Lukijat

lauantai 30. joulukuuta 2017

Hävitty taistelu

Olen hävinnyt taistelun kuopukseni aikuistumista vastaan. Olen about vuoden verran taistellut tuulimyllyjä vastaan aiheesta "voinko mennä poikkikselle yökylään". Mun näkökantani on asiaan ollut jyrkkä "EI, VAIN KUOLLEEN RUUMIINI YLI!" Lapsi täyttää parin viikon päästä 15. Vasta 15.  Lapsen isähän on tässä asiassa "mulle käy ihan mikä vain helpointa ja ristiriidatonta on", joten mä olen saanut olla se jarrun päällä seisoja. Väsytystaktiikka toimii ja alan luovuttamaan.

E-pillerit on, turvalliset aikuiset on, ilmeisesti vakaa poikaystävä on. Ei mulla ole muuta perustetta kieltää kuin "mutku mä en HALUUUUUU". Tajuan että tuo peruste on täysin paska, enkä mä voi siihen nojautua enää. Mä tajuan että seksin harrastamiselle ei tarvita yötä, koska se on jo tapahtunut ilman että on ollut yökylässä.

Annoin periksi mopokortille,  mutta mopoautokortin kanssa "vain kuolleen ruumini yli" piti. Ostin juuri lapselle synttärilahjaksi käytetyn skootterin, jolla voi ajella sitten kesällä täällä. Kyllä  tässä joutuu joustamaan. Onhan se ihanaa että kasvavat ja itsenäistyvät, mutta mä en oikein osaa näköjään sitä käsitellä.

Uudenvuoden kunniaksi halkaisin yhden uuden hampaan, jippiaijee! Toistaiseksi ei särje sentään. Autotallin oven sarana on mennyt rikki ja ovi repsottaa puoliksi maassa, kattoremontti alkaa ensi vuonna ja KK:n kanssa oli ihan ihmeellinen riita muutama päivä sitten. Kaikki siis aivan niin kuin ennenkin. Perusshittiä.

12 kommenttia:

 1. Ite oon huomannu, että lapsen persoonakin vaikuttaa siihen, mitä sille on valmis antamaan periksi ja mitä ei. Mejän tytöt on niin erilaiset, tiedän että vanhemmalla on järki päässä ja nuoremmalla ei niinkään. Mutta ymmärrän kyllä sun eksänkin ajatuksen - ei vaan aina jaksa vääntää ja perustella ja perustella vielä ja vielä kun perusteet ei koskaan riitä. On paljon helpompi päästää se lapsi kuin katella sitä nyrpeää naamaa ja kuunnella änkyröintiä. Se on sitä mun mukavuudenhalua ja huonon ilmapiirin karsastusta. Ihan hirveä homma kuopuksen kans on ollu pitää niitä rajoja.

  Haljennut hammas kuulostaa kamalalta! Toivottavasti saat sille apua ennenkuin sekin tulee kipeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kaks ihan eri tyyppistä lasta. En edes osaa kuvitella että esikoisen kanssa olis tarvinnut tämmöisistä puhua. Ei auta kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta.

   Poista
 2. Samat fiilikset täällä. Kuopus kohta 16 ja eka poikaystävä käynyt näytillä. Pidin jo saarnan ehkäisystä ja sen huolehtimisesta jo ennen sitä ensimmäistä kertaa...kahden vanhemman tyttären kanssa ollut jotenkin helpompaa päästää irti. Kai sitä haluaisi kuopuksen pysyvän aina äidin vikana vauvana :) Ristiriitaisissa tunnelmissa mennään kohti uutta vuotta niin lasten kuin oman rakkauselämän suhteen...elämä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on. Koitetaan vaan selvitä... Tsemppiä!

