Lukijat

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Se aika vuodesta (ei Yksisarvisen silmille)

Yksisarvinen lupasi, että jos mä en halua, että se lukee niin ei kuulemma lue. Hah, katsotaan :D


On se aika vuodesta kun iskee päälle kauhea oman pihan kaipuu. Tarkemmin sanottuna oman rannan kaipuu. Olen selannut lauantaiaamun ratoksi Suomen kaikki 1550 rannallista kesämökkiä läpi ja tuntenut suurta kaipuuta. Tämä oman rannan kaipuuhan alkoi jo 3 vuotta sitten, jolloin olin jo tosi lähellä saada sen. Se kaatui myyjän epärehellisyyteen, mikä olikin jälkikäteen ajatellen hyvä juttu. Sitten tuli Yksisarvinen ja muutatti mut tänne. Tuli asunnon osto vanhimmalle lapselle ja toisen asunnon osto itselle. Lainaa on niin, että heikompia hirvittäisi. Vaan ei mua, ehei! Mä olen unelmoija ja haaveilija vailla realistista todellisuuspohjaa. Mä olen "kyllä kaikki järjestyy kun tahtoo vain tarpeeksi kovasti"-ihminen.

Mä en ole enää tilanteessa, jossa voisin tai haluaisinkaan tahtoa vain yksinäni. Enkä halua myöskään vaikuttaa toisen tahtomiseen. Mä ja Yksisarvismies ollaan tahtomisasioissa erilaisia. Mä olen osannut unelmoida about 40 vuotta, Yksisarvinen on vasta oppinut. Mun unelmien elinkaaren pituus on kohtalaisen lyhyt, koska mä pyrin toteuttamaan ne unelmat. Unelma-asteelle jäävät unelmat ilman excelöityä toimintasuunnitelmaa tuntuvat oudoilta ja ajoittain masentavilta. Mitä jos ne ei koskaan ehdikään toteutua?

Kesän suunniteltu kotimaanmatkailu peruuntui. No, niin peruuntui kaikilta kaikki, joten turha tässä valittaa. Tiedän kyllä, että valittaminen ei auta, mutta valitan silti.

Näin laiskaksi ihmiseksi olen ihmeellisen eteenpäin pyrkivä. Ehkä kuitenkin otan päiväunet ja koitan herätä ilman näitä ajatuksia.


5 kommenttia:

 1. Ymmärrän niin hyvin rannankaipuun!
  Onko siitäkin jo kolme vuotta?! Tiedätkö, onko se saanu talonsa sittemmin myytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä kolmea vuotta oo, vaan kaksi :D. Sekoan jo itsekin vuosissa! Tuntuu niin kaukaiselta jo. Kyllä mä luulen että se on mennyt kaupaksi,iso tontti ja suht alhainen hintakin.

   -Puolis

   Poista
 2. Samaa mietin; jaa KOLME vuotta!! Mun mielestä vuosi :-D
  Rannan kaipuun ymmärrän superhyvin. Täällä siihen on ollut opetteleminen, kun on kahden järven välissä ikänsä asunut. Sitä en tiedä, miten sulle tähän apu keksittäin.Vaikkakin tiedän, että sä hoidat asian jollain konstilla, jos tarpeeks haluat!
  Vähänkö hei hienoo, että sä saat olla nyt haaveilutuutori!

  VastaaPoista
 3. Rannan kaipuu on täälläkin, vaikka onneksi sitä helpottaa kodin lähellä olevat maalaismaisemat.
  Mustalla huumorilla voisi ajatella, että kohta niitä mökkejä tulee myyntiin alehintaan, kun koronan taloudelliset vaikutukset iskevät ihmisten talouteen oikein tosissaan. :(

  VastaaPoista
 4. On pitäny jo viikkoja kommentoida, aina jää tekemättä :D

  Ymmärrän kaipuun, nyt kun ON oma piha, en pystyisi muuttamaan kerrostaloon. Mulle kun vielä järvikin on tärkeä kokemus niin pitää sitten päästä vuokramökille. Saa nähdä miten tänä vuonna käy.

  Tehän voitte vuokrata mökin kans - matkailua jos ei voi laajemmin harrastaa kesällä, voi silti mennä johki syrjäiseen paikkaan murjottamaan?

  VastaaPoista