Lukijat

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Riita rappukäytävässä

Oli lauantainen saunavuoro. Yksisarvismies ehti liittymään seuraani, joka viikonloppuinen vieras taloyhtiön saunassa hän ei ole. Saunassa naureskeltiin, että tästä mun taloyhtiöasumisesta saisi kyllä  hyvän sketsisarjan. Vähänpä tiedettin, että sketsisarjan seuraava jakso odottikin meitä jo poistuessamme saunasta.

Saunan ovessa olevaa varauslistaa poistuessani vilkaistessani totesin, että jälkeeni saunovalla Erikssonilla (nimi muutettu) onkin kaksi saunavuoroa. Siitä sitten jupisin Yksisarvismiehelle. Päästiin kellaritiloista ala-aulaan, niin eikös  ykköskerroksessa asuva rouva Eriksson (kyttäsi varmaankin ovisilmästä) sieltä sitten paukannut rappusia alas ja Yksisarvismiehen mentyä ulko-ovesta ja mun odottaessa hissiä kysyi "asuuko tuo sun kaveri täällä". Sanoin ettei asu. Eriksson sanoi, että ei hänellä sitten ole oikeutta tulla mun kanssa saunaan. Minä siihen "ai vaikka maksan saunavuorostani, niin mulla ei ole oikeutta tuoda vierasta saunaan?". Erikssonin mielestä kyllä, näin on asia. Saunan seinällä on lappu, että asukas voi tuoda lenkkisaunaankin satunnaisen vieraan, miksei sitten myös omalle vuorolleen? Saatoin Erikssonin provokatiivisesta lähestymisestä hieman lämmetä, joten keskustelumme päättyi mun kovaääniseen toteamukseen "pitäkää te huoli omista asioistanne". Hissi tulikin sopivasti ja pääsin kämppääni kiroamaan ja suunnittelemaan asuntovaunun ostoa ja muuttoa pois täältä.

Ei ole taloyhtiöelämä mua varten. Olen sopeutunut Seistenpissaajamieheen, yläkerran rageperheeseen, ärsyttävien pikkukoirien (eri kuin joista olen kirjoittanut) räksytykseen ja naapurin alzheimeroituneen muusikon musisointiin, mutta Erikssonin ämmän purkaus oli kyllä nyt semmoinen niitti, että tekee tiukkaa. Pitää tämä asia nyt sitten ilmeisesti tarkistaa isännöitsijältä, samalla saatan pyytää saunavuoron vaihtoa Erikssonin toiselle saunavuorolle. Nyt kyllä vittuiltiin väärälle ihmiselle.

Tää episodi todennäköisesti naurattaa jo huomenna.

7 kommenttia:

 1. Tietenkin satunnaisia vieraita saa saunottaa ellei jostain syystä tuossa talossa ole ihan oudot säännöt.
  Mutta toki Frouva Eriksson tietää (kaiken) aina paremmin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on huominen, eikä vieläkään naurata toi eilinen episodi. Ehkä mä ja tää kaupunki ei vaan oikein sovita yhteen. Ehkä muutuin liikaa siellä maaseudun rauhassa, enkä ole enää kaupunkikelpoinen.

   Poista
 2. Jospa se paheksuu teidän syntistä elämäänne? XD Viedä nyt miehiä saunaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vissiin. Herranen aika sentään, ei edes naimissa olla! Perkeleen kyylä.

   Poista
 3. Ei kyllä käy päinsä, että Rouva Eriksson saunoo tuplana! Nyt kyllä mieleni pahoitin.
  Saattaisin jopa haluta kirjallisena lupalapun saunavieraista ja hieroa sitä rouvan naama...eiku pudottaa sen postiluukusta.

  VastaaPoista
 4. Älä naura Erikssonskalle! Äläkä kyllä itkekään. Tuollaisiin kerrostalokyttääjiin ei kannata tuhlata yhtään tunnetta. Itse en suostuisi edes keskustelemaan tuollaisten paskiaisten kanssa. Aina on ihmisiä, jotka sekaantuvat asioihin, jotka eivät kuulu heille ollenkaan. Kerrostalossa aikoinaan asuneena tiedän, miten tuollaiset ihmiset kiukuttavat, mutta älä antaudu keskusteluun ihmisten kanssa, jotka suoltavat suustansa sontaa.

  Mutta voi rouva Eriksson parkaa! Kun he sitten teidän jälkeenne kylpevät herra Erikssonin kanssa, rouvan valtaa kamala kateus ja nuoruuden kaiho. MITÄ ON SAATTANUTKAAN TAPAHTUA SAUNAVUOROLLA ENNEN HEITÄ??? Ja herra Eriksson vaan tuijottaa tyhjin silmin kiuasta, johon viskoo vettä muutaman minuutin välein.

  -Anette

  VastaaPoista
 5. Mä en nyt ymmärrä, miten tuo heidän kaksi saunavuoroaan liittyy asiaan, tai miten voisit heidän vuorolleen pyytää siirron? First come, first serve pätee tässä, he varmasti maksavat molemmat vuoronsa ja ovat ne varanneet ennen sinua.

  Sinuna ottaisin yhteyttä huoltoyhtiöön/isännöitsijään, mieluiten s-postilla ja kysyisin, miten on, saako tuoda saunavieraita omalle vuorolleen, ja vastauksen saatuani kävisin kiltisti sen rouvalle näyttämässä ja sanoisin, että varmaan on nyt ollut joku väärinkäsitys asiassa.

  HannaHoo

  VastaaPoista