Lukijat

maanantai 7. joulukuuta 2015

Tee-se-itse: sähkölaitteet


Eilen huomasin, etten käy ihan täysillä valoilla. Toinen pimeänä. Myrskyisen lomapäivän kunniaksi päätin tarttua toimeen ja alkaa operaatioon. Ensiksi polttimon tunnistus ja uuden osto (ostin varmuudeksi kaksi). Yariksessa on  siis H4-ajovalopolttimot. Luetaan ohjekirjasta mitä pitää tehdä ja yritetään suoriutua.


Vatkasin kumisuojushässäkkää ja sain liittimen irtoamaan niin kuin pitikin. Kumisuojuskin piti saada irtoamaan, mutta se ei käsivoimin onnistunutkaann ja turhauduin. Laitoin miehelle viestiä, että tää taitaakin olla semmoisia juttuja, mihin tarvitsee munat. No, mies vastasi ja tsemppasi ja kuvittelin sen olevan hengessä mukana. Hain ruuvimeisselin ja vääntelin suojusta ja sain sen irti. Hyvä minä. Sitten piti saada vielä ajovaloa paikallaan pitävä lenkurainen irroitettua. Paikka oli semmoinen minne ei nähnyt, ei sitten mitenkään päin, eikä ohjekirjassakaan ollut kuin joku "vapauta kiinnitys"-teksti. Kopeloin sokkona eikä siitä tullut mitään. Keksin, että tungenpas sinne kännykän ja otan kuvan, jospa se auttaisi.

 Auttoihan se kun näki, että mistä kohtaa piti painaa ja sain lukituksen vapautettua :). Voittajafiilis! Tai siis puoliksi. Uusi polttimo sisään ja lukituksen kiinnitys, onnistui yllättävän helposti! Kumisuoja aiheutti vähän tuskaa, mutta paremmin se meni kuin ajattelin :). Liittimen räpellystä paikalleen ja kun kuvittelin sen olevan hyvin niin sitten vain jännityksellä avain virtalukkoon ja tadaa!Pimeä. Lähetin miehelle kuvan tekstillä "no sehän meni hyvin". Vastaukseksi sain "hyvä sinä"-tekstin. Eli ei tainnut olla hengessä mukana sitten kuitenkaan. Ainakaan ei kuvaa katsonut vai voiko olla niin sokea, ettei tuosta yllä olevasta kuvasta nähnyt että ei se nyt oikein niin hyvä ollutkaan? Ei pitäisi yrittää sitten olla hengessä mukana jos ei kerta oikeasti ole. Kiinni jäi ja paha mieli tuli. Taas.
Liittimen uudelleen räpellys ja johan hehkuu.  Hyvä minä. En tarvinnut munaa.

25 kommenttia:

 1. No johan on taas aihe pahoittaa mielensä, pöh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tätä oli edeltänyt jo se, ettei muistanut mun olevan tällä viikolla edes lomalla. Että ehkä oli vähän tuota mielenipahoittamista jo pohjillakin

   Poista
 2. Kyllä sie olet osoittanut, ettet tarvi sitä munaa yhtään mihinkään :) nuo on joskus tosi raivostuttavia juttuja, kun ohjekirjan ohjeet on summittaisia eikä kuvakaan vastaa todellisuutta - varsinainen älynväläys ottaa kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sitä ennen pärjättiinkään ilman kamerakännyköitä! :)

   Poista
 3. Nostan hattua!! Hyvä Sinä! Polttimon vaihto ajovaloihin on niin paskamainen homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä taisi puolisen tuntia mennä, mutta tulipahan selätettyä sekin!

   Poista
 4. Sä oot Puolis aivan mahtava pakkaus! Ja siinä ei oo mun kokemuksen mukaan kuin yksi huono puoli (siis siinä, että selviytyy ilman munia): miehet pelkää sellaisia naisia. Ja se pelko näyttäytyy eri tavoin, esim. lapasteluna.
  T. Terppuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... tarvii pohtia... Ehkä mä en itse kestä lapasmiestä, eli jos mä en kelpaa tämmöisenä niin so be it! En mä muuttumaan ala, ehkä, kai...

