Lukijat

keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tee-se-itse: sähkölaitteet osa 2

Tänään kävin Ikeassa. Paluumatkalla ajelin vasenta kaistaa moottoritiellä kunnes sain kiivaan pitkien väläyttelyshown perääni. En ollut tukkona, vaan se alkoi jo tosi kaukaa. Vaihtoin oikealle kaistalle kiltisti kun ajattelin että olen tiellä tai jotain. No, papparainen ajoi rinnalleni ja jäi viereeni ajamaan. Katsoin sivulle että mitä nyt, papparainen viittilöi kiivaasti mun autoa ihan kuin siinä olis joku vika ollut. Jatkoi sitten matkaansa ja mä jäin huuli pyöreenä ihmettelemään. Ajoin ensimmäisestä rampista pois moottoritieltä ja bussipysäkille. Kiersin auton enkä keksinyt mitään. Jatkoin matkaa ja mietin että pitäisköhän takavalojen loistaa jotenkin pontevammin? Päätin tutkia tilannetta kotona. Löysin takavalot ja ohjekirjan ja ruuvasin lamput irti ja totesin niiden olevan kunnossa. Jarruvalot saa sitten yksin testattua näin.Kaikesta huolimatta ihmettelin asiaa pikaviestin välityksellä myös miehen kanssa, joka ehdotti että olisiko sulake sitten palanut. No, katsoin ohjekirjasta sulakeosaston sijainnin, avasin konepellin ja paikansin sulakeboksit. Niitä oli kaksi. Avasin molemmat ja rupesin taas ihmettelemään. Takavalojen sulaketta ei vaan löytynyt sitten millään. Pikkuhiljaa tajusin että on vielä kolmaskin boksi, sisäpuolella ja sieltähän se sitten löytyi. Sinne mahtui just ja just käsi, mutta ei se sulake sillä sulaketyökalulla irti lähtenyt. Tein töitä sen kanssa varmaan puoli tuntia ja sitten meni hermo ja hain kunnon pihdit, joilla se sitten lähti irti. Se oli ehjä. Samaan lopputulokseen olisi päässyt ilman sulakkeen irrotustakin jos olisi viitsinyt ajatella hetken aivoilla ja lukea ohjekirjaa. Sama sulake nimittäin ohjasi toimintoja, jotka toimi aivan normaalisti.

Takaisin takakonttiin. Päätin että muka toimimattomat polttimot vaihdetaan vaikka eivät rikkinäisiltä näyttäneetkään. Irrotin ne ja pistin taskuun ja lähdin abc:lle. Pihasta kääntyessäni tajuan että vilkut vilkuttaa kovin vilkkaasti, eli eivät toimi. Bussipysäkille ja u-käännös kotiin. Lamput takaisin ja vilkut toimi taas. Soitin iskälle että mikä tässä nyt mättää, laitoin oikein kuvankin. Iskä sanoi että noin niitten hänen mielestään pitää palaakin...


Mitä tästä taas opimme? Ainakin sen, että ei pidä hätiköidä ja tempoa sulakkeita ja lamppuja sun muita vaan ottaa iiiiihan iisisti. Kyllä se katsastussetä sitten kertoo onko jotain palanut. Arvoitukseksi jäi että mitä asiaa sillä papalla oli.

10 kommenttia:

 1. No höh, eihän mikään rengas voinu vempata tai mitään? Tai kai ssä sen nyt olisit huomannu (mä en välttis..) Tai jos se papparainen halus vaan heilutella kauniille naiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutku se alotti sen hirveen välkyttelyn jo TOSI kaukaa, eli mun kauneus se ei ainakaan voinu olla :D. En mä oo renkaissakaan mitään vikaa huomannut, oon jopa muistanut kiristää pultitkin...

   Poista
 2. Tai jos sillä oli joku liikenneraivo päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ollut niinkään vihaisen näköinen, enemmän huolissaan olevan näköinen. En tajuu...

   Poista
 3. Aivan mahtava viritys toi puukalikka :D ,
  T. Terppuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätä keksii keinot :). Toinen vaihtoehto olis ollut roudata peili pihalle ja siitä katsella, mutta tuota olen käyttänyt jo ennenkin :)

   Poista
 4. Ei kai sulla ollut jotain ostoksia tai muuta vastaavaa katolla? Tai bensa- aseman letku roikkunut tankista? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ostoksetkin oli mukana! ENkä tankillakaan ollut käynyt. Mysteeri kerrassaan... Mä olen niin lyhytkin etten luontevasti laske mitään katolle :D

   Poista
 5. Sun takapenkillä oli murhaaja (pappa näki sen teräsmieskatseellaan kaukaa) joka säikähti sitä pappaa eikä sitten murhannutkaan sua vaan poistui sun autosta siinä kun ihmettelit siellä bussipysäkillä.

  VastaaPoista
 6. No mulla tulee vähän samankaltaiset jutut mieleen eli ootko mennyt vauhdilla sisään ja lähtenyt liikenteeseen vaikka puolet berberistä roikkuu pihalla vai ajeletko ilman turvavöitä ja se heilui iloisesti auton vieressä?

  Jos ei mikään näistä niin luulenpa että se oli pappa jolla oli ongelmia ja hääp vilkutteli sen takia että tajuat antaa latua sitten ko hänellä tilttaa joko pumppu tai nuppi tahi sitten molemmat. Mistä näistä tietää...

  Rakkautta, pusuja ja mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista