Lukijat

torstai 8. joulukuuta 2016

Hymy hyytyi

Kyllä nyt hymy hyytyi kun lääkäri aloitti "olikin vähän semmoinen ikävämpi löydös". Kuluma. Sitä sanaa se käytti. Nyt kun olen päässyt googlen ääreen niin sehän on sama asia kuin nivelrikko. Mulla, 38-vuotiaalla. Eli eihän se mihinkään siitä kai parane, pahenee vaan kun ikää tulee ja nivelhässäkän reunatsydeemi ohenee ja rappeutuu.

Nyt sitten mummo-ja pappalääkkeitä kehiin kun niillä se kai voidaan saada oireettomaksi. Pienet itkut piti tirauttaa matkalla apteekkiin ja oon tässä nyt sitten kiukutellut ja kiroillut loppupäivän.

Arthryl ja Cartexan joita sain, aiheuttavat molemmat vatsavaivoja, toinen myös turvotusta. Lisätään siihen vielä rautalääke niin saa varmaan kohta olla vatsahaavaa korjauttamassa.

Vituttaa.

9 kommenttia:

 1. Voi harmi! Turhan nuorena olet kulumat saanut. Olen sinua melkoisesti vanhempi ja vasta viisi vuotta kärsinyt kulumien eli jo nivelrikon oireista. Ajattelisin, että nyt sinun kannattaa tehdä kaikki mahdollinen, jumpat yms, että kulumat eivät kovasti pahene. En tiedä miten ne toimivat kun noin nuorena alkavat, mutta yleensä ohjeita kannattaa noudattaa.
  Pidähän huolta itsestäsi Puolis, kyllä sinä siitä selviät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta alkuvaiheessa on. Ei sitä edes röntgenissä näkynyt varsinaisesti. Ei kai tässä hätää vaikka ottaahan tää päähän. Painoa pitää pudottaa ja alkaa taas liikkumaan kunhan koipi antaa myöten.

   Poista
 2. Voin lohduttaa, että mun ystävä kävi 33-vuotiaana lonkan tekonivel leikkauksessa, kärsittyään noin 10 vuotta nivelrikosta. Eli et ole ainut, joka saa jo nuorena kulumat. Ja nyt ystävällä on tosi hieno olo uuden lonkan kanssa, joten on siinä sekin vaihtoehto kuitenkin, että vaihdetaan vähän osia 😃

  Ymmärrän silti tuskan, kyllä mäkin ahdistuisin moisesta. Mutta kyllä se siitä, tavalla tai toisella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mulla on vasta ihan alussa. Ei edes mitään leikkuria mainittu. Ei se tosin maininnut sitä "nivelrikko"-sanaakaan, mikä oli ihan hyvä kun olisin alkanut varmaan itkemään siinä vastaanotolla jo. Nyt aloin vasta hississä.

   Poista
 3. Tsemppiä sinne! Sä nouset tästäkin, sinä vahva nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on noustava kun vaihtoehtoja ei ole. Plääh.

   Poista
 4. Uh.
  Ei ole mukava uutinen tuo koska on kuulemma kivulias. Mulla ei ole mitään hajua paljonko vaivan operointi maksaa ja kuinka paha sen tarvii olla että siihen saa lähetteen koska hinta yksityispuolella on varmaan tähtitieteellinen.
  Sikäli outo sattuma että puhuin tässä muutama päivä takaperin erään sairaalan henkilökuntaan kuuluvan kanssa yhdestä tutkimuksesta jossa oli todettu että mm. korianteriöljy ja joku toinen, olikohan persiljaöljy, kykenevät tuhoamaan mrsa - bakteerin ja hääp mainitsi tässä yhteydessä....höh, olikohan se hain evä - vai hain rustoöljyn jota suositellaan nivelrikosta kärsiville. Ei kait sairaalan puolelta mutta nämä vaihtoehto- tai mitä hiton poikkilääketieteelliset piirit.

  Sympatiat ei pelkästään tämän uuden diagnoosin takia vaan myös siks että mun mielestä Karma on potkinut sua jo enemmän kuin tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi leposärkyä ei ole ja muutenkin mennyt viime aikoina parempaan päin, eli jalka ei ole pettänyt kauhean usein alta. Mullakin on muistikuva jostain haijutuista, pitää selvittää.

   En tiedä kuinka pitkälle luit, mutta kertaanpa tähän että varoessani lonkkaani suoritin hienon kiertoliikkeen jalallani oviaukossa niin että mursin pikkuvarpaani. Kävelin myös uuninluukkua päin niin että sääriluuhun tuli ventti. Muutama päivä sitten verestin myös kantapääni saunanovessa (niin, miten vitussa sekin onnistui). Eli tää on vissiin karman tapa sanoa että oikea jalkani on täysin turha.

   Poista
 5. Paska nakki.
  Onneksi nykyään on edes jotain mitä voidaan tehdä esim. kipujen helpottamiseksi, vaikkei pois tuota saadaakaan.
  Saat olla vittuuntunut!!

  VastaaPoista