   Poista
 3. Lapsettomanahan mulla ei voi olla mielipidettä mistään, mutta pidin kyllä outona kun kaveri osti 10-vuotiaalle tyttärelleen stringit - kun perse näyttää niissä hyvältä (?!!). Ehkä 15 on uusi 25...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jumalauta! 10-v:n takapuolesta ei mun mielestä pitäis missään olosuhteissa ajatella että miltä se näyttää. Mutta kukin tyylillään ja tää oli van mun mielipide. Mä taisin löytää pyykistä stringit alkuvuodesta ja olin järkyttynyt. Venyttelin niitä ja vertasin niitä mun mummokalsareihin ja totesin että mun kalsareista sais varmasti helposti kymmenet stringit materiaalin puolesta. Mä kärsin hiljaa sisäisesti ja toivon että kaikki menee hyvin.

   Poista
 4. Mulla esikoinen on poika, ja tytär harrasti 18 ikävuoteen asti pelkästään poniraviurheilua eli tavallaan pääsimme helpolla. Ymmärrän ajatuksesi kyllä. Olen varmaan hirveän vanhanaikainen, mutta joku raja pitää olla yökyläilyssä pojan luona. Ja se raja ei ole vielä 15-vuotiaana.

  Tsemppiä kasvatukseen!

  -Anette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestä hyvältä tuntuvat rajat on helppo pitää kun niitä ei koetella. Olisin mielelläni estänyt tuon ikäisen seksielämän jos se olisi vain ollut mun käsissäni, vaan kun se ei ollut. Kiitollinen kuitenkin olen että mä edes tiedän siitä. Kai meillä jonkin näköinen luottamus on olemassa. Oma äitini ei tiennyt seksielämästäni, kuukautisistani eikä mistään henkilökohtaisesta. Kuukautiset 11-vuotiaana oli järkytys kun kukaan ei ollut niistä puhunut. Ilmapiiri oli melkoisen sulkeutunut.

   Pointtini oli ehkä se, että joskus pitää tehdä huonoltakin tuntuvia myönnytyksiä, mun mahdollisuudet rajojen pitämiseen on muutenkin kovin rajalliset kun asuu isällään, joka tekee mitä lystää.

   Poista
  2. Ei kai silti tarvitse päästää yökylään? Seksin harrastamista et voi kieltää, mutta yökylän voit. Kun hän ei asu luonasi, niin ei kai ole liikaa vaadittu, että silloin kun hän on sinulla, hän myös yöpyy luonasi? Ilman poikakaveria.

   Poista
  3. Tietysti lapsi silloin yöpyykin mun luonani kun on mun viikonloppu eikä poikakaveri täällä yövy. Kyse oli ylipäätään yökyläilystä nyt uutena vuotena kun lapsi on isällään.

   Poista
 5. Pelisäännöistä on lapsen kanssa tosi vaikea pitää kiinni, jos vanhemmat eivät toimi samalla tavalla. Ja tietysti se ankarampi vanhempi on sitten paska :( Mielestäni toimit ihan oikein, jos et salli vielä tuota yökyläilyä ja perustelet asian tyttärellesi. Eli ei ole kyse kiusaamisesta, vaan LAPSEN omasta hyvinvoinnista ja terveestä kasvusta. Yökylässä ehtii olemaan täysi-ikäisenäkin.

  -Anette

  VastaaPoista
 6. En itse näe mitään pointtia yökyläilyn kieltämisessä...sori. Aloin itse seurustelemaan 16v ja voin sanoa, että sillä yökyläilyn kieltämisellä ei ole mitään korrelaatiota seksin harrastamiseen. Omien tyttärien kanssa olen pyrkinyt avoimuuteen kaikessa seurusteluun liittyvissä asioissa ja tytöt ovatkin kertoneet heti, kun seurustelu on kääntynyt vakavammaksi ja kysyneet neuvoja mistä ehkäisyä voi hankkia. Yökyläilyyn olen suhtautunut avomielisesti, koska mieluummin pidän nuoret kotona kuin kaupungilla iltaisin. En näe siinä mitään pahaa. Ehkä olen liiankin lepsu, mutta jo nyt kahdesta aikuisesta tyttärestä on ainakin kasvanut ihan kunnon kansalaiset :) jokainen tyylillään!

  VastaaPoista