoitustouhuille. En ehkä tule koskaan saamaan taloa tyhjäksi. No, vielä on pari viikkoa armonaikaa... Harmittaa pistää hyvää tavaraa roskiin kun ei edes ilmaiseksi kelpaa.

Kyllä tää tästä jotenkin suttaantuu :)


3 kommenttia:

 1. Näen itseni paikallasi kysymässä Seistenpissaajamieheltä, toisiko se pikkukoiransa mulle päivähoitoon, ettei sillä olis niin ikävä :) mutta tiedän, ettei se sua kauheesti kiinnosta.

  Taloyhtiön saunat on kivoja, mutta niistä voi saada jalkasienen...

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kannattaa laittaa viestiä Seistenpissaajamiehelle eroahdistuneesta koirasta. Olisin itse koiranomistajana tosi kiitollinen naapurilleni, joka ilmoittaisi koirani pahoinvoinnista työpäiväni aikana.
  Mutta jos joku valittaisi mun pissaamisesta, loukkaantuisin ja vittuuntuisin. Koska mun mielestä mun tai toisten pissaamiset ei kuulu muille. Edes kerrostalossa.

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kertoa miehelle koirasta, ei välttämättä tiedä! Mutta fiksuinta olisi ekalla kerralla ihan vain soittaa ovikelloa, kysyä, tietääkö, että koira taitaa kärsiä eroahdistuksesta. Heippalaput ovat aina vähän tylyjä ja viestivät siitä, ettei uskalla kasvokkain selvittää asiasta. Kaikki eroahdistuneet koirat, joista olen käynyt juttelemassa ovat muuten hiljenneet aika tehokkaasti vierailusession jälkeen, tiedä sitten, mitä niille on tehty :D

  VastaaPoista