Lukijat

torstai 31. joulukuuta 2015

Vuoden pelottavin päivä

Eilen oli tämän vuoden pelottavin päivä. Olin aivan paniikissa ja suhteellisen varma että mies jättää mut. Oltiin keskusteltu pikaviestissä ja siellä oli tullut ilmi että mies ei tiedä mitä haluaa ja on saanut sen käsityksen että mä haluan uusperheen sen kanssa. Koitin saada sitä ymmärtämään, että näin on ihan hyvä ja että ihan turhaan angstaa tuommoisesta. Mä sitten siitä ahdistuneena halusin puhua naamakkain ja harvasanaisesti saatiin sovittua, että mies tulee mun luokse keskiviikkona niin jutellaan.

Koko päivä meni hirveän ahdistuksen kourissa, valmistauduin henkisesti eroamaan. Vatsassa oli musta möykky ja kyyneleet herkässä. Olin lukenut käymäämme keskustelua sata kertaa, koittanut tulkita sitä, koittanut olla tulkitsematta sitä, koittanut lukea ulkopuolisena, koittanut vaikka mitä tyyliä ja saanut saman verran eri tulkintoja keskustelusta.

No mies sitten saapui yökylärepun kanssa, halasi, pussasi ja parkkeerasi sohvalle ja sanoi että tulis lätkää. Mun naama venähti ja sanoin että eiks meidän pitänyt jutella? Mies katsoi anovasti johon vastasin että ai, onks se joku suomen peli? Olihan se. Sanoin pitkin hampain että okei, puhutaan sitten erätauolla. Kävi ilmi että mä olin lahjakkaasti ylireagoinut ja ylitulkinnut kirjoituksia ja rivien välejä. Keskustelu oli lyhyt ja tahmainen. Ei siitä miehestä kyllä helppoa ole vastauksia saada, mutta ei meillä mitään ongelmia näköjään ole. Ainoa ongelma on mun pää. Onneksi olen pitänyt suurimman osan ajatuksistani poissa hänen korvistaan, ei miehet kestäisi semmoista kun en itsekään kestä.

Luin eräästä blogista kimaltelevan eläinjoulukoristeen aiheuttamasta kohusta. Toinen bloggari oli kirjoittanut omaan blogiinsa postauksen, jossa oli maininnut ettei niin välitä kiiltokuva-asioista  ja esimerkinomaisesti maininnut, että  kimaltelevat eläinjoulukoristeet muunmuassa ei ole hänelle ollenkaan tärkeitä joulussaan vaan tärkeintä on se joulufiilis ja läheiset. Samaa olin itse ajatellut ja ärsyyntyneenä katsellut facebookin jouluidyllikuvia. Kimaltelevan eläinjoulukoristeen omistanut bloggari siitä veti herneet nenäänsä ja loukkaantui. Tässä nähtiin taas klassinen naisen väärinymmärrys. Yksi sanoo jotain ja toinen ymmärtää asian ihan toisin peilaten omiin näkökulmiinsa, arvoihinsa ja historiaansa. Jos mies olisi sanonut mulle, että hän ei voi ymmärtää ihmisiä joilla on kimalteleva karhukoriste joulukuusessaan niin olisin varmaan kääntänyt sen niin että ei voi olla ihmisen kanssa, joka tykkää kimaltelevista karhuista :D. Kärpäsistä härkäsiä tulee niiiiin helposti, varsinkin jos toinen osapuoli on nainen. Saati sitten jos molemmat osapuolet ovat naisia! Herran jestas sentään!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! <3 Olette ihania!

9 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta Sinullekin! ♥

  Nyt kyllä lopetat nuo rivienvälistä lukemiset. Niistä harvoin seuraa mitään hyvää ja ne tosiaankin ovat ihan puhtaasti niitä omia ajatuksia.

  VastaaPoista
 2. Juu ei pitäs tulkita. Miehet tarkottaa sitä mitä ne sanoo, kuulemma :) ei enempää eikä vähempää.

  Just yks bloggari sanoi ettei tykkää tietyistä joulukukista, mutta ei voinu yksilöidä että mistä, ettei ne, jotka on sille semmosia tuonu, loukkaannu. Se on helkkarin vaikeaa tämä elämä! Toiset ei ymmärrä vaikka rautalangasta vääntää, ja toiset sitten yliymmärtää vaikkei oo mitään tarkoitettukaan.

  Saati jos joutuu omassa mielessä pyöritteleen asioita ja epäilyksiä, niin nehän kasvaa suhteettomiksi.

  Tosi hyvää ja leppoisaa uutta vuotta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tulkitseminen ja tulkitsemattomuus on todella vaikeaa! Ja tuo päässä paisuttelu on mun spesialiteetti... Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 3. Älä turhaan mieti asioita sillä mä olen sanonut muutamalle naiselle että elämästä tulee siinä vaiheessa vaikeaa kun naiset alkavat ajatella miesten puolesta. Toki ymmärrän sen ettei meidän ulosanti ole maailman parasta varsinkaan näissä tunnepuolen asioissa ja väärinkäsityksiä syntyy mutta kyllä me sitten sanotaan jos alkaa näyttämään siltä että homma alkaa kyntämään :D

  No hittolaine...muistaakseni minäkin mainitsin jotain kimaltelevista jutuista mutta kukaan ei ole kyllä tullut sanomaan mitään..no, ne kiiltävät perkeleet ovat kuitenkin sellainen asia että voi olla helvetin hyvä idea jos ei niitä meidän kuusessa näy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Kun naisilla on niin paljon sitä aivokapasiteettiä, että me pystytään ajattelemaan muka vaikka koko kylän puolesta niin on kauhean vaikea yhtäkkiä downshiftata pelkästään omien juttujen ajatteluun :D.

   Poista
 4. Olisko se sitten sitä, että itse on niin epävarma itsestään, että ottaa jokaisen asian hlökohtaisesti itseensä? Meinaan tuota kimalle-elukkajuttua. Ihme touhua, mutta minkäs teet...ihmisiä ei aina voi ymmärtää. Enkä mä edelleenkään tykkää kimalle-elukoista, pahoitti siitä joku mielensä tai ei. Mä katson, että jos turhaan kiskasee palon nenään, niin mun puolesta saa olla. En koe tehneeni mitään väärää. KOrkeintaan sanoin oman mielipiteeni yleisellä tasolla.

  Juu, rivienvälimieslukeminen loppuu nyt, eiks jeh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on, epävarmuutta. Kimallejutuissa ja muissakin jutuissa. Sä et todellakaan sanonut pahasti etkä silleen, että se oikeuttaisi tuommoiseen kilahtamiseen :)

   Poista