   Poista
  2. Nyt tuli sellainen termi, että ei oikein ymmärrä. Mitä on "lapastelu" ja "lapasmies"?

   Poista
  3. Lapasmies on mun näkemykseni mukaan semmoinen pelkuriraukka, joka mun exäni oli. Ei tämä nykyinen semmoinen ole, ei. Eikä onneksi taivu mun tahtoni alle niin kuin exä. Eli siis lapasmies on tahdoton tumppu :D. Terppuli voi antaa oman näkemyksensä :D

   Poista
 5. Ei kai komentti voinut olla ironiaa? :D tai no ehkä siinä olisi ollut sitten joku hymiö asiaa selventämässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä usko. Laitoin vastauksena "Pimeä lamppu. Hyvä minä" ja sain vastaukseksi :/ hymiön. Siihen se "keskustelu" jäi. Olkoon.

   Poista
 6. Eipä se nyt varmaan ole ongelma parisuhteessa jos pystyy jotain asioita tekemään ilman toisen sukupuolen apua. Mut se saattaa olla jos niistä pitää tehdä iso numero ja raportoida jatkuvasti. Jos mulle tulis puolisolta toistuvasti viestiä joistain pikkujutuista mitä hän on päivän aikana tehnyt saattaisin hyvinkin vastata samaan tyyliin: "jee, hyvä hyvä!"katsomatta kuvaa kunnolla. Ja samoin jos sitä puhetta ja pälätystä on vaan liikaa, niin voi mennä nuo loma-asiat ym. muut tärkeät ohi. Ei näistä kaikista kannata herneitä nenään vetaista. Saattaa se vika olla omassakin toiminnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on näin. Pitää vähentää kommunikaatiota

   Poista
 7. Jep, Puolis on täysin kartalla lapastelun määritelmästä :) . Ei lisättävää.
  No ei kyllä luulis, että naisen omatoimisuus olis ongelma, eikä tosiaan niistä oo mitään numeroa tarvinnu tehdä. Miesten nyt vaan on tarpeen tuntea itsensä mieheksi ja tarpeelliseksi . Ja jos on heikommalla itsetunnolla varustettu, niin sitähän ei oteta ohjia käsiin sanomalla naiselle, että "Kulta, anna mun hoitaa nää jutut," Ei, ollaan vasn hiljaa ja annetaan asian jäytää ja syödä miestä hiljaa sisältäpäin, kunnes on vasemman käden tyhjä lapanen.
  T. Terppuli

  VastaaPoista
 8. Ou jee! Hyvä sinä! Mulla oli takavalo pimee ja rinsessana soitin suoraa veljelle....en viitsinyt edes yrittää. Suoraa sanottuna ei käynyt edes mielessä :-D
  Oonks mä nais-lapanen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeiei, et oo lapanen, sä oot naissormikas, hirveän paljon monimutkaisempi kuin lapanen :D. Olisin mäkin sitäpaitsi soittanut, jos mulla olis joku jolle soittaa

   Poista
  2. Mä teetän kaiken mun luottokorjaajalla. Hävettää tunnustaakin, mutta tästä autosta en taida edes osata avata konepeltiä - miks ihmeessä avaisin, kun en kuitenkaan osaa mitään siellä tehdä ;-)

   Poista
 9. Naissormikas :D :D :D ! Että mä repesin!
  T. Terppuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks :D. Ihan omaa tuotantoa, ei varmaan uskois :D

   Poista
  2. Ja kaikenlisäks kuulostaa ihan just multa!!!

   Poista
 10. Kai sä tiesit, että polttimot pitää vaihtaa pareittain, koska ne kuluvat ja uusi on aina kirkkaampi kuin se vanha. Ehjän vanhan voi jättää varapolttimoksi, jos vaikka matkan päällä menee pimeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tommoseen rupee! Mitä siitä nyt tulee jos ne sammuukin sitten samaan aikaan molemmat :)

   Poista