Lukijat

sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kun mikään ei riitä

Tammikuussa kriiseilin asumis- ja omistusidentiteettini kanssa ja etsin omakotitaloja vimmaisesti. Olen kalibroinut unelmani ja todennut, että tarvitsen tähän tuskaani NYT HETI kesämökin. Niitä tutkiskellessani totean, että en ole saanut 23 työssäkäyntivuoden aikana kerrytettyä itselleni varallisuutta edes sen vertaa, että saisin rantamökin ostettua. Löysin kyllä ihanan idyllisen rantamökin, joka mahtui budjettini rajoihin, mutta perustukset näyttivät siltä, että olisi isompikin maanjäristys käynyt. Käytännössä perustukset olivat kasa kivenmurenia. Yritin Yksisarvismiehelle vakuuttaa, että onhan mökki pysynyt paikallaan jo varmasti 70 vuotta, että mihinkä se siitä yhtäkkiä romahtaisi, mutta kyllähän munkin järkeni sanoi, että ei siitä mitään tule. Se siitä rantaidyllistä. 

Laitoin vuorotteluvapaahakemuksen työnantajalle. Tuli hylättynä takaisin. Syy oli heppoinen. Motivaatiota nykyiseen työhön ei ole lainkaan, mutta uutta työtä ei löydy. 

Mulla on ollut viime vuosina semmoinen fiilis, että mä pystyn mihin vain. Nyt sitä ei ole. Toivottavasti se johtuu vain siitä, että olen ollut koko alkuvuoden kipeänä. Kaksi keuhkoputkentulehdusta putkeen ja influenssa tai hemmetin kova flunssa. Nyt viikon kuumeettomana, mutta silti voimat ihan poissa ja keuhkot rahisee. Vituttaa. 

Tämä on nimeltään "kun mikään ei riitä"-syndrooma. Kun tärkeitä asioita on loksahdellut paikoilleen, niin pienemmät asiat alkaa vituttamaan. Tai no, itseasiassa ei tämä mikään  "kun mikään ei riitä"-syndrooma ole, olen vain noussut Maslow:n tarvehierarkiassa pykälän ylöspäin ja tavoittelen seuraavaa loikkaa heti perään. Ongelma on vain mun kärsimättömyys, ei pysty odottamaan sitten niin yhtään. Kaikkihetinyt ja jos se ole mahdollista, niin sekös  sitten turhauttaa ja kiukuttaa. Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. 

Nykyään kirjoitan postauksia enimmäkseen vain luonnoksiin, koska julkaisukelpoista, riittävän fiksua ja valmista ei tunnu tulevan. Nyt en anna liiallisen itsekritiikin estää julkaisua. 


8 kommenttia:

 1. Mutta haittaako se, jos sulla on iso osa asioista niin hyvin, että nyt voit nillittää pienemmistä? Jokainenhan on oman elämänsä expertti ja tärkein henkilö ja jos jokin sun mielestä tarttee muutosta tai fiksausta ei sitä tartte selitellä. Ei meillä muilla sen 'arvokkaampia' asioita ole.
  Ehkä se jossain vaiheessa päädytte ostamaan yhdessä yksisarvisen kanssa jonkun kivan mökin..?
  Mutta ymmärrän täysin tuon kaikkimulleheti . Itsehän haluan asioiden tapahtuvan eilen mielellään toissa viikolla.. Ikävä kyllä elämä opettaa kärsivällisyyttä, kyllä se siitä. Jaxuhali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se haittaa :D. Nillitys turhista on kiinteä osa mua. Yhdessä ostaminen Yksisarvisen kanssa on niin kaukana tulevaisuudessa, että sitä ei uskalla edes vielä miettiä. Niinku noin sadan vuoden päässä. Laitoin loton vetämään, vaikka en ole lottoajatyyppi :D. Jokuhan sen päävoiton joskus saa, miks en siis minä?

   Poista
 2. Mä uskon vahvasti siihen, että asiat kyllä tapahtuvat oikealla ajallaan. Siitäkin huolimatta, etten kyllä just tuollaisissa asioissa (mökki, omakotitalo) omaa sitten niin minkäänlaista kärsivällisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, asioilla on tapana järjestyä, usein ne eivät vain järjesty silloin kun omasta mielestä olisi se paras ajankohta. Kyllä mä muutaman vuoden päästä taas hymähtelen huvittuneesti näillekin ajatuksille :)

   Poista
 3. Ymmärrän! Silti suosittelen nauttimaan elämästä kivan miehen rinnalla. Tai blääh., mihis sellainen muka riittäis? :D
  Odota nyt ensin että paranet ja mieti sit perustatko uuden työpaikan, vai muutatko vai mökkeiletkö vai teetkö vauvoja? Tai muutat asuntoautoon?
  Hir,usti ideoita :)

  ÄLÄKÄ lopeta kirjoittamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä siitä nautinkin, mutta enemmän, nopeemmin, lisää nautintoja :D.

   Hui perkele, V-sana! Se on ainakin TÄYSIN poissa laskuista. Asuntoauto olis kiva jos se ei olis niin kallis.

   Poista
 4. Mun ehdotus on, että kokeilet mökkielämää ensin vuokramökkeilyn kautta? Jos oon yhtään ymmärtänyt, missäpäin oleilet, niin löytyy mökkejä ihan pitkäaikaiseen vuokraukseen, vuosiksi.

  HannaHoo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä mökkeilystä tykkään, lasten isän kanssa omistettiin mökki. VUokraaminen ei tunnu siinäkään oikeelta jutulta kun sitä pääomaa ei kauheasti ole... Ei auta kuin toivoa lotolta edes kuutta oikein :D

   Poista