Lukijat

perjantai 11. marraskuuta 2016

Jos mä vahingossa yhtäkkiä kuolin

Tulipa mieleen että pitäisi tehdä joku "jos mä vahingossa yhtäkkiä kuolin"-kansio. Koota sinne tiedot esim. henkivakuutuksesta, omistuksista sun muista. Vai miten homma etenee jos kuolee? Kai henkivakuutuksesta pitää korvauksia osata hakea, tuskin ne ilman hakemista kenenkään tilille putkahtaa. Mulla kun on semmoisia omistuksia, joista ei välttämättä kukaan tiedä. Esim. ne 30 Nokian osaketta jotka hankin juuri ennen kurssien romahdusta :D. Tässä on siis suuret omistukset kyseessä, joiden ei soisi joutuvan hukkaan.

Olen ollut kauhean vähän kuoleman kanssa tekemisissä niin en tiedä miten tää homma menee. Kannattaako "jos mä vahingossa yhtäkkiä kuolin"-kansio vai toimiiko systeemi jotenkin jouhevasti vaikkei kansiota olekaan?

En mä nyt viitsi lapsille alkaa henkivakuutuksestani kertomaan, saati sitten exälle.


5 kommenttia:

 1. Kun veljeni kuoli 26 v, mietin että JOKAISEN pitäisi varautua kuolemaan jollain tavalla. Tyyliin miten haluaa haudattavan ja tietty kai nuo vakuutus jututkin.

  Homma kyllä jäi vaiheeseen, vaikka hautauspaikan ja -tavan olen kertonut perheelleni.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti suosittelen tekemään. Nimim. kokemusta on. Eli salasanat, kaikki mahdolliset tiedot missä mitäkin on (tilit, osakkeet, omistukset jne). Helpottaa huomattavasti sitä, joka joutuu asioita sitten hoitamaan. Eihän se ole mitään muuta kuin järkeä, ei se, että sen tekee, tarkoita, että jotain tapahtuu.

  VastaaPoista
 3. "Hautaustestamentti" kandee tehdä. Mitä biisejä haluut, että soitetaan. Tuhkaus vai madon ruokana olo. Mihin haluat että sut haudataan ja missä haluat muistotilaisuuden pidettävän. Mitä kukkia arkun päälle/muistotilaisuuteen. Minkälainen arkku/uurna. Mitä ruokaa/tarjottavia muistotilaisuuteen. Muistotilaisuuden ohjelma. Keitä haluat kutsuttavan kirkkoon/muistotilaisuuteen nimineen numeroineen päivineen.
  Missä pankeissa sulla on tilejä/palveluita, valuutusyhtiöt, oletko jäsenenä tai kanta-asiakkaana jossakin, tuleeko jotain lehtiä, puhelinliittymät, laajakaistat yms. Ainakin pankkeihin menee maistraatista kuolintieto, mutta ei välttämättä muualle. Pankeilta pyydetään saldotodistukset perunkirjoitusta varten ja he toimittavat todistukset kaikesta, mitä heiltä löytyy. Osa lähettää todistukset pyytämättä , osasta pitää tilata erikseen.

  Mutta älä ny silti mee kuolemaan. Siinä on kauheasti hommaa.
  T. Terppuli

  VastaaPoista
 4. Sellanen kansio, mihin kerrot kaiken mitä haluut. Jo se, että ne tietää, että sulla on "henkivakuutus Fenniassa" riittää, osaavat ainakin kysellä heti oikeasta paikasta. Ja muuta asiat samaan tapaan.
  Mutta samaa mieltä Terpsun kanssa, ei vielä pliis. Meillä on vielä monta kivaa koke(ile)matta!

  VastaaPoista
 5. Kanta.fi -palvelussa voi lisätä hoitotahdon tms. Miten toivoo itseään hoidettavan, jos ei itse kykene itseään ilmaisemaan.
  Vaikkapa haluatko kipulääkitystä riippumatta sen mahdollisesta vaikutuksesta elinaikasi pituuteen. Tai arkisempaa: juotko kahvia/teetä, piimää/maitoa. jne.
  Kirjautuminen pankkitunnuksilla.

  Olle

  p.s. itse olen ollut henkivakuutuksen edunsaajana, vaikka en ollut tietoinen, että kyseinen henkilö oli tällaisen henkivakuutuksen tehnyt. En muista, mutta luulen, että henkivakuutusyhtiöstä otettiin minuun yhteyttä.

  VastaaPoista